نسخه چاپی

فانی ركورددار كابینه یازدهم شد

با مطرح شدن مجدد بحث استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس دهم این سوال مطرح است كه چه عواملی باعث شده است تا فانی به عنوان ركوردارترین وزیر كابینه یازدهم در بحث استیضاح و دریافت كارت زرد از مجلس شناخته شود.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، زمزمه‌های استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از مجلس نهم به گوش رسید. به گونه‌ای که وی در سال 93 دو کارت زرد از مجلس نهم دریافت کرد.

در تیر ماه سال 94 نمایندگان مجلس نهم استیضاح وزیر آموزش و پرورش را در صحن علنی مجلس مطرح کردند اما با 167 رای مخالف نمایندگان مجلس فانی از ورطه استیضاح رهایی یافت.

اما تنها چند ماه پس از استیضاح در 30 آذر ماه 94 فانی سومین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کرد و مجدداً در دی ماه سال 94 چهارمین کارت زرد خود را اخذ کرد.

در بررسی دلایل کارت‌های زرد متعدد مجلس نهم به وزیر آموزش و پرورش و حتی بردن او به جلسه استیضاح به این نتیجه می‌رسیم که اغلب آنها نسبت به عملکرد ضعیف فانی در مجموعه آموزش و پرورش گلایه دارند.

از عمده‌ترین دلایل کارت‌های زرد متعدد نمایندگان مجلس نهم به وزیر آموزش و پرورش می‌توان به این موارد اشاره کرد: ناتوانی وزیر در جلب توجه و فعالیت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی مناطق محروم کشور، ناتوانی وزیر در حذف تفاوت حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر دستگاه‌ها، بی‌توجهی به وضعیت رفاهی و معیشتی معلمان و انتصابات سیاسی.

با پایان یافتن عمر فعالیت مجلس نهم در حالی که تصور بر این بود که استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس جدید مطرح نشود، اما تنها چند ماه پس از فعالیت مجلس دهم زمزمه‌های استیضاح مجدد فانی به گوش رسید و 54 نماینده با جمع‌آوری امضاء سعی در مطرح ساختن بررسی استیضاح فانی در صحن علنی مجلس دارند.

وقتی دلایل نمایندگان جدید را برای استیضاح فانی بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که آنها نیز به همان دلایلی که بخش عمده‌ای از آنها شبیه نظرات نمایندگان دوره قبل است خواستار استیضاح وی هستند. دلایلی همچون مشخص نبودن وضعیت صندوق رفاه فرهنگیان، بی‌توجهی به وضعیت رفاهی و معیشتی معلمان، انتصابات سیاسی در آموزش و پرورش، ضعف مدیریت وزیر و عدم توانایی در جلب توجه دولت، ناتوانی در جلب توجه دولت برای حمایت از مناطق محروم کشور به چشم می‌خورد.

کما‌الدین شهریاری یکی از نمایندگان امضاء کننده استیضاح وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با تسنیم مطرح کرد: دلایل نمایندگان برای استیضاح فانی سیاسی نیست، چرا که افراد از طیف‌های مختلف خواستار استیضاح او هستند و این موضوع به عدم رضایت از عملکرد وزیر آموزش و پرورش بازی می‌گردد.

وی افزود: کیفیت آموزش در مدارس افت کرده است و از سوی دیگر در مناطق روستایی شاهد تعطیلی مدارس شبانه‌روزی و ساختمان فرسوده بسیاری از مدارس هستیم که با یک زلزله تخریب می‌شوند.

شهریاری ادامه داد: روسای آموزش و پرورش نگرش سیاسی دارند و وزیر از توجیه دولت برای تخصیص اعتبار برای آموزش و پرورش ناتوان است.

از صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش در جریان جلسه استیضاح وی در تیر ماه سال گذشته اینگونه برداشت می‌شود که وی از توجیه نمایندگان و جلب توجه آنها ناتوان است چرا که در سخنانی تکراری در رابطه با اعتراضات فرهنگیان نسبت به وضعیت معیشتی می‌گوید در خصوص تبعیض پرداختی‌ها ما هم نسبت به این موضوع اعتراض داریم اما این مسئله‌ای نیست که در دوره وزارت من ایجاد شده باشد بلکه از گذشته و از سال‌ها قبل وجود داشته اما باید از بین برود. فانی همچنین در خصوص انتصابات سیاسی مدیران و معاونان آموزش و پرورش معتقد است این انتصابات با استعلام از وزارت اطلاعات صورت گرفته است.

با روی کار آمدن مجلس دهم بار دیگر ماجرای علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش مطرح شد و با اسرار 54 نماینده خواستار استیضاح پس از تعطیلات 3 هفته‌ای مجلس این موضوع در صحن علنی بررسی خواهد شد تا فانی به عنوان رکوردارترین وزیر دولت یازدهم در بحث دریافت کارت زرد و استیضاح شناخته شود.

۱۳۹۵/۶/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...