نسخه چاپی

مسئولان اجازه نظارت غرب بر سیستم دفاعی را ندهند

دبیركل حزب مردم‌سالاری گفت: سیستم دفاعی ایران هیچ ارتباطی به مسائل هسته‌ای ندارد و مسئولان نباید اجازه دهند كه آنان بتوانند به سیستم دفاعی، امنیتی و نظامی ما نظارت داشته باشند.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، اولین کرسی آزاداندیشی به همت کانون کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه سمنان با موضوع بیانیه سوئیس و با سخنرانی مصطفی کواکبیان استاد علوم‌سیاسی دانشگاه علامه‌طباطبایی، نماینده هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی و دبیرکل حزب مردم‌سالاری با حضور دانشجویان سمنان در تالار امیرکبیر این دانشگاه برگزار شد.

کواکبیان در این جلسه، دستاوردها، دغدغه‌ها و نکات قابل توجه بیانیه سوئیس را مطرح کرد و در پایان به سؤالات متعدد دانشجویان در این خصوص پاسخ داد.

کواکبیان در ابتدا با تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام هادی(ع) و ذکر روایتی از آن امام همام، اظهار داشت: ما در همه حال باید شکرگزار درگاه احدیت باشیم و ذکر و یاد او را در دلها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در خصوص مذاکرات هسته‌ای باید به درگاه خداوند شکرگزاری کنیم، گفت: ما همیشه دل آرام بوده و هستیم و به دلواپسان نیز توصیه می‌کنیم که خیلی دلواپس نباشند و با ذکر یاد و نام خداوند بر دلهای خود آرامش ببخشند.

دبیرکل حزب مردم سالاری به تشریح 5 دستاورد بسیار مهم بیانیه سوئیس پرداخت و افزود: به رسمیت شناختن حق غنی سازی در داخل خاک ایران برای اولین بار از سوی گروه 1+5 با صراحت و شفافیت از جمله بهترین دستاوردها بود که با 5000 سانتریفیوژ‍ در نطنز و 3/67 درصد غنی سازی بر آن تأکید شده است که حتی در این موضوع در توافق ژنو هم به این صورت شفاف اشاره نشده بود.

کواکبیان لغو تمامی تحریم‌های شورای امنیت را از دومین دستاوردهای این بیانیه ذکر کرد و ادامه داد: در این بیانیه قرار شد که با امضای توافق نامه نهایی و با صدور قطعنامه جدید، در شورای امنیت سازمان ملل تمامی 6 قطعنامه قبلی که مربوط به موضوع پرونده هسته ای ایران است، لغو شود.

وی اظهار داشت: درست است که در حال حاضر برخی آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که لغو تحریم‌ها به صورت مرحله‌ای و مثلاً ظرف مدت 6 ماه انجام می‌گیرد ولی در خصوص نحوه برداشته شدن و چگونگی لغو تحریم‌ها و مباحث جانبی آن باید در این مدت باقی مانده و در توافق نامه نهایی بحث و بررسی شود. ولی برچیده شدن اصل تحریم‌های هسته‌ای با شفافیت در بیانیه مشترک تصریح شده است.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: این 6 قطعنامه متأسفانه در دولت قبلی از طرف سازمان ملل صادر شد و با وجود اینکه بارها و بارها ما در مجلس هشتم بر جلوگیری از قطعنامه‌ها تأکید داشتیم اما آقایان اینها را کاغذ پاره می‌خواندند و به آن توجهی نکردند.

کواکبیان به افزایش بی‌رویه قیمت ارز در آن زمان نیز اشاره کرد و یادآور شد: کار به جایی رسیده بود که افزایش قیمت ارز تا مرز 4 هزار تومان را هم به گردن «جمشید بسم الله» می‌انداختند و البته در این اواخر خودشان نیز اعلام کردند که تحریم ها نیز بی اثر نبوده است.

وی دستاورد سوم بیانیه سوئیس را اصل بازگشت پذیری در صورت نقض تعهدات از طرف مقابل اعلام کرد و خاطرنشان کرد: با این دستاورد دیگر دلواپسان نباید دلواپسی داشته باشند چرا که قبلا در توافق نامه ژنو همین بحث هم مطرح نبود و نوعی نگرانی از نقض تعهدات طرف مقابل مطرح بود اما با اصل بازگشت پذیری در این مذاکرات نگرانی‌ها رفع خواهد شد.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری تحقیق و توسعه یعنی همان (R & D) را دستاورد چهارم این بیانیه ذکر کرد و اظهار داشت: در این صورت می‌توانیم به نسل هشتم سانتریفیوژ دسترسی پیدا کنیم که حدود 22 «سو» انرژی تولید می‌کند(یعنی 22 برابر سانتریفیوژهای موجود در نطنز).

کواکبیان به تشریح دستاورد پنجم این بیانیه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بهرحال تعامل مشترک با کشورهای مختلف دنیا و گرفتن امتیازات از آنان نیز از نکات مثبت و دستاورد مهم بود که در ادامه کار با همه این کشورها در جهت گشایش وضعیت اقتصادی می‌توانیم همکاری کنیم و شکی ندارم باتوافق نهایی هسته ای اقتدار ایران افزایش خواهد یافت.

وی لغو ممنوعیت انتقال موشک اس-300 روسها به ایران را بی ارتباط با اقتدار ناشی از آثار و نتایج بیانیه ندانست و ادامه داد: هرچند که حوادث اکراین در رفع این مأموریت بی تأثیر نبود ولی صدور بیانیه و مذاکرات بیشترین سهم را در این موضوع داشت.

دبیرکل حزب مردم سالاری به بازی‌های کنگره آمریکا و مباحثی که این روزها به راه انداختند نیز اشاره کرد و افزود: اگر واقعا در مذاکرات صرفاً آنان از ایران امتیاز گرفتند و توانستند منافع خود را تامین کنند پس این بازی‌ها و عصبانیت آنان برای چیست؟ پس باید به این نکته توجه داشته باشیم که آمریکا نیز در این مذاکرات قرار است امتیازاتی که کنگره این همه واکنش نشان داد.

کواکبیان با بیان اینکه پس از بیانیه سوئیس حزب مردم سالاری اولین حزبی بود که ضمن تبریک، نکاتی را به مسئولان توصیه کرده و اظهار داشت: اولین دغدغه ما این است که مسئولان هسته ای ایران باید در توافق نامه نهایی ضمانت‌های لازم را از 1+5 بگیرند و با صراحت آن را بیان کنند.

وی گفت: یکی از دلایلی که فکت شیت ایرانی توسط مسئولان منتشر نمی‌شود همین موضوع اخذ ضمانت‌ها است و احتمالاً نمی‌خواهند که طرف مقابل به راحتی متوجه تصمیم ایران در این خصوص شود.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری در تشریح دغدغه دوم در خصوص این بیانیه یادآور شد: مسئولان باید توجه داشته باشند که متن توافق نامه نهایی باید شفاف، صریح، بدون تفسیر باشد و تمام ابهامات را رفع کند.

کواکبیان با بیان اینکه مسئولان باید در خصوص ایجاد محدودیت‌ها، و زمان و نحوه نظارت 1+5 آن نیز توجه لازم داشته باشند، اظهار داشت: در خصوص لغو تحریم ها نیز مسئولان ما می‌گویند همزمان با روز اجرای توافق نامه و آنان بحثی دیگر را مطرح می‌کند لذا باید به این موضوع نیز به صورت شفاف و صریح رسیدگی شود.

وی ادامه داد: در این بیانیه آمده است که آژانس باید در خصوص محدویت‌ها و اجرای توافق نامه و تبدیل فوردو به یک مرکز تحقیقاتی و یا کاهش حجم پلتونیوم اراک راستی آزمایی کند لذا این نکته مهم باید مدنظر مسئولان ما باشد که آژانس سابقه چندان خوبی در خصوص راستی آزمایی ندارد بنابراین باید نحوه راستی آزمایی نیز باید شفاف باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به متن قطعنامه 1929 که در آن اشاراتی به موشک‌های دور برد ایران کرده است، گفت: سیستم دفاعی ایران هیچ ارتباطی به مسائل هسته ای ندارد و مسئولان نباید اجازه دهند که آنان بتوانند به سیستم دفاعی و امنیتی و نظامی ما نظارت داشته باشند لذا این موضوع خط قرمز توافق نهایی است.

کواکبیان در خصوص آخرین دغدغه حزب مردم سالاری در خصوص بیانیه سوئیس یادآور شد: کنگره آمریکا این روزها اعلام کرده است که توافق نامه نهایی باید با تصویب این کنگره باشدو اوباما و دولت آمریکا هم آن را قبول کرده اند. لذا مسئولان ما باید توجه داشته باشند که ما با گروه 1+5 و دولت آمریکا طرف هستیم و با کنگره نیز کاری نداریم و در این خصوص هم باید ضمانت‌های لازم را اخذ کنیم وقبل از هر توافقی باید همین موضوع را تصریح کنیم.

وی در بیان نکته اول با مطرح کردن این جمله که «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» اما ما به دنبال بمب هسته ای » نیستیم، گفت: خیلی از کسانی که این روزها ساز مخالف می زنند ظاهرا به گونه ای سخن می‌گویند که گویا ما به دنبال بمب هسته ای هستیم در حالی که فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی این است که هرگز به دنبال بمب هسته ای نیستیم و باید به این نکته نیز توجه کنیم.

مدیرمسئول روزنامه مردم‌سالاری افزود: ایران چون هیچ نگرانی و حتی نقطه ابهامی در این خصوص ندارد بازدیدهای سرزده و غیر سرزده آنان را نیز می‌پذیرد.

کواکبیان با اشاره به سخنرانی رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان سپاه و تأکید ایشان بر«نرمش قهرمانانه از سوی مسئولان در بحث هسته‌ای گفت: نرمش قهرمانانه یعنی اینکه دیگر به دنبال مسیر قبل نباشیم و باید فصل تازه ای را شروع کنیم. خیلی‌ها باور ندارند که دولت قبل تغییر کرده و دولت جدیدی بر سرکار آمده است باید مفهوم نرمش قهرمانانه را یاد بگیریم.

وی افزود: نرمش قهرمانانه به مفهوم عزت فروشی و تسلیم شدن نیست بلکه پذیرش نتیجه برد برد است؛ اگر توجه کنیم پیامبراکرم (ص) نیز در صلح حدیبیه از برخی نکات فرعی نیز کوتاه آمد ولی دستاورد‌های خوبی پس از آن داشت. لذا مسئولان هم باید با توجه به این نکات تصمیمات خود را بگیرند.

مدیرمسئول روزنامه پیام استان سمنان با اشاره به اینکه برخی آقایان این روزها به دنبال تضعیف تیم هسته‌ای هستند و دائما این حرف را مطرح می‌کنند که«کشور را فروختند، عزت‌ها را فروختند و...»تصریح کرد: توصیه می‌کنم که به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه کنند که فرمودند بنده به تیم مذاکره کننده هسته ای اطمینان دارم وآنان برای منافع ملی و مردم ایران تلاش می‌کنند.

کواکبیان اجماع و انسجام داخلی، و اتحاد قوای کشور بر اساس رهنمودهای رهبری، همدلی و همزبانی مسئولان و گروه‌ها را تنها راه پیروزی ایران مقابل 1+5 و گفت: اگر این اتحاد و همدلی ایجاد نشود مسلما آنان نیز فشارهای بیشتری به ایران وارد می کنند و به دلواپسان نیز توصیه می‌کنم محبت فرموده کمتر دلواپس باشند تا به امید خداوند توافق نامه خوبی شکل بگیرد.

وی در رابطه با اینکه آیا پذیرش پروتکل الحاقی به معنی بازرسی‌های غیر متعارف از ایران است، ادامه داد: در حال حاضر چندین کشور دنیا همه مراحل پروتکل الحاقی را پذیرفته اند و لذا باید به این نکته توجه داشته باشیم که نظارت بر ایران باید در چارچوب پروتکل و به صورت متعارف باشد و غیر از آن پذیرفته نیست.

در پایان سخنرانی جمعی از دانشجویان با طرح سؤالات متعدد در خصوص این بیانیه دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود را به صورت کتبی و شفاهی مطرح کردند که کواکبیان به آن پاسخ داد.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری در پاسخ به سوالی در زمینه توسعه سیاسی داخلی اظهار داشت: من بر این باورم دولت همزمان با مذاکرات هسته ای نباید از وضعیت معیشت مردم و توسعه سیاسی داخلیغافل باشد و باید بگویم تاکنون کار چشمگیری در این زمینه‌ها صورت نگرفته است که امیدوارم وضعیت مطلوب تری را در آینده شاهد باشیم. به ویژه در مبحث حقوق شهروندی، توسعه و تقویت احزاب، به کارگیری نیروهای توانمند در راستای اهداف اعلام شده دولت تدبیر و امید.

وی افزود: ما نمی‌گوییم دست اندرکاران کلیدی و مسئولان محوری و سیاسی وزارتخانه‌ها حتما باید اصلاح طلب باشند اما می‌گوییم که حتماً کسانی نباشند که با منویات دولت کنونی سابقه مخالفت دارند.

۱۳۹۴/۲/۵

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...