نسخه چاپی

شناسایی قطره باران از ۲۰۰كیلومتری با رادارهای ایرانی

معاون وزیر راه و شهرسازی از ساخت رادارهای هواشناسی برای نخستین‌بار در كشور خبر داد و گفت: تا تابستان سال آینده از این رادارها به‌صورت آزمایشی بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش نما ، داوود پرهیزگار اظهار کرد: با توجه به مذاکرات انجام شده بین سازمان هواشناسی و پژوهشگاه فضایی سازمان فضایی ایران قرار است نسخه آزمایشی این رادارها تا تابستان سال 96 آماده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی با اشاره به ورود فناوری ساخت رادار برای پایش شرایط جوی تصریح کرد: رادارهای هواشناسی یکی از ادوات دیدبانی و پایش جوی است که در مراکز هواشناسی پیشرفته جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع رادارها از حساسیت بالایی برخوردار بوده و از فناوری‌های روز استفاده می‌کنند.

وی با بیان این‌که رادارهای هواشناسی توانایی شناسایی قطره باران از فاصله 200 کیلومتری را دارند گفت: مزیتی که این رادارها نسبت به سایر ادوات دیدبانی و پایش جوی دارا هستند این است که از پوشش آن‌ها در مکان‌های دور از دسترسی که امکان نصب سایر تجهیزات وجود ندارد، استفاده می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی افزود: هم اکنون 9 رادار در کشور وجود دارد که باید این تعداد به 24 دستگاه افزایش یابد، در این صورت شبکه اصلی شکل گرفته و پس از آن برای نقاط فرعی که فاقد پوشش هستند، شبکه‌ تکمیلی تحت عنوان شبکه فرعی راه‌اندازی خواهد شد.

پرهیزگار با اشاره به امضای تفاهم‌نامه سازمان هواشناسی و پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات برای ساخت رادارهای جدید در داخل کشور، اظهار کرد: با توجه به مذاکرات انجام شده قرار است نسخه آزمایشی این رادارها تا تابستان سال آینده آماده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی با تأکید براینکه این نخستین‌‌باری است که رادارهای هواشناسی به صورت ملی و توسط کارشناسان ایرانی ساخته می‌شوند گفت: در رادارهای هواشناسی مهمتر از حوزه سخت‌افزاری، آن نرم‌افزاری است که اکوی رادار را به محصولات هواشناسی تبدیل می‌کند. در حقیقت رادارها در شناسایی پدیده خردمقیاس کمک می‌کنند، این توانایی درحال حاضر در کل کشور نیست و به همین دلیل نیاز است تا سطح پوشش رادارها در کل کشور گسترش یافته و آموزش لازم برای پیش‌بینی این پدیده‌ها نیز انجام گیرد.

وی همچنین درباره پیش بینی مقدار بارش پاییزه و زمستانه اعلام کرد: با توجه به خروجی‌ مدل‌های هواشناسی و تحلیل‌های تخصصی، بارش باران در پاییز کمتر از حالت نرمال و در زمستان در حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

۱۳۹۵/۷/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...