به گزارش نما، خبرگزاری دانشجو به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک، این قطعنامه که پیشنویس آن را مصر، نیوزیلند و اسپانیا تهیه کردند قرار است در جلسۀ دوشنبه (15 آذر) به رأی گذاشته شود.
در این قطعنامه از تمامی طرفهای درگیر در سوریه خواسته شده برای مدت 7 روز «هرگونه درگیری در شهر حلب را فوراً متوقف کنند تا امکان ارسال فوری کمک های انسانی داده شود.» لازم به ذکر است که این دوره قابل تمدید خواهد بود.
در پیشنویس این قطعنامه خواسته شده اجازۀ ارسال کمکهای بشردوستانه به مردمی که در بخشهای تحت کنترل پیکارجویان در شرق حلب گرفتار شدهاند، صادر شود.
در پیشنویس این قطعنامه همچنین آمده است برقراری آتشبس موقت مقدمهای برای توقف خصومتها در سراسر سوریه خواهد بود.
گفته میشود پیشنویس این قطعنامه پس از رایزنی های طولانی با روسیه تهیه شد. مسکو بیش از یک سال است که پوشش هوایی عملیات زمینی ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی تکفیری را فراهم میکند.
هنوز مشخص نیست که آیا روسیه که یک آتشبس قابل تمدید 24 ساعته را پیشنهاد داده بود، این قطعنامه را وتو میکند یا نه. آتشبس پیشنهادی مسکو گروههای تروریستی نظیر جبهۀ فتح الشام (جبهةالنصرۀ سابق) را شامل نمیشد.
مسکو و دمشق عقیده دارند که وقفههای طولانی در نبرد با پیکارجویان میتواند راه را برای سازماندهی مجدد و تجدیدقوای آنها هموار میکند.
در همین حال، کانادا از طرف 74 تن از اعضای مجمع عمومی سازمان ملل خواهان برگزاری نشست عمومی این مجمع برای رأیگیری دربارۀ یک قطعنامۀ دیگر دربارۀ ارسال کمکهای انسان دوستانه به حلب شده است. هنوز تاریخی برای برگزاری این نشست تعیین نشده است.
برخلاف شورای امنیت سازمان ملل، هیچ کشوری حق ندارد تصمیمات مجمع عمومی این سازمان را که الزامآور نیستند، وتو کند.
طبق مفاد مصوبه سال 1950 میلادی، در موارد اختلاف نظر عمیق میان اعضای شورای امنیت برای تصمیم گیری و اقدام پیرامون یک موضوع، مجمع عمومی میتواند جایگزین شورای امنیت شود.
ارتش سوریه که کنترل غرب حلب را بهطور کامل در اختیار دارد، درصدد است شرق این شهر را نیز از وجود پیکارجویان پاکسازی کند.
نیروهای ارتش سوریه و متحدانش با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه توانستهاند در هفتههای گذشته ضربات سنگینی به پیکارجویان وارد کنند.
در جبهۀ حلب چه میگذرد
گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه دوشنبه (15 آذر) اعلام کرد نیروهای سوریه توانستهاند شامگاه گذشته محلۀ قاضی عسکر را تصرف کنند.
این گروه افزود ارتش سوریه پیشتر نیز توانسته بود محلههای کرم المیسر، کرم القاطرجی و کرم الطحان را آزاد کنند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه در ادامه گفت نیروهای ارتش در حال حاضر محلۀ شعار را محاصره کردهاند که با تصرف کامل این محله، 70 درصد از شرق حلب تحت کنترل دولت سوریه قرار خواهد گرفت.
سوریه از مارس 2011 (اواخر اسفند 1389) صحنۀ ناآرامیهای مرگبار است. در این جنگ پنجساله صدها هزار نفر کشته و میلیونها نفر از شهروندان این کشور آواره شدهاند.
گفتنی است تجربه نشان داده این اقدام شورای امنیت به ضرر نیروهای مقاومت و در واقع ممانعت از آزادسازی کامل حلب از دست تروریست هاست. لازم به یادآوری است که خان طومان نیز در زمان آتش بس از دست نیروهای مقاومت خارج شد.
تلاش شورای امنیت برای جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه در حلب
قرار است شورای امنیت سازمان ملل دربارۀ قطعنامهای كه خواهان برقراری آتشبس موقت در شهر حلب سوریه و ارسال كمكهای بشردوستانه به این شهر است، رأیگیری كند.
۱۳۹۵/۹/۱۵