نسخه چاپی

رژیم مدیترانه ای برای مغز چه آثاری در بر دارد

مطالعه‌ای جدید نشان داد كه افراد مسنی كه از رژیم مدیترانه‌ای پیروی می‌كردند، حجم بیشتری از مغزشان را در طول بازه‌ای ۳ ساله، نسبت به افرادی كه به اندازه‌ی آن‌ها به رژیم مدیترانه‌ای پایبند نبودند، حفظ كردند.

به گزارش نما به نقل از بهداشت نیوز، اما از سوی دیگر، مطالعات اخیر نشان دادند که خوردن ماهی بیشتر و گوشت کمتر، با تغییرات مغز رابطه‌ای نداشته است.
رژیم مدیترانه‌ای سرشار از میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا و دانه‌های غلات مانند گندم و برنج، مقادیر معتدلی ماهی و لبنیات، و مقادیر محدود گوشت قرمز و پرندگان است.
نویسنده‌ی این مقاله، پروفسور میشل لوسیانو از دانشگاه ادینبرگ: با افزایش سن ما، مغزمان کوچک می‌شود و سلول‌های مغزمان را از دست می‌دهیم که می‌تواند بر توانایی یادگیری و حافظه‌ی ما تاثیر بگذارد. این مطالعه مدرک دیگری برای تاثیر مثبت رژیم مدیترانه‌ای بر سلامت مغز است.
محققان اطلاعات خود را از عادات غذایی ۹۶۷ فرد اسکاتلندی با سنی حدود ۷۰ سال، که به زوال عقل مبتلا نبودند، گردآوری کردند. از بین این افراد، ۵۶۲ نفرشان در حدود سن ۷۳ سالگی، ام‌آر‌آی انجام دادند تا حجم کلی مغز، حجم ماده‌ی خاکستری و قطر کورتکس – که لایه‌ی بیرونی مغز است – در مورد آن‌ها بررسی شود. از این گروه، ۴۰۱ نفرشان در سن ۷۶ سالگی برگشتند تا ام‌آر‌آی دوم را انجام دهند. اندازه‌های به دست آمده را با تطابق تغذیه‌ی شرکت کنندگان با رژیم مدیترانه‌ای قیاس کردند.
تطبیق عادات غذایی شرکت کنندگان با معیارهای رژیم مدیترانه‌ای متفاوت بود. در افرادی که نزدیکی با رژیم مدیترانه ای نداشتند، احتمال از دست دادن حجم مغز در طول سه سال، بیشتر از کسانی بود که دقیق‌تر این رژیم را دنبال می‌کردند. ۰٫۵ درصد از تغییرات در حجم مغز، با تغذیه قابل توضیح بود. این تاثیر یعنی نصف چیزی که در سالمندی طبیعی رخ می‌دهد.
با دخیل کردن عوامل دیگری مانند سن، تحصیلات، ابتلا به دیابت یا فشار خون که می‌توانستند بر حجم مغز تاثیر بگذارند، نتایج تغییری نکرد و ثابت ماند.
هیچ رابطه‌ای بین حجم ماده‌ی خاکستری و قطر کورکتس، با رژیم مدیترانه‌ای وجود نداشت.
همچنین محققین دریافتند که مصرف گوشت و ماهی با تغییرات مغز ارتباطی ندارد که این یافته با مطالعات پیشین در تعارض است.
لوسیانو گفت: احتمال دارد که اجزای دیگر رژیم مدیترانه‌ای مسؤول رابطه‌ی به دست آمده باشند یا مجموعه‌ی همه‌ی اجزای آن این تاثیر را گذارده باشند.
لوسیانو خاطر نشان شد که مطالعات پیشین تنها در یک نقطه‌ی زمانی به اندازه گیری مغز پرداختند، در حالی که در این مطالعه در طول زمان مورد بررسی قرار گرفته است.
او گفت: در مطالعه‌ی ما، عادات غذایی قبل از حجم مغز بررسی شد که یعنی تغذیه می‌تواند حفاظتی بلند مدت از مغز داشته باشد. با این حال، به مطالعات عظیم‌تری نیاز است تا این نتایج تایید شوند.

۱۳۹۵/۱۲/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...