نسخه چاپی

ظریف در نشست رفع مناقشات در خاورمیانه:

بحران خاورمیانه و شمال افریقا همه را تهدید می كند

وزیر خارجه كشورمان با اشاره به شكست تلاش های بین المللی درمقابله با گرایش های افراط گرایانه و تروریستی بدلیل طرز تلقی كهنه مبتنی بر استثنا و محرومیت، گفت كه طرز تلقی نوین جامعه جهانی، شرط لازم برای از میان بردن تروریسم و اندیشه های تكفیری است.

به گزارش نما به نقل از میزان، محمدجواد ظریف در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل تحت عنوان ' رفع مناقشات در خاورمیانه و شمال آفریقا و مقابله با تروریسم درخاورمیانه ' افزایش شمار شهروندان خارجی را که به گروه های تروریستی در عراق و سوریه می پیوندند، هشدار دهنده خواند و تصریح کرد که این افزایش شمار خارجی ها پیوسته به تروریسم گواهی بر شکست تلاش های بین المللی برای جلوگیری از پدیده تروریسم است.

وی ادامه داد که در صورت ادامه این بحران در منطقه هیچ یک از اعضای جامعه بین المللی از تبعات آن مصون نخواهند بود و از آنجا که این تهدید یک تهدید جهانی بشمار می رود مقابله با آن نیز به تلاش هایی اندیشیده شده و هماهنگ از سوی جامعه بین المللی نیاز دارد.
ظریف، توفیق این تلاش ها را در گرو ترویج نگرشی تازه و کنار گذاشتن طرز تلقی قدیمی که مبتنی بر استثنا و محرومیت و برخاسته از اندیشه و تفکر ناتوانی دانست و افزود که این دیدگاه قدیمی جز نتایج منفی، ثمری نداشته است.

ظریف در ادامه اظهار کرد که رییس جمهوری ایران با توجه به ضرورت برخورد جهانی با این پدیده در سخنان امسال خود در مجمع عمومی بر دعوت قبلی خود به تشکیل یک جبهه متحد جهانی برای مقابله با خشونت و افراطی گری تاکید کرد و خواستار تنظیم طرح عملی جامعی برای پیشبرد این هدف شد.

وزیر خارجه کشورمان گفت که توجه به این پیشنهاد رییس جمهوری کشورمان در شرایط کنونی و با توجه به رشد این تهدید و عواقب دردناک آن برای مردم جهان و ناتوانی بین المللی در برخورد با آن مهم و حیاتی است.

ظریف درادامه افزود که هدف این طرح جامع عملی بایستی حمایت از ابزار های عقیدتی فرهنگی برای مقابله با افراطی گری ، در چهار چوب منشور سازمان ملل و با فراهم آوردن زمینه لازم برای جایگزینی نگرشی تازه باشد و عواملی چون دیکتاتوری، فقر ، فساد، تبعیض و مقابله با اسلام هراسی بعنوان اسباب و عوامل این گونه گرایش ها را در مد نظر داشته باشد.

به گفته وزیر خارجه کشورمان ،چنین طرحی بایستی به همه بازیگران منطقه و جهان مجال مشارکت برای مقابله و جلوگیری از افراطی گری ،دسترسی نیروهای افراطی به منابع مالی ، اجیرکردن افراد و عبور آزاد این عناصر از مرز های کشور ها را بدهد و از جمله ضروریاتی که در این طرح بایستی مورد توجه قرار بگیرد، موضوع فلسطین و سبعیت نیروهای صهیونیستی علیه این ملت است که طی سال های متمادی ادامه داشته و خود عامل موثری در گرایشهای افراطی و سایر بحران های منطقه وماورا آن شده است.

وزیر خارجه کشورمان افزود ما در ایران کاملا بر این حقیقت که افراطی گری، تروریسم و تفکر های تکفیری تهدیدی علیه همه ما بشمار می رود و واکنشی جمعی را طلب می کند، آگاهی داریم و از این که یک یا دو کشور همسایه ما از تشخیص این تهدید و سرنوشت مشترک همه ما ناتوان بوده اند و به اقداماتی غیر مسئولانه ای که در مواضع منطقه ای آن ها و بویژه با رفتار غیر مسئولانه آن ها در خصوص قربانیان فاجعه اخیر در مکه مشهود بوده ، روی آورده اند، متاسفیم.

ظریف یاد آور شد که جهان هنوز تبانی این کشورها را در بوجود آوردن گروه القاعده و طالبان و جنایات صدام حسین علیه ملت ایران و عراق را که از عوامل موثر پیدایش تفکر خطرناک تکفیری و افراطی گری بشمار می رود، از یاد نبرده است.

وی در ادامه گفت:اما ایرانیان از این آگاهی و احتیاط برخوردارند که بدانند نباید درگذشته زندگی کرد و باید به تعامل و شرکت در گفت و گو های جدی در منطقه مجال و فرصت داد، چرا که ما بر این باوریم که امنیت همسایگان ما در حقیقت امنیت خود ما است.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان گفت که ما صادقانه امیدواریم که یک یا دو کشوری که از این اجماع در منطقه جدا افتاده اند به این واقعیت پی ببرند و به درخواست شرکت در گفت و گو و همکاری های منطقه ای پاسخ مثبت بدهند.

۱۳۹۴/۷/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...