نسخه چاپی

گزارش اختصاصی نما از بخش كودك و نوجوان نمایشگاه بین المللی كتاب؛

نارضایتی مخاطبان ازكمبود سیستم تهویه هوا دربخش كودك/از دوران پیش دبستانی فرهنگ كتاب خواندن باید برای كودكان نهادینه گردد

عکس خبري - نارضايتي مخاطبان ازکمبود سيستم تهويه هوا دربخش کودک/از دوران پيش دبستاني  فرهنگ کتاب خواندن بايد براي کودکان نهادينه گردد

ابتدا باید والدین برای فرزندانشان كتاب بخوانند تا كودك یادبگیرد،چون در 7 سال اول زندگی شخصیت بچه شكل می گیرد واگر پدر ومادرها فرزندان خود را به چنین مكان های فرهنگی بیاورند ،كودكان 100 درصد نسبت به كتاب خواندن علاقه مند خواهند شد.

به گزارش خبرنگارنما، از سی امین نمایشگاه کتاب تهران ،بخش کودک و نوجوان همواره از بخش‌های پرمخاطب نمایشگاه است که امسال در روزهای ابتدایی با استقبال سرد مخاطبان مواجه و هم مشکلاتی را برای بازدید کنندگان به وجود آورده بود.
یکی از ناشران بخش کودک و نوجوان درباره استقبال مخاطبان از این دوره از نمایشگاه کتاب گفت: در این چند روز برپایی نمایشگاه استقبال مردم به ویژه از بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کم رونق بود که این موضوع خیلی غم انگیز می باشد .
وی افزود: امسال سالن‌های بخش کودک و نوجوان سی‌ امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران علاوه بر مشکلات گذشته همچون کمبود سیستم تهویه هوا درچادرها، باران بهاری و سیلاب ناشی از آن هم به بخشی از ناشران کودک و نوجوان آسیب وارد کرد وعلاوه بر ناشران، مخاطبان این بخش اعم از کودک و نوجوان و بزرگسال هم برای حضور در این سالن‌ها با مشکل مواجه شدنند.
این ناشر بخش کودک در پاسخ به خبرنگار نما درخصوص بهترین سن خواندن کتاب برای کودکان گفت: روانشناسان کودک معتقد هستند که زمانی که جنین در رحم مادر است در صورت خواندن کتاب، او متوجه می شود .
به نظر من ابتدا باید والدین برای فرزندانشان کتاب بخوانند تا کودک یادبگیرد،چون در 7 سال اول زندگی شخصیت بچه شکل می گیرد واگر پدر ومادرها فرزندان خود را به چنین مکان های فرهنگی بیاورند ،کودکان 100 درصد نسبت به کتاب خواندن علاقه مند خواهند شد.
نادر قدیانی ، مسئول بخش کودک و نوجوان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در خصوص تعداد ناشران بخش کودک گفت:در 4سالن حدود 6هزار متر مربع فضا برای ناشران کودک و نوجوان غرفه آرایی شده است .انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان امسال یک ابتکار جالب و خلاقیت های نو را در حمایت از ناشران کم کتاب تدارک دیده است،به گونه ای که ازمیان حدود 370 ناشری که ثبت نام کرده بودند به 290 نفر ازناشران غرفه تعلق گرفت و حدود 60 ناشر که از ناشران 4 یا 5 کتابی بودند غرفه 100 متری را تحت عنوان غرفه جنبی برایشان در نظر گرفتیم که این ناشران کم کتاب هم بتوانند کسب و کار کنند.
یک روانشناس حوزه کودک و نوجوان در خصوص راهکارهای افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ویژه در قشر کودک گفت: پدر و مادرها خیلی بیشتر از این ها باید برای بچه کتاب را جا بیندازند ،یعنی از همان دوران قبل از پیش دبستانی این فرهنگ کتاب خواندن برای کودکان نهادینه گردد.
وی افزود: ما الان دوستانی را مشاهده می کنیم که آنقدر برای بچه های خود کتاب خوانده اند که این دوست مهربان به عنوان بهترین سرگرمی بچه هایشان تبدیل شده است، به گونه ای که وقتی که این کودک را در اسباب بازی فروشی ببرید و بعد به کتاب فروشی ،آنگاه می بینید که ذوقی که کودک در کتاب فروشی دارد چقدر زیاد است،دلیل آن هم این است که کودک در رویا خودش چیزی را از کتاب می گیرد که در اسباب بازی فروشی نیست.
این روانشناس حوزه کودک تصریح کرد: آن چیزی که اینجا قابل رویت است این است که ناشران بخش کودک و نوجوان هرچه داشته اند آورده اند ،فقط می ماند پدرها و مادرها که فزرندان خود را به نمایشگاه بیاورند و مشوق آنها باشند.
من حس می کنم که هنوز این فرهنگ جانیفاده است که کودک ما علاوه بر نیازش به خوراک و پوشاک نیاز فکری هم داردکه ما باید آن فکر را بسازیم و آن هم فقط با کتاب ساخته می شود .به هر حال باید این موضوع نهادینه گردد که کودک ما علاوه بر نیاز خوراک و پوشاک نیاز واقعی دیگر هم دارد و آن کتاب است.آنگاه پدر و مادر ترغیب می شوند و به دنبال کتاب خوب برای فرزنداش می گردند.
نجفی یکی از نویسندگان بخش ادبیات کودک ونوجوان درخصوص ترغیب کودکان به کتاب و کتابخوانی گفت: به هر حال کودک در سنی قرار دارد که در سن تقلید است و کارهای اطرافیان و بزرگسالان را انجام می دهد،حالا تصور کنید که در محیط خانواده و مهمانی ها بزرگسالانی را می بینند که اغلب گوشی به دست هستندکه یا پیامی را می گیرند و یا پیامی را می فرسند که این فضای مطلوبی ندارد.در وهله نخست فضای کتاب و کتابخوانی باید از خانواده آغاز شود .
این نویسنده ادبیات کودک افزود: به هرحال کودکی در تعامل با محیط اطراف خود می باشد،و اولین نهاد اجتماعی هم خانواده است که این نهاد باید خود کتاب بخواند و با کتاب مانوس باشد و کودک هم باید والدین خود را در حال کتاب خواندن ببیند ،که این موضوع قطعا تاثیر خود را می گذارد.البته این ناگفته نماند که محیط مدرسه هم در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه هم موثر می باشد .
یک کتاب بیشتر بخوانیم به عنوان شعار سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شده است. در این دوره نمایشگاه بالغ بر 2 هزار و 643 ناشر داخلی حضور دارند که از این میان هزار و 545 ناشر عمومی‌، 552 ناشر دانشگاهی،‌ 373 ناشر کودک و نوجوان و137 ناشر آموزشی‌ هستند.
هم چنین در بخش بین الملل نیز 94 ناشر عربی و 45 ناشر لاتین 47 هزار و 234 عنوان کتاب لاتین و 150 هزار و 144 عنوان کتاب عربی را عرضه کرده اند. تعداد نمایندگی‌های ناشران خارجی در بخش لاتین 204 موسسه و در بخش عربی 150 مؤسسه هستند.
سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه در شهرآفتاب پذیرای عموم مردم است.ساعت بازدید از این نمایشگاه از 10 صبح الی 20 می باشد.

۱۳۹۶/۲/۱۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...