نسخه چاپی

تحریم‌های یكجانبه آمریكا علیه ایران «غیرسازنده» است

معاون حزب جمهوری‌ خلق تركیه ضمن «غیرسازنده» خواندن تحریم‌های یكجانبه واشنگتن علیه تهران گفت كه اعمال فشار سیاسی به تركیه و ایران از طریق محدودیت‌های اقتصادی، احتمالاً با شكست مواجه خواهد شد.

به گزارش نما، «اوزتورک یلماز» معاون حزب «جمهوری‌ خلق» و مسئول روابط خارجی این حزب و کنسول سابق ترکیه در موصل روز جمعه در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه شرکت‌های ترکیه‌ای که در حال همکاری با ایران هستند، غیرقانونی و غیرسازنده است زیرا تلاش‌ها برای اعمال فشار سیاسی به آنکارا و تهران از طریق محدودیت‌های اقتصادی، احتمالاً با شکست روبرو می شود.

وی اینگونه گفت: «من نمی‌دانم تاچه اندازه این تحریم‌های یکجانبه آمریکا، قانونی است. فکر‌می‌کنم (تحریم‌ها) باید بر اساس مشروعیت بین‌المللی باشد به این مفهوم که (تحریم‌ها) باید بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل باشد. اقدامات یکجانبه در خصوص وضع تحریم‌ها همیشه غیرسازنده بوده است».

یلماز همچنین ابراز تردید کرد که تحریم‌های یکجانبه آمریکا بتواند به نوعی آنکارا و تهران را متقاعد کند تا اقداماتی را که واشنگتن به دنبال آن است، انجام دهد و تصریح کرد که محدودیت یک ابزار مناسب در سیاست خارجی نیست.

این سیاستمدار ترکیه‌ای، ابراز امیدواری کرد که اوضاع موجود به تحریم‌های متقابل منتهی نشود و طرفین بتوانند به توافق برسند.

بنا به گفته یلماز، تحریم‌ها تأثیر اندکی بر تجارت ترکیه با ایران خواهد گذاشت و توضیح داد: در خصوص تأثیر‌گذاری بر شرکت‌های ترکیه، فکر می‌کنم که تحریم‌ها تأثیر اندکی بر شرکت‌های ترکیه که با شرکت‌های ایرانی تعامل دارند، بگذارد».

وی همچنین در ارزیابی خود از خروج واشنگتن از برجام گفت که این یک اقدام خطرناک بوده است که به صلح در منطقه کمکی نمی‌کند.

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت. او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.

ترامپ سرانجام روز سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

روز پنجشنبه هفته گذشته نیز، آمریکا، تحریم‌هایی را علیه 9 فرد و نهاد به بهانه تهیه کردن کالاهای آمریکایی برای خطوط هوایی ایران وضع کرد.

۱۳۹۷/۳/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...