نسخه چاپی

ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ درصد بومی در آباده

نخستین و بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی ساخت داخل در آباده ساخته می‌شود پروژه‌ای كه به گفته معاون شركت برق منطقه‌ای فارس نخستین نیروگاه خورشیدی كشور است كه با طراحی ۱۰۰ درصد ایرانی ساخته می‌شود.

به گزارش نما، استان فارس با برخورداری از بیشترین ظرفیت جذب تابش انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مستعد‌ترین استان‌های کشور در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی است. به گفته حمزه روغنیان، معاون برنامه‌ریزی شرکت برق منطقه‌ای فارس، در راستای اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بهره‌گیری از نیروگاه‌ خورشیدی در اولویت پروژه‌های صنعت برق است.

شهرستان آباده در شمال استان فارس به عنوان محل احداث نخستین و بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی ساخت داخل تعیین شده و به گفته معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای فارس در واقع این پروژه نخستین نیروگاه خورشیدی کشور است که با طراحی صد در صد ایرانی و بومی و با سرمایه‌گذاری داخلی ساخته می‌شود.

به گفته محمدرضا سلطانی، کارشناس تولیدات پراکنده شرکت برق منطقه‌ای فارس، شرکت تابا به عنوان سرمایه‌گذار داخلی ساخت این پروژه 50 میلیارد تومانی را بر عهده گرفته است و علاوه بر این مسئولیت ساخت یک نیروگاه 10 مگاواتی دیگر با همین میزان سرمایه را در اقلید بر عهده گرفته است که ساخت آن در 3 ماه آینده کلید می‌خورد.

سلطانی می‌گوید: زمین ساخت این نیروگاه‌ها به مساحت 20 هکتار از طریق منابع طبیعی و با همکاری معاونت اقتصادی استانداری فارس و ستاد سرمایه‌گذاری فارس تامین شده است و در حال حاضر شرکت تابا در حال فنس‌کشی و تسطیح زمین ساخت این نیروگاه در آباده است.

وی با بیان اینکه استان فارس تاکنون نیروگاه خورشیدی برای تولید برق نداشته است، می‌افزاید: شرکت تابا تعهد داده است که نیروگاه خورشیدی آباده را تا پایان سال 96 بهره‌برداری کند تا این نیروگاه وارد مدار تولید برق شود.

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای فارس در مورد نحوه خرید انرژی تولید شده توسط این نیروگاه‌ خورشیدی می‌گوید: وزارت نیرو با عقد قرارداد خرید تضمینی 20 ساله انرژی تولید شده این نیروگاه‌ را خریداری و از این طریق ریسک سرمایه‌گذاری در این زمینه را کاهش می‌دهد.

آلمان، چین، ترکیه و چک متقاضی ساخت نیروگاه خورشیدی در فارس

به اعتقاد روغنیان استان فارس در زمره مناسب‌ترین ساختگاه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی قرار دارد و در جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و احداث نیروگاه‌های خورشیدی در سطح کشور پیشتاز است به طوری که از سال 94 تاکنون از طریق 16 شرکت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی از کشورهای آلمان، چین، ترکیه، چک تقاضای احداث نیروگاه‌های خورشیدی به میزان 480 مگاوات کرده و مراحل مقدماتی احداث این نیروگاه‌ها در حال پیگیری است.

کارشناس تولیدات پراکنده شرکت برق منطقه‌ای فارس و مسئول پیگیری قراردادهای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در استان فارس، می‌گوید: علاوه بر دو نیروگاه خورشیدی که توسط شرکت تابا در شهرستان آباده و اقلید ساخته می‌‌شود یک نیروگاه 10 مگاواتی دیگر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد توسط شرکت «پترو فرایند چرخه» و دو نیروگاه 10 مگاواتی دیگر نیز در شهرستان‌های خرامه و آباده توسط شرکت «منور فارس» ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه همه این نیروگاه‌ها خورشیدی در زمینی به مساحت 20 هکتار و با سرمایه‌گذاری 50 میلیارد تومانی ساخته می‌شود، می‌افزاید: زمین مورد نیاز هر 5 پروژه تامین شده و با بهره‌برداری از این 5 نیروگاه خورشیدی تحولی در استفاده از انرژی‌ها تجدیدپذیر در استان فارس ایجاد می‌شود.

نداشتن آلایندگی و دسترسی آسان و در دسترس بودن منابع متنوع و مختلف از جمله مزیت‌های مهم انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، زیست توده (زباله‌های دارای منشاء زیستی) و غیره است. امید است که با سرعت گرفتن روند احداث نیروگاه‌های خورشیدی و بادی از ظرفیت‌های مغفول این حوزه برای توسعه استان فارس استفاده شود.
منبع: تسنیم

۱۳۹۶/۴/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...