نسخه چاپی

پرداخت نقدی خرید بوئینگ‌ها از محل صندوق توسعه‌ ملی

مدیرعامل هما درباره نحوه تأمین مالی سهم ایران‌ایر در قرارداد خرید ۸۰ فروند بوئینگ، گفت: پیش از این مصوبه‌ای برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای خرید هواپیماهای نو داشتیم كه قرار است از این مصوبه برای دریافت تسهیلات و ارائه سهم نقدی خود در فاینانس اقدام كنیم.

به گزارش نما, فرهاد پرورش در گفت‌‌وگو با فارس درباره قرارداد خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ که بین ایران‌ایر و نمایندگان کمپانی آمریکایی بوئینگ به امضا رسید، بیان کرد: تأمین مالی خرید این هواپیماها به صورت فاینانس و در قالب سهم‌های 20-80 و یا 15-85 خواهد بود که در واقع حدود 85 درصد فاینانس است و 15 درصد هم سهم ایران‌ایر است که پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: ابتدا کمپانی بوئینگ فروش 6 فروند از این هواپیماها را فاینانس می‌کند و در مرحله بعدی با فاینانس خارجی به تدریج این هواپیماها وارد ناوگان هوایی هما می‌شود.

مدیرعامل ایران‌ایر درباره نحوه تأمین مالی سهم ایران‌ایر در این قرارداد توضیح داد: پیش از این مصوبه‌ای برای دریافت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای خرید هواپیماهای نو داشتیم که قرار است از این مصوبه برای دریافت تسهیلات و ارائه سهم نقدی خود در قرارداد بوئینگ‌ها اقدام کنیم.

وی اظهار داشت: رقم این قرارداد طبق رقم اسمی، 16.6 میلیارد دلار است که هیچ‌وقت این رقم ملاک نیست ورقم نهایی خیلی کمتر خواهد بود بدین ترتیب که بسته به شرایط خرید هواپیماها و خدمات، ارقام قراردادها متفاوت است.

مدیرعامل ایران‌ایر افزود: شرایط هر ایرلاین با ایرلاین دیگر در خرید‌‌ها متفاوت است و این تفاوت، به تفاوت نرخ خرید هم می‌انجامد؛ در واقع هر هواپیما در هر شرایطی برای هر ایرلاینی نرخی دارد که بسته مسائلی نظیر تانکر سوخت، انتخاب برخی تجهیزات توسط ایرلاین، مانیتور و مسائل مختلف دیگر، ارقام بالا و پایین می‌شود.

پرورش یادآور شد: در واقع قیمت هواپیماها تابع فاکتورهای انتخاب شده است و نرخ‌‌ها قطعی نیست‌ و ممکن است تغییر کند.

وی شرایط فعلی خرید این هواپیماها از کمپانی بوئینگ را مناسب دانست و افزود: همین که واسطه‌گری در خرید هواپیماها حذف شده است، خود بسیار با ارزش است، انتخاب‌ هواپیماها هم انتخاب مناسبی است؛ به شرط اینکه غرب در تحویل هواپیماها بدعهدی نکند.

مدیرعامل ایران‌ایر با بیان اینکه مهلت مجوز اوفک به بوئینگ تا سال 2020 میلادی است، اضافه کرد: این بوئینگ‌ها همه مجوز اوفک ‌(Office of Foreign Assets Control) به عنوان «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی‌ در آمریکا‌»، را دارد البته این مجوز تا سال 2020 اعتبار دار‌د و سپس دوباره باید مجوز اوفک صادر شود.

پرورش اضافه کرد: فعلاً همه این 80 فروند هواپیما، مجوز اوفک را دارند و البته زمان آن قابل تمدید است.

مدیرعامل ایران‌ایر همچنین درباره پیش‌قرارداد خرید حدود 112 فروند ایرباس‌‌ و نهایی شدن آن نیز گفت: احتمالاً در آینده بسیار نزدیک، این پیش‌قرارداد هم نهایی می‌شود.

به گزارش فارس طبق این قرارداد، بوئینگ 50 فروند هواپیمای 737 مکس(MAX) به ظرفیت 150 تا 160 نفر، 15 فروند هواپیمای 777 مدل ایی.آر300 (ER300) به ظرفیت 350 نفر و 15 فروند هواپیمای پهن پیکر دوربرد مدل 777 به ظرفیت 390 نفره را در مدت 10 سال به ایران ایر تحویل می‌دهد.

‌براساس این قرارداد، بوئینگ 6 فروند دیگر را در سال 2019 و سه فروند را در سال 2020 تحویل ایران ایر می دهد؛ همچنین از سال 2021 سالی بین 10 تا 12 فروند دیگر به هما تحویل خواهد داد.

بنابراین گزارش، مدیرعامل ایران‌ایر پیش از این هم درباره قرارداد خرید 80 فروند بوئینگ گفته بود:‌‌ این قرارداد با انتقال دانش فنی انجام می‌شود به طوری که در آن افزایش توان تعمیراتی این هواپیماها توسط متخصصان ایرانی پیش‌بینی شده است.

بنا به گفته پرورش طبق مجوز خزانه داری آمریکا به بوئینگ، قرار است این هواپیماها در دو مرحله به ایران‌ایر تحویل شود؛ اگر آنها بد عهدی نکنند، ایران ایر همه 80 هواپیماها را به تدریج تحویل می‌گیرد.

وی همچنین گفته بود: ‌بوئینگ موظف است که پشتیبانی‌های لازم را انجام دهد، در بحث تأمین قطعات قرار بر این است که بوئینگ قطعات لازم را به صورت مستقیم به ما تحویل دهد.

بنا به گفته مدیرعامل ایران‌ایر‌ قرارداد هما با بوئینگ همین 80 فروند است‌.

پرورش درباره قرارداد ایرباس‌‌ها هم گفته بود که نحوه فاینانس این ایرباس‌ها در حال بررسی است که امیدواریم هر چه زودتر نهایی شود.

وی در این باره گفته بود:«ایرباس برای تأمین فاینانس‌ 17 فروند هواپیما اعلام آمادگی کرده است، هم‌اکنون در حال مذاکره برای تأمین فاینانس سه هواپیمای اول هستیم که قرار است در مرحله نخست تحویل هما شود؛ امیدواریم قبل از نوروز 96 بتوانیم 5 فروند هواپیمای ایرباس را وارد کشور کنیم.»

وی همچنین درباره پیش‌قرارداد خرید ATRها گفته است:‌ پیش‌بینی می‌کنیم یکی دو هفته پس از قرارداد ایرباس‌ها، قرارداد این هواپیماها هم نهایی شود،.

به گفته مدیرعامل ایران‌ایر برای هواپیماهای ATR فاینانسور مشخص شده است‌.

۱۳۹۵/۹/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 
چگونه راوي دقيقي براي انقلاب باشيم