به گزارش نمابه نقل از مهر، در ابتدای این محفل که با تلاش حوزه هنری قم تدارک دیده شد، وحید فرجی رئیس حوزه هنری قم به معرفی هنرمندان پرداخت و سپس استاد مجاهدی پدر شعر آئینی کشور هدف از برپایی این محفل را تبریک حسن انتخاب لاریجانی از سوی مردم قم و بیان واقعیتهای تلخ مقوله هنر در استان برشمرد.
برخلاف بسیاری از جلسات رسمی که مهمانان تنها مخاطب و شنونده سخنان مسئولان هستند، بخش قابل توجهی از زمان این جلسه به بیان دغدغههای هنرمندان اختصاص داشت و لاریجانی تنها 15 دقیقه مجال سخنرانی پیدا کرد.
بیشتر هنرمندان در ابتدای سخنان خود از خدمات گذشته لاریجانی در وزارت ارشاد و سازمان صداوسیما به نیکی یاد کردند و از اینکه رئیس مجلس بتواند جایگاه هنر و هنرمند در قم را ارتقا ببخشد خوشبین بودند، تا جایی که استاد مجاهدی از لاریجانی خواست برای نجات هنر قم از مشکلات پیش روی دست به کار شود.
عباس احمدی دبیر جشنواره طنز مکتوب نیز به لاریجانی گفت: شما حرکتهای مفیدی در زمینه طنز تصویری در دوران ریاست بر سازمان صدا و سیما انجام دادهاید و امیدواریم در ادامه نیز حامی هنرمندان قمی باشید.
علی بیطرفان مسئول انجمن سینمای جوان استان نیز این جلسه را نقطه عطفی در ارتقای هنر فیلم سازی دانست و گفت: شما به خاطر مدیریت فرهنگی که داشتید بیش از هر کسی منزلت هنر و هنرمند را می دانید.
احمدرضا داوری فیلم ساز برجسته قمی نیز دیدار با لاریجانی را خاطره انگیز توصیف کرد و گفت: ورود به عرصه رسانه و فیلم را مدیون دوران مدیریت لاریجانی در صداوسیما هستیم، چون در آن دوران تعدد و تنوع شبکهها فضای خوبی برای هنرمندان ایجاد کرده بود.
سعید تهرانی مسئول هنرستان هنرهای زیبا هم اظهار داشت: وقتی به ارشاد مراجعه میکنیم درخشان ترین دوران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دوران صدارت شما میدانیم.
هنرمندان مطرح استان علاوه بر بیان دستاوردها و پتانسیلهای جامعه هنری قم که برخی از آنها در خارج از کشور هم زبانزد است، دغدغهها و مشکلات پیش روی خود را در مسائلی همچون بیخانمانی انجمنها و تشکلهای هنری، محدودیتهای مالی، بیتوجهی مسئولان فرهنگی به رشتههای هنری، کوچ هنرمندان به استانهای دیگر، نبود مرکز آموزش عالی یا دانشگاه هنر، عدم استقبال مسئولان از نخستین اکسپوی هنری و ... دیدند.
روضهخوانی هنرمندان
بیشترین مشکلی که در این جلسه به آن اشاره شد نبود مکان مناسب برای فعالیتهای هنری بود که از آن به بیخانمانی یاد شد و بیان این واژه و کلمه «روضه» که از سوی حجتالاسلام فصیحی مسئول دفتر رئیس مجلس در قم مطرح شد، بارها هنرمندان و لاریجانی را به خنده وا داشت.
نقطه اوج بیخانمانی هنرمندان در کلام سعید تهرانی مسئول تنها هنرستان هنرهای زیبا قم یافت میشد که لحن سخنان و جملاتی که این مسئول هنری بیان میکرد محفل صمیمی هنرمندان را برای لحظاتی به سکوت عمیق فرو برد.
تهرانی که از رئیس مجلس برای به صدادرآوردن زنگ این هنرستان در اول مهر دعوت کرده بود گفت: مشغول ثبت نام از هنرجویان هستیم اما نمیدانیم کلاسهای این هنرستان کجا برگزار میشود؛ نمیدانیم صبح اول مهر کجا میتوانیم میزبان شما باشیم تا زنگ هنرستان را به صدا درآورید. ردیف بودجهای نداریم. آنقدر بلاتکیف هستیم که آموزش و پرورش نمیتواند دبیر به این هنرستان اعزام کند. حتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر به این هنرستان کمک کند از سوی دیوان محاسبات مورد مواخذه قرار میگیرد.
این صحبتها فرصتی برای لاریجانی ایجاد کرد که از بیخانمانی خودش و نمایندگان مجلس در استانها هم سخن بگوید: «بنده هم جایی ندارم. میبینید که اینجا خانه پدری است. نمایندگان هم مثل شما بیخانمان هستند.»
بیپولی دولت
لاریجانی زمانی که چند روش برای سروسامان دادن فعالیتهای هنری پیشنهاد داد، یکی از مدلهای رفع مشکل کمبود مکان را انتخاب زمینی در بلوار پیامبر اعظم و احداث ساختمانی با معماری متناسب و ماندگار عنوان کرد و گفت: شما که بیخانمان بودید، دو سال دیگر هم بیخانمان باشید تا این ساختمان احداث شود.
در این جلسه حجتالاسلام سلیمانی روشن یکی از هنرمندان قم از احداث مجتمع شهید کلهری توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه شهر انتقاد کرد و گفت: این مجتمع در بیابانهای اطراف ایجاد شده که جای مخوف و ترسناک است و حتی کسانی که به آنجا مراجعه میکنند، شبها از وجود سگهای ولگرد در اطراف این مجتمع میترسند.
این گفته سلیمانی روشن باعث شد که لاریجانی در ابتدای سخنان خود نیم نگاهی به ساعت دیواری منزل پدریاش انداخت و گفت: الان ساعت 10 و نیم شب است و من میترسم در مسیر، گرگ شما را بخورد. این سخن لاریجانی برای لحظاتی خنده ممتد هنرمندان را در پی داشت.
یکی دیگر از هنرمندان به سخنان شهردار در مورد نامگذاری بوستان هنرمند و لزوم جانمایی ساختمان ویژه فعالیت هنرمندان در این بوستان اشاره کرد که لاریجانی گفت: این بوستان جایی باشد که شغال نباشد.
همچنین در این جلسه، هنرمندان از تلاشهای رئیس حوزه هنری قم برای برگزاری این جلسه و حمایت از هنرمندان قدردانی کردند و احمدرضا داوری برای انتقاد از برخی مسئولان فرهنگی و در حمایت از فرجی گفت: به نظر میرسد در بین مدیران فرهنگی استان وقتی وظایف را تقسیم میکردند بخش تکریم و بزرگداشت را بر عهده آقای فرجی رئیس حوزه هنری گذاشتند و بقیه کارها را به مدیران دیگر واگذار کردند.
این جلسه در حالی به پایان رسید که قرار شد مشکلات جامعه هنری استان با پیگیری لاریجانی و مشارکت خود آنها بررسی و رفع شود.
تشابه هنرمندان و نمایندگان مجلس در بیخانمانی
دیدار پیشكسوتان و هنرمندان مطرح استان قم با رئیس مجلس شورای اسلامی حاشیههای جالبی داشت كه این جلسه را به محفل صمیمی همراه با بیان واقعیتهای تلخ بیتوجهی به هنرمندان تبدیل كرده بود؛ محفلی كه در خانه پدری علی لاریجانی برگزار شد.
۱۳۹۱/۶/۱۳