نسخه چاپی

اشانتیون دستگاه دیپلماسی

میثم معافی

اصلی ترین پیام انتخاباتی گروه "اعتدال" ومهمترین تدبیر اصحاب تدبیر،حل مشکلات اقتصادی بودوهمچنین اصلی ترین برآورد "اعتدالیون"برای حل چالشهای اقتصادی هم،"ارتقاء سطح روابط با غرب"بود که تبدیل به یک گفتمان انتخاباتی هم شده بود،ومتاثر از همین گفتمان ،دولت پس از شروع به کار ،بیشترین تمرکزش را در مذاکرات 1+5مصروف ساخت وپروژه به اصطلاح"اعتماد ساز"را تا انعقاد یک یادداشت همکاری مشترک یا به تعبیر صحیح تر "توافق نامه ژنو"پیش رفت.

توافق نامه "ژنو"اولین اقدام یا به زعم دولت مردان ،مهمترین اقدام"اعتمادساز" دولت ایران در حوزه هسته ای بود که غرب توانست دراین بخش با اعطای یکسری امتیازات نسیه نامتناسب ،پیروزی نسبی درحوزه هسته ای یعنی تعلیق در بخش غنی سازی صنعتی،تعلیق تحرک دانش ودانشمندان درحوزه غنی سازی صنعتی کسب کند،لیکن باتوجه به اینکه راهبرد نظام در مذاکرات ، انحصارا ،موضوع هسته ای است ،اما غرب به مرورزمان اشتهاء نشان داد تا عرصه های دیگر "راهبردی"نظام وانقلاب را به اصطلاح،"ژنویزه"کند.

فرآیند"ژنویزاسیون"با یک رویکرد سالوسانه والبته قابل پیش بینی و همچنین بدلیل برخی ضعف ها وحتی ظهور برخی کدهای سیاسی در داخل ، توسط غرب کلیدخورد و"رد پای ژنو"را امروز می توان ،همه جا و در عرصه های متعدد یافت.

«توافق محور» شدن همه سیاست‎های داخلی و خارجی دولت هر چند که مقامات دولتی جسته و گریخته آنرا تکذیب کنند، چیزی نیست که بتوان با وجود اینگونه رفتارها در عرصه سیاست خارجی آنرا کتمان کرد. اما این «توافق‎محوری» چه پیامی را برای طرف مقابل ارسال می‎کند؟ پاسخش خیلی واضح و روشن است، شاید پاسخش را یک مقام دست چندم آلمانی در روزهای گذشته و در سفرش به تهران به خوبی داده باشد! پیام «توافق محوری» می‎شود چشم پوشیدن بر هر اتفاقی که ممکن است و فقط ممکن است به توافق هسته‎ای با کدخدا خدشه‎ای وارد کند، خواه انتقاد و اعتراض جدی به توهین کنندگان به پیامبر اسلام باشد، یا دخالت یک مقام دست چندم آلمانی در امور داخلی ایران آنهم در تهران و در مقابل مسئولین جمهوری اسلامی. باید چشم پوشید تا به توافق هسته‎ای خدشه‎ای وارد نشود وهمه جا رد پای توافق مقدماتی ژنودیده می شود!

-"ردپای ژنو"،در عدم ویزای معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور محترم که به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل معرفی شد ،هویداست، که آمریکا با یک رویکرد بی سابقه پس ازانقلاب اسلامی ،اینگونه به "پاسبورد"یک مقام ارشد سیاسی کشور،"بی احترامی"کرد.

-"ردپای ژنو" ،در جای پای کاترین اشتون وهیات اروپایی مسافر تهران وآنهم در دیدار با عوامل "فتنه"در غالب پیشبرد اهداف به اصطلاح غربی ها،"حقوق بشری"کاملا نمایان است.

-"ردپای ژنو"در قطعنامه ماه های گذشته اتحادیه اروپا، خودش را لو داد که در آن ،از ضدامنیتی ترین حادثه پس از انقلاب اسلامی یعنی "فتنه" و"عوامل فتنه88"حمایت شد،و ایضا ،انتخابات 24خرداد 92که منجر به انتخاب دکتر حسن روحانی شد،"غیردموکراتیک" وفاقد "استاندارد بین المللی"دانست.

- -"ردپای ژنو"،درحوزه فرهنگ هم ظهورکرد ،ولنگاری رسانه ای وبه نوعی مدیریت عوامل ضدفرهنگی در پیشبرد فرآیند "سکولاریزاسیون"درحمایت از جریان "بی نمای سینما"ی غیرمتعهد ،اهانت به مقدسات وارزشهای مذهبی وعقیدتی در روزنامه های زنجیره ای کار را به جایی رساند که صراحتا روزنامه هتاک "مردم امروز"با بی شرمی از مجله فکاهی اهانت کننده"شرلی ابدو"حمایت کرد

-"ردپای ژنو"را می توان حتی در "مصادره برج ایران"وابسته به بنیاد علوی در نیویورک هم دید، یا حتی می توان در سبقت گرفتن برخی مسئولان محترم در حضور وعضویت در برخی شبکه های اجتماعی غیرمجازمثل "فیسبوک و توئیتر "دید که برای سرویس های جاسوسی واطلاعاتی غربی ،عضویت دراینگونه شبکه ها ،"خیرات امنیتی"است

در روزهای گذشته، کلودیا روت نایب‌رئیس مجلس قانون‌گذاری آلمان در سفری نسبتا طولانی به تهران، برنامه‎های متعددی در دستور کار خود داشت که علاوه بر دیدارهای رسمی و روتین اینگونه سفرها، پا را فراتر گذاشته و در دیدارهایی که با معاون رئیس جمهور در امور زنان و همینطور محمدرضا عارف داشت به صراحت در امور داخلی ایران دخالت کرده و بدون هرگونه نگرانی از واکنشی ایرانی به این دخالت‎ها، برای دولت و ملت ایران تعیین تکلیف کرد.

معلوم نیست ،چرا دستگاه دیپلماسی ،هنوز "معامله"ای که به تعبیر اخیرآقای اوباما ،به احتمال زیر50%به سرانجام می رسد،این همه "اشانتیون"می دهد.

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...