نسخه چاپی

حكومت آل سعود در آستانه فروپاشی

تایج پژوهش‌های آمریكایی و انگلیس حاكی از آن است كه ۲۰۱۴ آخرین سال حكومت آل سعود است.

به گزارش نما به نقل از ابنا، گزارش‌های غربی منتشر شده پیرامون اوضاع داخلی عربستان حاکی از آن است که به احتمال زیاد ۲۰۱۴ آخرین سال حکومت آل سعود به شکل کنونی خواهد بود.

نظام عربستان سعودی در زمان حاضر یکی از سخت‌‌ترین مراحل تاریخ خود را می‌گذارند و نظر به حساسیت این نظام به هر تغییر از یک سو و تمرکز امتیازات در دست خانواده حاکم از سوی دیگر، سران آل سعود هر اصلاح حقیقی را خطری بزرگ بر نظام کنونی می‌دانند که به زحمت امتحان آن نمی‌ارزد.

بر اساس پایگاه اینترنتی موسسه «فریدم هاوس» (خانه آزادی) که مقر آن در واشنگتن است و میزان دموکراسی در کشورهای مختلف را اعلام می‌کند، عربستان سعودی با پیامدهای بحران‌های بی‌حد و حصر در خاورمیانه روبه‌روست و این بحران‌ها تأثیرهایی بر دولت‌های اطراف آن خواهد گذاشت که در ‌‌نهایت ممکن است به خسارت‌های امنیتی و ملی در کشورهای غنی از نفت منجر شود.

پروهشگاه ملی فرانسه ویژه آمار و پژوهش‌های اقتصادی اخیرا گزارشی از وضعیت مالی عربستان منتشر کرده است و در مورد رکود مالی پیش‌بینی نشده برای اولین بار در تاریخ سعودی هشدار داده است. بر اساس این گزارش، عربستان از رشد اقتصادی منفی و کمبود بودجه در رنج است و این موضوع مقامات را وادار می‌کند به تولید بیشتر نفت و تکیه بر ذخیره ارزی خارجی روی بیاورند.

عربستان تصمیم دارد بودجه نظامی خود را در خلال سال‌های آینده ۷ برابر کند و این کشور امسال ۹۵ میلیارد دلار به طرح‌های مشترک نظامی با آمریکا و انگلیس اختصاص داده است.

جدید‌ترین گزارش‌های اطلاعاتی غربی وقوع اعتراض‌های گسترده در سال ۲۰۱۵ در عربستان و نیز حمله‌های مسلحانه علیه کاخ پادشاهی را که مقدمه فروپاشی آل سعود است، پیش‌بینی می‌کند. نتایج پژوهش‌های آمریکایی و انگلیس حاکی از آن است که ۲۰۱۴ آخرین سال حکومت آل سعود است.

طبق ادعای این گزارش، به عنوان مثال گروه‌های مسلح در مرز یمن آماده آغاز اولین کودتا در داخل عربستان هستند. بر اساس منابع غربی، کمیته‌های ویژه آمریکایی از نزدیک تمام تحولات داخل عربستان را دنبال می‌کنند. واشنگتن اعتقاد دارد جبهه افراط‌گرا در داخل خانواده پادشاهی عربستان به ریاست «بندر بن سلطان» و «سعود الفیصل» به دنبال تخریب دولت‌های عربی و تجزیه ارتش آن‌ها هستند.

در همین راستا گزارش شماره ۲۸ موسسه فریدم هاوس از خاورمیانه حاکی از آن است که عربستان سعودی با فشارهای داخلی و خارجی بسیاری روبه‌روست که در این میان مشکلات اقتصادی و اجتماعی خطرناک‌تر هستند و آمار بیکاری و فقر با افزایش ساکنان این کشور در حال رشد است.

از دیگر مشکلات عربستان ظهور گروه‌های مسلح در داخل خود این کشور است، گروه‌هایی که سلب اعتماد به نظام حاکم، متشنج کردن اوضاع و شکست اقتصادی نظام را دنبال می‌کنند.

در این شرایط هر نظامی در آستانه فروپاشی و یا وقوع یک جنگ داخلی است.

این گزارش در زمانی منتشر می‌شود که عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان، به دلیل مشکل تنفسی، کهولت سن و مشکلات ناشی از سالخوردگی از چهارشنبه ۳۱ دسامبر به بیمارستان شهرک پزشکی «ملک عبدالله» منتقل شده و هنوز مرخص نشده است و همزمان با این خبر، گزارش‌ها درباره احتمالات جنگ قدرت و جانشینی وی افزایش پیدا کرده است.

۱۳۹۳/۱۰/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...