نسخه چاپی

دو عامل سقوط قیمت نفت

قیمت نفت در بازارهای آسیایی روز گذشته با كاهش بیش از یك دلار، بیشترین كاهش قیمت را در طول ۶ سال گذشته تاكنون ثبت كرده و افزایش ذخایر نفت آمریكا و تثبیت تولید نفت اوپك دو عامل سقوط بهای طلای سیاه است.

به گزارش نما به نقل از مهر، در ادامه سقوط قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازارهای آسیایی با ثبت بیشترین کاهش در طول ۶ سال گذشته تاکنون به بشکه ای ۴۸ دلار و۱۳ سنت رسید.

پافشاری برخی از اعضای اوپک همچون امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای حفظ سقف تولید ۳۰ میلیون بشکه‌ای اوپک یکی از مهمترین دلایل ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازار جهانی بوده است.

تحلیلگران می گویند از آنجا که تولیدکنندگان بزرگ نفت متعهد به حفظ سقف تولید شده اند و با توجه به عرضه فراوان نفت، احتمال می رود وضعیت کنونی بازار همچنان ادامه داشته باشد.

در همین حال وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد: ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به نهم ژانویه پنج میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است.

از سوی دیگر با وجود کاهش قیمت طلای سیاه در بازارهای آسیایی، بهای هر بشکه نفت شیرین و سبک آمریکا " وست تگزاس اینترمیدییت" در پایان معاملات روز گذشته افزایش یافت.

از این رو بهای هر بشکه نفت خام سبک شیرین، وست تگزاس اینترمدییت، در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، نایمکس، برای تحویل در ماه فوریه با دو دلار و ۵۹ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۸ دلار و ۴۸ سنت رسید.

این درحالی است که روز گذشته بهای طلای سیاه در بازار نفتی نیویورک به کم ترین میزان در طول شش سال اخیر رسیده بود.

رسیدن ذخایر نفت خام آمریکا به این میزان در این فصل سال دست کم در طول ۸۰ سال اخیر بی سابقه بوده و به اتعقاد تحلیل گران بازار نفت یکی از دلایل کاهش و تضعیف قیمت نفت در بازار جهانی افزایش بی سابقه ذخایر طلای سیاه در ینگه دنیا است.

کاهش قیمت نفت هر چقدر زیان اقتصادی برای تولید کنندگان بزرگ طلای سیاه همچون روسیه و کشورهای عضو اوپک دارد اما به سود کشورهای بزرگ مصرف کننده این کالای استراتژیک در چهار گوشه جهان است.

منصور معظمی معاون برنامه ریزی وزیر نفت با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم تولیدکننده نفت در جهان، از محل کاهش قیمت این محصول کمترین ضرر را متحمل شده است، می گوید: در چنین شرایطی که قیمت نفت سیر نزولی را در پیش گرفته است، کشورهای عمده واردکننده این محصول بالاترین سود را برده‌اند به طوری که براساس گزارش‌های موسسات معتبر بین‌المللی، به ازای هر ۱۰ واحد کاهش قیمت نفت در جهان، ۰.۲ درصد به میزان GDP کشورهای واردکننده نفت افزوده شده است.

۱۳۹۳/۱۰/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...