نسخه چاپی

ایران درباره مصوبه كنگره آمریكا دست به نامه شد

معاون رییس جمهور در پی مصوبه اخیر كنگره آمریكا كه مغایر با حقوق گردشگران در انتخاب آزادانه مقاصد و تعارض با اهداف صلح طلبانه گردشگری است، دو نامه به یونسكو و سازمان جهانی جهانگردی ارسال كرد.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طی دو نامه ای به یونسکو و سازمان جهانی جهانگردی اعتراض ایران به مصوبه اخیر آمریکا را اعلام کرد.

سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه ای به ایرینا بوکووا مدیرکل آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی محدودیت سفر اتباع برخی کشورها به ایران را مغایر با حقوق گردشگران در انتخاب آزادانه مقاصد گردشگری دانست.

متن نامه مسعود سلطانی فر به شرح زیر است:

سرکار خانم ایرینا بوکووا

مدیرکل آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)

همانگونه که مستحضرید متاسفانه دولت آمریکا در اقدامی مغایر با حقوق گردشگران در انتخاب آزادانه مقاصد خود، با تصویب لایحه ای اتباع 38 کشور جهان را که با آنان قرارداد لغو روادید منعقد کرده بود ملزم نموده تا درصورت سفر به کشور کهن و پرجاذبه ایران، برای ورود مجدد به خاک آمریکا درخواست روادید نمایند.

این اقدام سیاسی آمریکا که با هدف ایجاد محدودیت سفر به ایران و نتیجتا آسیب به صنعت گردشگری اتخاذ شده است، صرفنظر از اینکه مغایر قواعد و حقوق بین المللی می باشد، در تعارض اساسی با اهداف صلح طلبانه ای است که گردشگری همواره در پی آن بوده است.

تصدیق می نمائید که گردشگری نقشی بی بدیل و بی رقیب در گسترش و تعمیق دوستی و نزدیکی فرهنگ ها ایفا کرده و قادر است تفاوت ها را به جاذبه و بهانه ای برای تعمیق تعاملات بین فرهنگی و گسترش دوستی بدل نماید و برهمین اساس دولت‌ها از طریق تسهیل جابجایی آزادانه گردشگران و تامین دسترسی همگانی و آسان زمینه لازم را برای تحقق این مهم فراهم می‌آورند.

ما نیز براین باوریم که روح و ذات گردشگری با ارتباط و احترام متقابل میان ملل مختلف عجین بوده فلذا ماهیتا هرگونه خشونت ورزی و افراط گرایی در تضاد با آن است و از همین روتبعات و پیامدهای هرنوع ناامنی و تنش در وهله اول منتج به آسیب رساندن به این صنعت پویا، فرهنگ محور و صلح مدار است.

تصویب چنین قوانینی، فضای آرام بخش گردشگر و برنامه های معطوف به توسعه پایدار جوامع محلی را به تلاطم و چالش جدی می اندازد، مگر آنکه مدیران و صاحبنظرانی همانند جنابعالی که برای سالیان متمادی نقش ممتاز و سازنده ای در این عرصه داشته اید،همصدا با افکار عمومی جهانی نسبت به اینگونه تصمیمات نادرست واکنش جدی نشان دهند.

وظایف خطیر آن سازمان، به عنوان نهاد بین المللی متولی تعاملات فرهنگی و تعمیق شناخت متقابل ملل از یکدیگر ایجاب می کند که در دفاع از صلح جهانی، آزادی و حق انتخاب گردشگران به صراحت و با صدای رسا تبعات نادرست این اقدام ناعادلانه آمریکا علیه جامعه جهانی گردشگری را گوشزد نمائید. این حداقل انتظاری است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی فعال و میراث دار یکی از کهن ترین تمدنها و آثار مادی و معنوی فرهنگ بشریت از سازمان متبوع جنابعالی داشته باشد.

مصوبه اخیر کنگره آمریکا در تعارض با اهداف صلح طلبانه گردشگری است

به گزارش میراث فرهنگی، همچنین سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه ای به طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی محدودیت سفر اتباع برخی کشورها به ایران را درتعارض اساسی با اهداف صلح طلبانه ای گردشگری عنوان کرد.

متن نامه مسعود سلطانی فر به شرح زیر است:

جناب آقای طالب ریفاعی

دبیر کل محترم سازمان جهانی جهانکردی

با احترام

همانگونه که مستحضرید متاسفانه دولت آمریکا دراقدامی مغایر با حقوق گردشگران درانتخاب آزادانه مقاصد خود، با تصویب لایحه ای اتباع 38 کشور جهان را که با آنان لغو روادید منعقد کرده بود ملزم نموده تادرصورت سفر به کشور کهن وپرجاذبه ایران، برای ورود مجدد به خاک آمریکا درخواست روادید نمایند.

این اقدام سیاسی آمریکا که باهدف ایجاد محدودیت سفر به ایران ونتیجتا آسیب به صنعت گردشگری ایران اتخاذ شده است، صرفنظر از اینکه مغایر قواعد و حقوق بین المللی است، در تعارضی اساسی با اهداف صلح طلبانه ای است که گردشگری همواره درپی آن بوده است.

تصدیق می نمائید که گردشگری نقشی بی بدیل وبی رقیب در گسترش وتعمیق دوستی ونزدیکی ملت ها وحتی دولت ها ایفا کرده و قادراست تفاوتها را به جاذبه و متعاقب آن محل مفاهمه و دوستی بدل نماید وبرهمین اساس است که سازمان جهانی جهانگردی تمامی دولت‌ها را تشویق می کند تا با تسهیل جابجایی آزادانه گردشگران وتامین دسترسی همگانی و آسان برای این طیف زمینه لازم برای تحقق این مهم را فراهم آورند.

ما نیز بر این باوریم که روح و ذات گردشگری با ارتباط و احترام متقابل عجین بوده فلذا ماهیتا باهرگونه خشونت ورزی وافراط گرایی در تضاد است و از همین رو تبعات و پیامدهای هرنوع ناامنی وتنش در وهله اول معطوف به صنعت پویا، انسانی وصلح مدار گردشگری می‌شود.

تصویب چنین قوانینی، فضای آرام بخش گردشگر و برنامه های معطوف به توسعه پایدار جوامع محلی رابه تلاطم وچالش جدی می اندازد، مگرآنکه مدیران و صاحبنظرانی همانند جنابعالی که برای سالیان متمادی نقش ممتاز و سازنده ای دراین عرصه داشته اید، همصدا با افکار عمومی جهانی نسبت به اینگونه تصمیمات نادرست واکنش جدی نشان دهند.

وظایف خطیرآن سازمان، به عنوان تنها نهاد مسئول سازمان ملل متحد در عرصه توسعه گردشگری دنیا، ایجاب می کند که در دفاع از صلح جهانی، آزادی وحق انتخاب گردشگران به صراحت و باصدای رسا تبعات نادرست این اقدام ناعادلانه آمریکا علیه جامعه جهانی گردشگری را گوشزد نمائید. این حداقل انتظاری است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی فعال وموثر ازخانواده بزرگ گردشگری می تواند از سازمان متبوع جنابعالی داشته باشد.

فرصت رابرای احترامات فائقه مغتنم می‌شمارم.

۱۳۹۴/۹/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...