نسخه چاپی

تلخ‌ترین رویدادهای جهان در سال ۲۰۱۴

جهانیان در سال ۲۰۱۴ میلادی همچون دیگر سال‌های گذشته شاهد رویدادهای تلخ و شیرین زیادی بوده‌اند. علاوه بر وقایع طبیعی، اتفاقات كوچك و بزرگ زیادی هم در دنیا روی داده كه توجه بسیاری از خبرگزاری‌ها را جلب كرده است.

به گزارش نما به نقل از ایران، از جمله این حوادث، شیوع یک نوع بیماری به نام ابولا که عده نسبتاً زیادی را به کام مرگ کشانده یا رویدادهایی چون ناپدید شدن هواپیماهای مسافربری و... که برای مدتی جهان را در شوک فرو برده بود. اخبار منتشر شده درباره ویروس مرگبار ابولا در سال ۲۰۱۴ میلادی نگرانی‌هایی را در میان مردم کشورهای مختلف پدید آورد.

ابولا
ابولا یا تب هموراژیک نوعی بیماری ویروسی است که از جمهوری دموکراتیک کنگو و حاشیه رودخانه زئیر به دیگر نقاط جهان سرایت کرد. این بیماری دو تا سه هفته بعد از ابتلا به ویروس ابولا به شکل تب، گلودرد و دردهای ماهیچه‌ای و سردرد ظاهر می‌شود. ابولا ویروسی است که از طریق تماس خونی یا از طریق مایعات بدن حیوان و انسان آلوده منتقل می‌شود. خفاش‌های میوه‌خوار هم بدون اینکه مبتلا به این بیماری شوند می‌توانند ویروس ابولا را به دیگر موجودات منتقل کنند. ابولا در سالی که گذشت جان بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ تن را در سراسر جهان گرفت.

این ویروس که به عنوان مرگبارترین ویروس جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی شناخته شد گرچه تمامی مراکز پزشکی جهان سعی در جلوگیری از انتشار این ویروس را داشته‌اند اما چندان هم در این زمینه موفق نبوده‌اند.

مرگ مهاجران غیرقانونی در مدیترانه
همه ساله مهاجران زیادی از سراسر جهان برای داشتن زندگی بهتر به طور غیرقانونی و توسط قاچاقچیان انسان از طریق دریا و زمین، سفر آغاز می‌کنند و همواره با خطراتی روبه‌رو می‌شوند. برخی در این راه جان خود را از دست می‌دهند که بیشترشان همراه با زن و فرزندان در میان امواج متلاطم دریاها می‌میرند. آخرین اخبار و آمارها نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز بیش از ۷۰۰ مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه با واژگونی قایقشان جان باخته‌اند. بسیاری از این مهاجران برای فرار از کشورهای جنگ‌زده و نجات از زندگی مشقت‌بار با قایق‌های کهنه و فرسوده سفر می‌کنند و هرگز به مقصد نمی‌رسند به طوری که مقامات و سازمان ملل متحد از این مرگ و میرها به عنوان فاجعه انسانی یاد کرده‌اند.

ریزش معدن در ترکیه
مردم ترکیه امسال-۲۰۱۴ میلادی- با ریزش معدن‌های مختلف و مرگ و میر عده زیادی از معدنکاران روبه‌رو بوده‌اند. به عنوان نمونه در یک حادثه معدن بیش از ۳۰۱ معدنچی جان خود را از دست داده‌اند که پس از وقوع این حادثه مرگبار بسیاری از مردم علیه دولت اردوغان تظاهراتی برپا کردند. در این حادثه، انفجار مهیب و آتش‌سوزی در معدن مرگ این عده از کارگران را رقم زده و خانواده‌هایشان را داغدار کرده بود. این معدن در منطقه سوما در استان مانیسا واقع در غرب ترکیه قرار داشت که با وجود تلاش امدادگران آنها تعداد کمی از معدنچیان را از مرگ نجات دادند.

بدترین سال برای کودکان جهان
صندوق کودکان ملل متحد «یونیسف» اعلام کرد کودکان قربانیان عمده سال ۲۰۱۴ میلادی بوده‌اند به همین خاطر این سازمان از سال ۲۰۱۴ به عنوان بدترین سال برای کودکان یاد کرده است. براساس آمارهای منتشر شده از سوی این سازمان جهانی در طول سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۵ میلیون کودک در خشونت‌های کشورهای مختلف جهان از جمله سوریه، فلسطین، عراق، سودان جنوبی، اوکراین و... درگیر ناآرامی‌ها بوده‌اند. برخی از آنها به اجبار درگیر جنگ شده و خانواده‌ها را از دست داده‌اند. گروهی در مسیر راه خانه یا مدرسه ربوده شده‌اند و جمعی در صحنه‌های جنگ جان سپرده‌اند.

شیوع آنفلوانزای مرغی
شیوع بیماری پرندگان به نام آنفلوانزای مرغی از ویروسی که پرندگان حامل آن هستند به انسان منتقل می‌شود که در این سال عده بی‌شماری را در کشورهای مختلف جهان مبتلا کرد. این ویروس هرازگاهی سر از جایی در می‌آورد و باعث نگرانی مسئولان بهداشت در سراسر جهان می‌شود. اکثر مبتلایان به این بیماری مرغدارانی بوده‌اند که در مناطق روستایی زندگی می‌کردند هر چند سازمان خواربار و کشاورزی جهان تلاش‌های زیادی برای پیشگیری از انتشار روزافزون این بیماری کرده است. سال ۲۰۱۴ میلادی مردم کشورهایی چون آلمان، هلند، انگلستان، لیبی، چین و کره جنوبی درگیر این ویروس مرگبار بوده‌اند. این بیماری در طول سال ۲۰۱۴ میلادی جان بیش از ۱۰۰ تن را در سراسر جهان گرفت.

قتل‌عام مادر استرالیایی
قتل و کشتار انسان‌ها در هر جای جهان که اتفاق بیفتد برای جهانیان دردناک و غم‌انگیز است که دلخراش‌ترین جنایت در سال ۲۰۱۴ میلادی شاید قتل‌عام هشت فرزند توسط یک مادر استرالیایی باشد.

پلیس استرالیا درجریان این فاجعه انسانی، اجساد هشت کودک ۱۸ ماهه تا ۱۵ ساله را در خانه‌ای در ایالت کوئینزلند استرالیا پیدا کرد که عامل این جنایت یک مادر روانی بود که همه فرزندانش را با ضربات چاقو به قتل رساند. پلیس استرالیا اعلام کرد این زن پسر ۲۰ ساله‌ای نیز داشت که هنگام بازگشت به خانه با اجساد خواهران و برادران خود روبه‌رو شده است. مأموران پلیس در خانه این زن چاقوی خون‌آلودی را یافته‌اند که بچه‌ها با آن کشته شده بودند. بررسی‌های انجام شده نشان داد این زن در طول زندگی با چهار مرد ازدواج کرده بود و بر اثر فشار روانی تصمیم به قتل هشت فرزند خود گرفته است.

حمام خون در چین
قتل‌عام مسافران ایستگاه قطار مترو چین نیز به عنوان یکی از جنایات هولناک سال ۲۰۱۴ میلادی شناخته شده است. در این حادثه اعضای یک باند تبهکار به‌طرز وحشیانه‌ای با دشنه به جان مسافران در ایستگاه مترو چین افتادند و طی حمله مرگباری ۱۶۳ نفر را کشته یا مجروح کردند. پلیس چین ۱۰ مرد دشنه به دست را عامل این قتل‌عام وحشیانه معرفی کرد.
ایستگاه راه‌آهن «کان مینگ» واقع در استان یون‌نان در چین در ساعت ۲۰/۹ دقیقه به وقت محلی (در روز شنبه ۱۰ اسفندماه) شاهد این جنایت خونین بود.

پلیس و نیروهای امنیتی ایستگاه مترو و یگان ویژه ضدتروریستی بلافاصله پس از آغاز کشتار در محل حاضر شدند و چهار تن از ۱۰ نفر جنایتکار دشنه به دست را کشتند. این حادثه با فرار دیگر مهاجمان و انتقال مجروحان به بیمارستان پایان یافت. به گزارش پلیس، هیچ گروهی مسئولیت این کشتار دسته‌جمعی را برعهده نگرفت.

غرق شدن کشتی کره‌ای
یکی دیگر از حوادث تلخ سال ۲۰۱۴ میلادی، غرق شدن کشتی کره‌ای با ۴۷۷ مسافر و خدمه‌اش در نزدیکی سواحل کره جنوبی بود که در آوریل ۲۰۱۴ میلادی (فروردین ۹۳) اتفاق افتاد و بیش از ۲۷۰ دانش‌آموز طعمه امواج دریا شدند. در جریان تحقیقات علت مرگ دانش‌آموزان و دیگر مسافران این کشتی کره‌ای، سهل‌انگاری لی‌جون سئوک کاپیتان کشتی و چند تن از خدمه‌اش اعلام شد و امدادگران با وجود تلاش‌های بی‌وقفه تنها توانستند ۱۷۹ نفر از مسافران را نجات دهند و بقیه مسافران به علت تأخیر در اعلام وضعیت خطر هنگام واژگون شدن کشتی و متلاطم بودن دریا و کم بودن قایق‌های نجات نتوانستند جان خود را نجات دهند. مسافران می‌دانستند در صورت پریدن به درون آب دریا، قربانی دریای متلاطم و امواج خروشان خواهند شد.

ناپدید شدن دو هواپیمای مالزی به همراه مسافرانش
غم‌انگیزترین سوانح هوایی در سال ۲۰۱۴ میلادی ناپدید شدن دو هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی بود. هواپیمای بوئینگ ۷۷ متعلق به شرکت هواپیمایی مالزی در هشتم مارس ۲۰۱۴ که از کوالالامپور پایتخت مالزی با ۲۳۹ مسافر به سمت پکن پرواز می‌کرد به دلیل نامعلومی با تغییر مسیر در آسمان ناپدید شد. عملیات گسترده‌ای برای یافتن این هواپیما از طرف ۲۶ کشور جهان آغاز شد که بزرگترین عملیات جست‌وجو در تاریخ عنوان شد. با وجود تلاش‌های بی‌وقفه هرگز اثری از این هواپیما و مسافرانش پیدا نشد و در حال حاضر جست‌وجوی غواصان در کف دریا با استفاده از فناوری‌های جدید صورت می‌گیرد اما داده‌های ماهواره‌ای و اطلاعات زیردریایی هیچ ردی از این هواپیما را تاکنون نشان نداده است.

هواپیمای دیگر از خطوط مالزی متعلق به پرواز QZ۸۵۰۱ بود که در مسیر اندونزی به کوالالامپور به طور ناگهانی با ۱۶۲ مسافر از صفحه رادار محو شد. این هواپیما متعلق به آژانس ایرآسیا بود که پرواز خود را در تاریخ ۷ دی ۹۳ (۲۸ دسامبر ۲۰۱۴) از فرودگاه سورابایا آغاز کرد. اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد خلبان قبل از ناپدید شدن هواپیما درخواست تغییر ارتفاع از برج مراقبت کرده بود. پس از دو روز جست وجو و بی خبری، شماری از اجساد ۱۶۲ سرنشین این پرواز را عصر روز سه شنبه ۹ دی در تنگه «کاریماتا» در دریای جاوه اندونزی یافتند.

حمله مرد ساطور به دست به دانش‌آموزان در چین
یکی از خونین‌ترین حوادث سال ۲۰۱۴ میلادی حمله یک مرد ۳۵ ساله ساطور به‌دست به کودکان مدرسه‌ای ابتدایی در چین بود. وی در این حمله وحشیانه هشت دانش‌آموز ابتدایی در استان هوبئی را بشدت زخمی کرد. «زیهانگ» این مرد ساطور به دست که یک بیمار روانی شناسایی شده انگیزه خود را از این حمله روشن نکرد.

مسئولان مدرسه‌ ابتدایی که از رفتار این مهاجم شوکه شده بودند بلافاصله وارد عمل شدند و کودکان زخمی را به بیمارستان منتقل کردند. حمله مردان چاقو به‌دست در کشور چین طی سال‌های گذشته از نگران‌کننده‌ترین حوادث در این کشور محسوب می‌شود که بارها اتفاق افتاده است، انگیزه اکثر این حملات روشن نبوده اما متأسفانه کودکان بی‌گناه قربانی این حملات آسیب روانی می بینند. با وقوع این‌گونه حوادث اعضای خانواده‌های چینی بسیار نگران می‌شوند و همواره با دلهره و دلواپسی فرزندان خود را به مدرسه می‌فرستند.

۱۳۹۳/۱۰/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...