نسخه چاپی

زیارت غدیریه بهترین یادگار امام هادی(ع) است

عکس خبري -زيارت غديريه بهترين يادگار امام هادي(ع) است

در سلسله برنامه‌های میعاد با عرفه بعثه مقام معظم رهبری، زیارت غدیریه به عنوان بهترین یادگار ارزشمند امام هادی (ع) عنوان و بر ترویج و تبلیغ این زیارت‌نامه تأكید شد.

به گزارش نما، ویژه برنامه ولادت امام هادی (ع) در ادامه سلسله برنامه‌های میعاد با عرفه با سخنرانی حجج‌اسلام ناصر رفیعی و حبیب‌الله فرحزاد از سخنرانان حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به صورت اینترنتی برای زائران ایرانی در بستر سامانه آموزش زائر به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد.

حجت‌الاسلام رفیعی در این برنامه با تبریک ولادت باسعادت دهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت هادی (ع) گفت: امام دهم در کودکی پدر را از دست داد، هشت سال داشت که در مدینه خبر شهادت پدر به او رسید و سکان امامت را از هشت سالگی تا ۴۲ سالگی به دست گرفت.

وی با بیان اینکه متوکل عباسی به امام هادی (ع) اجازه ماندن در مدینه را نداد و از امام دهم خواست که شهر مدینه منوره را به سوی سامرا ترک کند، یادآور شد: آن امام پس از برخورد متوکل عباسی به ناچار به سوی شهر سامرا سفر کردند و نیمی عمر با برکتشان را در این شهر که منطقه نظامی به شمار می رفت، سپری کرد.

استاد حوزه علمیه قم از اعزام ۳۰۰ نیروی نظامی برای انتقال حضرت هادی علیه السلام به شهر سامرا توسط متوکل عباسی اشاره کرد و گفت: مردم مدینه منوره زمانی که از این موضوع مطلع شدند، تلاش کردند تا مانع انتقال آن حضرت به سامرا شوند، اما امام هادی علیه السلام مانع مخالفت مردم شدند و فرمودند، من باید بروم، و با خانواده به سامرا رفتند و تمام عمرشان را در آن شهر به صورت کنترل شده زندگی کردند.

وی با بیان اینکه تمامی فرزندان امام رضا (ع) از جمله امام هادی (ع) معروف به ابن الرضا هستند، تأکید کرد: امام دهم زمانی که در سامرا حضور داشتند، ارتباط شان با مردم بسیار مشکل بود، اما بیشتر این ارتباطات از طریق نامه و وکیل صورت می‌گرفت، گرچه شبکه وکالت از زمان امام کاظم علیه السلام تشکیل شد؛ ولی در زمان امام هادی علیه‌السلام این شبکه گسترش یافت و آن امام در شهرهای قم و اهواز و همچنین در عراق وکلایی داشتند و از طریق این وکلاها ارتباط برقرار می‌کردند.

حجت‌الاسلام رفیعی به سختی‌ها و مرارت‌ها زندگی یکی از موکلان امام هادی علیه السلام اشاره کردند و به پاسخ آن حضرت به این سختی‌ها گفت: حضرت هادی علیه السلام به ابوهاشم جعفری از جمله موکلان خود درباره برخی از سختی‌ها و مشکلات زندگی ایشان فرمودند، آیا شکر نعمت‌های که دارید به جا آورده‌اید؟ این پیام حضرت نشان می‌دهد که متاسفانه گاهی ما انسان‌ها از نعمات الهی که به ما هدیه شده غفلت می‌کنیم و تنها به برخی سختی‌ها روزمره توجه می‌کنیم در حالی که همیشه این گونه نبوده و نیست.

وی به فراگیر شدن ویروس کرونا در جهان اشاره کرد و فلج شدن اقتصاد جهانی و سلامت جوامع جهانی را از جمله مشکلات جهان امروز برشمرد و یادآور شد: آیا پیش از این به نعمت سلامت جسمی و اقتصادی خود فکر کرده بودیم که چقدر خداوند این نعمات را در اختیار ما قرار داده بود و اینکه به دلیل یک ویروس همه جهان فلج شده‌اند و دم از ناشکری می‌زنند.

سخنران بعثه مقام معظم رهبری، برخی مشکلات اقتصادی جامعه را ناشی از سوء مدیریت داخلی و برخی را تحریم‌ها دانست و تاکید کرد: عافیت، اسلام و قناعت چند نعمت بسیار مهم است، اگر قدر آن را بدانیم به موفقیت‌های بیشتری دست خواهیم یافت، اما متاسفانه گاهی برخی از این نعمات الهی ناسپاسی می‌کنند و به راحتی از این داشته‌ها می‌گذارند، البته دعا می‌کنیم که خداوند هر چه زودتر سایه این بلایا و مشکلات را از سر مردم جهان بردارد، اما از سوی دیگر نباید شکر نعمات داده شده را فراموش کنیم.

وی در ادامه به چند اثر گرانسنگ امام هادی (ع) اشاره کرد و زیارت جامعه کبیر و زیارت غدیر را از جمله این آثار برشمرد و با اشاره به نزدیک شدن ایام غدیریه از مردم خواست زیارت غدیر را حتما قرائت کنند و به معانی آن نیز توجه بیشتر داشته باشند. البته از زیارت جامعه کبیره هم به عنوان زیارت شناسنامه اهل بیت علیهم السلام یاد کرد.

در ادامه این ویژه‌ برنامه حجت‌الاسلام والمسلمین فرحزاد به سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک ولادت امام دهم از زیارت غدیریه و جامعه کبیر نیز به عنوان دو یادگار ارزشمند آن امام همام یاد کرد و یادآور شد: جای دارد مردم در این روزها حداکثر استفاده را از این آثار گرانبها ببرند که یکی زیارت غدیریه است و چون چند روز دیگر عیدغدیر خواهد بود، روز عیدغدیر را قرائت کنید، این زیارت حاوی آیات فراوان و فضائل زیادی از امیرمؤمنان علی علیه السلام است.

وی از زیارت جامعه کبیره به عنوان منشور امامت و ولایت یاد کرد و ادامه داد: مطالب بسیار ارزشمندی در آن آمده است، در حقیقت زیارت جامعه کبیره شاه بیت است و مطالب بلندی درباره اهل بیت (ع) در آن بیان شده است. در این زیارت به ما یاد داده شده که چگونه زیر مجموعه شما اهل بیت علیهم السلام قرار بگیریم و اگر کسی با اهل بیت سروکار پیدا کرد، خداوند سرپرست او را به عهده می گیرد و معالم را به او می آموزد.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: تمام فسادهای جهان برای جدا شدن از ولایت امیرمؤمنان علی علیه السلام است. زیرا اگر ولی خدا در جامعه سرپرست باشد، تمام فسادهای دنیا اصلاح می‌شود، بنابراین تمام فسادهای جهان به خاطر جدا شدن از ولایت است. ولایت ائمه می‌تواند دل‌ها را پیوند بدهد و محبت اهل بیت (ع) حتی برای غیرمسلمان هم فایده دارد. از این رو باید در احیای مراسم و مناسک غدیر بیشتر همت کرد.
منبع: فارس

۱۳۹۹/۵/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...