نسخه چاپی

نخستین پرواز از آمریكا پس از نیم قرن/ ورود جهانگردان ممنوع است!

با وجود برقراری خط پروازی میان آمریكا و كوبا پس از 55 سال، همچنان سفر جهانگردان آمریكایی به كوبا مشمول تحریم‌های آمریكاست.

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، نخستین پرواز تجاری تاریخی میان آمریکا و کوبا پس از نیم قرن صبح روز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه در شهر سانتاکلارا کوبا به زمین نشست و راه را برای ارتباط هوایی عادی دو کشور از زمان جنگ سرد هموار کرد.

با پرواز این هواپیمای مسافربری آمریکایی از فلوریدا به مقصد کوبا، ارتباط مستقیم هوایی بین دو کشور پس از بیش از نیم قرن بار دیگر برقرار شد.

روز چهارشنبه، ۱۰ شهریور (۳۱ اوت)، یک فروند هواپیمای مسافربری ایرباس متعلق به شرکت آمریکایی جت‌بلو فرودگاه شهر فورت لودردیل در ایالت فلوریدا آمریکا را به مقصد شهر سانتا کلارا واقع در استان ویلا کلارا در مرکز کوبا ترک می‌کند. خدمه این هواپیما از میان آمریکاییان کوبایی تبار انتخاب شده‌اند.

از زمان وضع تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا و قطع روابط سیاسی دو کشور در حدود پنجاه و پنج سال پیش، شرکت‌های مسافربری آمریکایی اجازه پرواز به کوبا و شهروندان آمریکایی اجازه سفر به آن کشور را نداشتند.

قرار است هر هفته سیصد پرواز بین دو کشور صورت گیرد. با توجه به تعداد مهاجران کوبایی در آمریکا، پیش‌بینی شده است که در سال جاری بیش از سیصد هزار نفر از خط مستقیم هوایی بین دو کشور استفاده کنند. انتظار می‌رود پرواز مستقیم به کوبا از چند شهر آمریکا صورت گیرد.

تا پیش از این، هزاران آمریکایی کوبایی‌تبار برای سفر به کوبا با مشکلات فراوانی مواجه بودند و انتظار می‌رود با آغاز پرواز مستقیم، تسهیلاتی در این زمینه فراهم آید. البته در حال حاضر، سفر جهانگردان آمریکایی به کوبا همچنان مشمول تحریم‌های آمریکاست اما دولت آمریکا به دارندگان شرایط خاص اجازه سفر به آن کشور را می‌دهد.

به نوشته بی بی سی، از سرگیری پرواز شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی به کوبا بخشی از تصمیم دولت آمریکا به بهبود روابط سیاسی و کاهش فشار ناشی از تحریم تجاری علیه کوبا بوده است. نخستین تحریم تجاری علیه کوبا در سال ۱۹۶۰ وضع شد. در سال ۱۹۶۱، ایالات متحده در اعتراض به ملی شدن اموال شهروندان آمریکایی در کوبا بدون پرداخت غرامت، روابط دیپلماتیک خود با آن کشور را قطع کرد که تیرگی بیشتر روابط و تشدید تحریم‌ها را در پی آورد و عملا به قطع کامل روابط تجاری و مالی بین دو کشور انجامید.

دو کشور روابط کامل دیپلماتیک خود را در ماه ژوئیه سال گذشته از سر گرفتند.

از سرگیری روابط نتیجه توافق باراک اوباما و رائول کاسترو، رئیسان جمهوری دو کشور بود. اوباما از لغو تمامی قوانین مربوط به تحریم کوبا حمایت می‌کند اما چنین تحولی مستلزم مصوبه کنگره آمریکاست.

در عین حال، برخی از قوانین مصوب کنگره آمریکا در مورد تحریم کشورهای خارجی تصمیم‌گیری در مورد نوع، دامنه و تمدید تحریم‌ها را برعهده رئیس جمهوری قرار داده است. از زمان توافق بین آقایان کاسترو و اوباما، تعدیلاتی در تحریم‌های آمریکا علیه کوبا صورت گرفته و امکان مبادلات تجاری بین دو کشور را تا حدودی فراهم آورده است. از جمله بانک های آمریکایی اجازه ایجاد ارتباط و انجام معاملات بانکی با کوبا را یافته‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ریچارد فینبرگ نویسنده کتاب تازه انتشار یافته‌ "گشایش تجاری: ساختن اقتصاد نوین کوبا" گفته است: «مشاهده اینکه هواپیماهای آمریکایی در گوشه و کنار این جزیره فرود می‌آیند حسی از گشایش، همگرایی و عادی‌سازی به دست می‌دهد. این مسئله تاثیر روانی زیادی دارد».

سایت رادیوفردا نوشته است: مورخان درباره آخرین هواپیمای تجاری فرود آمده آمریکا در خاک کوبا با هم اختلاف نظر دارند ولی به نظر می‌رسد که این اتفاق پس از ممنوعیت اعمال شده از سوی دولت کوبا در جریان بحران موشکی اکتبر سال ۱۹۶۲ رخ داده باشد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتی نوشته است که آخرین پرواز تجاری میان ایالات متحده و کوبا در سال ۱۹۶۱ بوده است.

آنتونی فاکس، وزیر حمل و نقل آمریکا، رابین هایس، رییس شرکت هواپیمایی "جت بلو" و پنج نفر از خدمه برگزیده کوبایی- آمریکایی در این پرواز که با هواپیمای ایرباس ا۳۲۰ صورت گرفت حضور داشتند.

وزیر حمل و نقل آمریکا گفته است که «این یکی از نمونه‌های آشکار اقدامات رییس‌جمهوری برای اعاده روابط دیپلماتیک با کوبا است».

ادواردو رودریگرز، معاون وزیر راه و ترابری کوبا هم روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود: «این یک گام مثبت و همکاری واقعی در زمینه بهبود روابط میان دو کشور است».

۱۳۹۵/۶/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...