نسخه چاپی

ایرانی‌ها به شدت مخالف عقبگرد هسته‌ای

بر اساس نتایج یك نظرسنجی مردم ایران از دستیابی به توافقی منصفانه با گروه ۱+۵ حمایت می‌كنند و در عین حال مخالف هرگونه عقبگرد از دستاوردهای هسته‌ای كشورمان هستند.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، بر اساس پژوهش های انجام گرفته توسط دانشگاه ایالتی مریلند آمریکا و مرکز پژوهش های افکارعمومی و تحولات اجتماعی دانشگاه تهران، اگر چه مردم کشورمان از رسیدن به توافقی منصفانه با کشورهای ۱+۵ پشتیبانی می کنند، اما در عین حال، به شدت مخالف هرگونه عقبگرد در دستاوردهای هسته ای، و یا محدود کردن تحقیقات و پژوهش های علمی در حوزه فناوری هسته ای به منظور استفاده های صلح آمیز هستند.

بر اساس نتایجی که دانشگاه مریلند روز چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه منتشر کرد، ۹۴ درصد از مردم کشورمان، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را برای ایران لازم دانسته و تنها حدود ۶ درصد از مردم استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را برای کشورمان لازم ندانسته و یا به این سوال پاسخی نداده اند.

این نتایج همچنین نشان می دهد که اکثریت جامعه نسبت به فتوای مقام معظم رهبری در مورد تحریم سلاح های کشتار جمعی آگاهی داشته، از تعهدات ایران در قالب معاهده منع گسترش سلاح های اتمی مطلع بوده و برنامه هسته ای کشورمان را صرفا صلح آمیز ارزیابی می کنند.

این پژوهش نتایج جالب توجه دیگری نیز در مورد مذاکرات کشورمان با کشورهای ۵+۱ در بر داشته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد با وجودی که مردم کشورمان در مجموع موافق دستیابی به توافقی قابل قبول با کشورهای ۱+۵ هستند، اما ۷۱ درصد مردم کاهش یافتن تعداد سانتریفیوژهای غنی سازی هسته ای را بر نتافته و ۷۵ درصد نیز اعلام داشته اند که پذیرش هرگونه محدودیت در فعالیت های علمی و پژوهشی هسته ای کشور، غیر قابل قبول است.

با این وجود، مردم کشورمان با توافقی که بر اساس آن کشورمان متعهد شود که هرگز به سمت ساخت سلاح های هسته ای نرود، نظارت های بین المللی کاملی را بر برنامه های هسته ای کشورمان بپذیرد و میزان غنی سازی را برای مدت زمان محدودی در سطح کنونی نگه دارد، موافقند.

در عین حال، بر اساس نتایج این تحقیق، ۶۲ درصد از مردم کشور نسبت به مجموعه کشورهای ۱+۵ بی اعتمادند. همچنین اکثریت ایرانیان بر این باورند که برنامه هسته ای کشورمان تنها بهانه ای برای اعمال فشارها و تحریم های موجود بر علیه کشورمان بوده و ۷۴ درصد از مردم بر این باورند که حتی اگر ایران به تمامی خواسته های آمریکا در مورد برنامه هسته ای کشور تن در دهد، آمریکا باز هم تحریم های موجود علیه کشورمان را کاهش نداده و به بهانه های دیگری تلاش خواهد کرد تا فشارهای بیشتری را بر ایران تحمیل کند.

این تحقیق یافته های جالب توجه دیگری نیز داشته است. از جمله این یافته ها، اهمیت بالای نقش و جایگاه آموزه های دینی نزد مردم کشورمان است؛ به طوری که ۸۰ درصد از مردم کشورمان بر این باورند که مسئولان کشورمان باید آموزه های دینی را در تصمیم گیری های خود دخالت دهند.

۱۳۹۳/۶/۳۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...