نسخه چاپی

وقتی اصلاح طلبان خود را با امام حسین مقایسه می كنند

به گزارش نما، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

هدف آمريكا از بازي مذاكره در گزارش نيويورك تايمز لو رفت

روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز در مطلبي خيالين و خلاف واقع مدعي شد «ايران و آمريكا براي اولين بار موافقت كردند درباره برنامه اتمي ايران مستقيماً وارد مذاكره شوند».

روزنامه نيويورك تايمز آمريكا كه مواضع دولت آمريكا را بازتاب مي دهد روز شنبه در گزارشي از قول مقامات آمريكايي ناشناس ادعا كرد ايالات متحده و ايران توافق كرده اند براي نخستين بار به صورت رو در رو در مورد برنامه هسته اي ايران مذاكره كنند.

اين ادعا ساعاتي بعد از سوي تامي ويتور سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريكا تكذيب شد كه اعلام مي كرد: اينكه ايران و ايالات متحده براي مذاكرات دوجانبه توافق كرده اند، صحت ندارد. ما همچنان به همكاري با گروه 1+5 براي دستيابي به يك راه حل ديپلماتيك براي مناقشه هاي هسته اي با ايران ادامه مي دهيم.

برخي منابع رسانه اي اقدام نيويورك تايمز را كه به دولت آمريكا نزديك است نوعي فضاسازي رسانه اي به نفع اوباما در آستانه انتخابات رياست جمهوري اين كشور ارزيابي كرده اند. دويچه وله با بيان اينكه ايران در كانون مبارزات انتخاباتي آمريكا قرار دارد نوشت:«آخرين مناظره انتخاباتي اوباما و رامني روز دوشنبه بر امنيت ملي و سياست خارجي متمركز خواهد بود و خبر نيويورك تايمز به عنوان «سورپرايز اكتبر» تلقي مي شود چرا كه چنين خبري مي تواند موضع اوباما را در سياست خارجي تقويت كند. اوباما از سوي رقيب جمهوري خواهش به انعطاف و انفعال بيش از حد در برابر «بلندپروازي ها و جاه طلبي هاي هسته اي ايران» متهم شده و حالا در تلاش است راهي براي خروج از بن بست ديپلماتيك در برابر ايران بيابد. به اعتقاد تحليلگران، مسئله ايران بزرگ ترين مسئله مرتبط با امنيت ملي آمريكا در شرايط كنوني است و تأثير قابل توجهي بر انتخابات رياست جمهوري در اين كشور خواهد داشت.

يادآور مي شود نيويورك تايمز در گزارش خود به روش «خودگويي و خودخندي» هدف خود از اين فضاسازي رسانه اي را لو داده و نوشته بود: در صورت تاييد محتواي اين گزارش مي توان تصميم جديد ايران به مذاكره مستقيم با آمريكا را چرخش آشكار در سياست خارجي اين كشور و عبور از خط قرمز مذاكره با آمريكا دانست(!!)

اين روزنامه در ادامه قصه بافي خود مدعي شد: «ايران سال ها مذاكره دوجانبه با آمريكا را رد كرده و توافق فعلي نشانه جنگ قدرت در عرصه سياسي ايران است[!؟] ايران برنامه اتمي اش را مسئله حياتي امنيت ملي معرفي مي كند و طي سال ها براي پرهيز از گفت و گوي مستقيم با كشوري كه آن را شيطان بزرگ خوانده، حاضر نشده با آمريكا مذاكره كند. اما فشارهاي اقتصادي اخير تاثير خود را گذاشته است. مقامات آمريكايي مي گويند ايران در مذاكرات ماه ژوئن مسكو تلاش مي كرد تا از تحريم هاي نفتي اروپا جلوگيري كند، با شكست آن تلاش ها، اينك مقامات آمريكايي از دريافت پيام رابطان ايراني شان خبر مي دهند كه مي گويد ايران مايل به نشستن پشت ميز مذاكره مستقيم است.»

در عين حال نيكلاس برنز معاون وزير سابق خارجه آمريكا به نيويورك تايمز مي گويد: رفتن به سوي جنگ بدون انجام اين مذاكرات غيرمنطقي است. برنامه هسته اي ايران مهم ترين مشكل امنيت ملي آمريكاست. حتي اگر بخواهيم از جنگ به عنوان آخرين گزينه استفاده كنيم ابتد بايد با ايران مذاكره كرد. اين يعني اين كه ما مستقيم سر خود را به يك ديوار آجري به نام جنگ زده ايم بدون اينكه تلاش كنيم با ايراني ها گفت و گو كنيم.

در همين حال معاون نخست وزير اسرائيل گفت از گفتگوهاي مستقيم ميان آمريكا و ايران استقبال مي كند، به شرطي كه اين گفتگوها در جهت متوقف كردن طرح جمهوري اسلامي براي توليد سلاح اتمي باشد.

به گزارش رويترز، موشه يعالون در مورد چشم انداز گفتگوي دوجانبه ايران و آمريكا گفت: «اسرائيل با اين امر مخالفتي ندارد. اگر تهران در نتيجه تماس مستقيم با ايالات متحده، پروژه هسته اي اش را براي مقاصد نظامي متوقف كند، ما اولين كسي خواهيم بود كه از اين گفتگوها استقبال مي كنيم. اما تا آنجا كه اسرائيل مي داند، آيت الله خامنه اي رهبر جمهوري اسلامي با گفتگوي مستقيم با واشنگتن مخالفت كرده است.»


استقبال از نامه حاشيه ساز

حاشيه سازي رئيس جمهور در نامه نگاري علني به رئيس قوه قضائيه و اصرار بر بازديد از زندان اوين مورد استقبال محافل ضد انقلاب قرار گرفت.

رسانه هاي بيگانه با آب و تاب فراوان اقدام اخير احمدي نژاد را منتشر كردند. در همين حال آرش- س از همكاران صداي آمريكا با ستايش از اين اقدام نوشت: با اين نامه احمدي نژاد متوجه شدم كه بعد از 7 سال پاستورنشيني ياد گرفته چگونه از اختياراتش[!؟] استفاده كند، چيزي كه خيلي ها از آن غافل بودند. شايد از اين پست[مطلب] من تعجب كنيد اما بگذاريد توضيح بدهم. سال پيش همين موقع ها ويژه نامه خاتون در روزنامه ايران به جنجالي تبديل شد كه عاقبت جوانفكر مشاور احمدي نژاد زنداني شد.

وي با عقده گشايي و متهم كردن احمدي نژاد به تقلب مي افزايد: احمدي نژاد نه در تير 84 و نه در خرداد 88 منتخب ملت نبود[!] و سپاه و بسيج او را هل دادند تا پيروز شود. اما او برعكس خاتمي بي پروا بود. توجه كنيد، اصلا قصد مقايسه اين دو را ندارم و همچنين قصد ندارم به خاتمي سركوفت بزنم... احمدي نژاد هرچه بود و هست ياد گرفته چطور جلوي حاكميت بايستد[!؟] اما در زمان خاتمي خيلي از اين اتفاق ها افتاد و حتي يك اخطار قانون اساسي نداد، به همين سادگي.


باور مي كنيد اين حرف ها را اردوغان گفته باشد؟!

نخست وزير تركيه گفت روزي گروه تروريستي پ ك ك عليه كساني كه امروز از اين گروه حمايت مي كنند، وارد عمل مي شود.

به گزارش پرس تي وي اردوغان گفته است: كشورهايي كه از اقدامات تروريستي پ ك ك حمايت مي كنند روزي با تسليحات آنها روبرو خواهند شد.

وي در اظهاراتي قابل تأمل ضمن مخالفت با نحوه اقدام گروه پ.ك.ك براي رسيدن به اهدافشان گفت: هيچ تقاضا و مطالبه اي از طريق تفنگ و يا خشونت به دست نمي آيد.

وي گفت: مسير ترور، خشونت و استفاده از اسلحه به پايان رسيده و اكنون درك شده كه با اين شيوه ها، هيچ چيزي عايد كسي نمي شود. آنها (پ.ك.ك) در تلاش براي كمك به برادران كرد ما نيستند. اگر هدف آنها كمك بود هرگز كوكتل مولوتوف به سوي مدارسي كه بچه هاي ما در داخل آن هستند پرتاب نمي كردند و خود را متعهد به خونريزي نمي دانستند.

اين اظهارات قابل تأمل در حالي بيان شده كه اردوغان علنا در سوريه از گروه هاي تروريست و جنايتكار حمايت مي كند و به زور تفنگ و بمب گذاري آنها مي خواهد، دموكراسي سعودي-آمريكايي را به مردم مظلوم سوريه تحميل كند.

تروريست ها و گروه هاي مسلح لانه كرده در سوريه چندي پيش اقدام به حملات خمپاره اي و موشكي به مناطق مرزي تركيه كردند.

گروه تروريستي پ ك ك پس از مناسب ديدن اوضاع به هم ريخته مرز تركيه و سوريه و با اين تلقي كه تروريسم نرخ جديد حاكم بر اين منطقه شده، فعاليت هاي خود در خاك تركيه را شدت بخشيدند.

يادآور مي شود به گزارش روزنامه كريستين ساينس مانيتور خشم شهروندان تركيه از مداخله دولت متبوعشان در امور سوريه افزايش يافته است. اين روزنامه در گزارشي نوشت: شهروندان تركيه استدلال مي كنند، آنكارا صرفا به بازيچه اي در پيشبرد توطئه هاي آمريكا با هدف تقويت ناآرامي در منطقه تبديل شده است.

به گزارش «كريستين ساينس مانيتور» بسياري از مردم تركيه، دولت را به دليل كشاندن كشور به درگيري در سوريه، سرزنش مي كنند.

اين در حالي است كه احساسات ضد آمريكايي نيز در شهر «انطاكيه» كه درست هم مرز با سوريه است، به شدت افزايش يافته است. احمد ساري، از كسبه محلي مي گويد: «آنچه در سوريه روي مي دهد، تماما بخشي از پروژه بزرگ آمريكا براي تغيير مرزهاي خاورميانه است. آمريكا و متحدانش نگران دموكراسي مردم سوريه نيستند. به آنچه در عراق روي داد، نگاه كنيد!»

رفيق اريلماز، از نمايندگان مخالف ترك از انطاكيه نيز غرب را به تلاش براي دامن زدن به مناقشه قومي در منطقه متهم كرد.

اريلماز گفت «زماني كه مردم اين مناطق دچار اختلاف و تفرقه شوند، دست يابي به نفت آسان تر خواهد بود.»


شكوري راد: جنس هاشمي از جنس اصلاح طلب ها نيست اما...

يك عضو مركزيت حزب مشاركت گفت: مبدأ اصلاح طلبي اصلاح طلبان قيام امام حسين(ع) است. وي در عين حال مي گويد عبارت براندازان فرنگ نشين را نمي پسندد و «ما روي مقابله با معارضان اصل نظام را نداريم».

علي شكوري راد در مصاحبه با روزنامه زنجيره اي اعتماد هر چند كه گفت «مبدأ اصلاح طلبي ما قيام امام حسين(ع) است كه فرمود من براي طلب اصلاح در آيين جدم خروج كرده ام» اما تحركات اوباش آشوب طلب در تعرض به ساحت امام حسين عليه السلام در روز عاشوراي سال 88 را مسكوت گذاشت. اوباش با زمينه سازي منافقين مدعي اصلاح طلبي جرئت اين هتاكي را پيدا كردند و پس از آن نيز نامزد مورد حمايت حزب مشاركت، هتاكان را مردمان خداجو توصيف كرد.

شكوري راد در بخش ديگري از اين مصاحبه درباره ناكامي حزب متبوعش در انتخابات رياست جمهوري سال 84 گفت: من معتقدم در سال 84 ما اشتباه كرديم، در سال 83 در حزب كميسيون انتخابات تشكيل داديم تا براي انتخابات رياست جمهوري برنامه ريزي كنيم. همان موقع زمزمه هاي آمدن آقاي هاشمي هم مطرح بود و من در گفت و گو با آقاي خاتمي رئيس جمهور متوجه شده بودم كه ايشان نسبت به آقاي هاشمي نظر مساعد دارد. بر همين اساس به آقاي دكتر خاتمي دبيركل حزب گفتم الان شرايط ما خوب نيست و هاشمي در اين شرايط مي تواند براي ما هم گزينه اي مطلوب باشد و ايشان هم تاييد كرد اما اين حرف ما در سطح هواداران و بدنه اجتماعي ما حتي فرصت ابراز هم پيدا نمي كرد. اگر ما اين را مطرح مي كرديم خودمان طرد مي شديم. ما فكر مي كرديم در شرايطي كه آقاي خاتمي را در تنگنا قرار داده اند، فرد قدرتمندي مثل هاشمي بهتر مي تواند شرايط را تغيير دهد. اما اين حرف در همين حد باقي ماند و چون زمينه اي براي طرح شدن نداشت ما رفتيم به سراغ اينكه توسط حزب كانديدا معرفي كنيم. آن زمان هواداران اصلاحات سرخورده شده بودند، ما به لحاظ اجتماعي موقعيت خوبي نداشتيم و بايد خود را بازسازي مي كرديم.

وي با بيان اينكه با نامزدي مصطفي معين مخالف بوده، مي گويد: چون معتقد بودم اگر حزب هستيم بايد نامزد حزب خودمان را معرفي كنيم اما اين تصميم گرفته شد و به نظر من يكي از خطاهاي حزبي ما بود كه از ابتدا روي يك كانديداي غيرحزبي با ديگر احزاب ائتلاف كرديم.

شكوري راد در تناقض با اين اظهارات خود كه «هاشمي گزينه مطلوبي مي توانست باشد» گفت: تحليل ما از ابتدا اين بود كه هر نامزدي يا هاشمي به دور دوم انتخابات راه پيدا كند، برنده انتخابات خواهد بود، چون آقاي هاشمي در جامعه، پنجاه درصد راي منفي داشت ما فكر مي كرديم دكتر معين مي تواند با هاشمي به دور دوم برود و هيچ وقت فكر نمي كرديم فردي كه به دور دوم مي رود احمدي نژاد باشد. مردم هم در حقيقت در مرحله دوم به احمدي نژاد راي مثبت ندادند، بلكه راي نه به هاشمي را به حساب احمدي نژاد ريختند.

وي در ادامه اظهارات متناقضش مي گويد: اينكه من بحث آقاي هاشمي را مطرح كردم به اين معنا نبود كه ما هاشمي را به عنوان نامزد خود معرفي كنيم. ما هرگز نمي توانستيم آقاي هاشمي را به عنوان كانديداي مشاركت معرفي كنيم. از آن گذشته، خود آقاي هاشمي نه آن موقع و نه حتي الان، شخصيتي نيست كه كسي با او صحبت كند و به توافق برسند. با آقاي هاشمي نمي شود گفت وگو كرده و به توافق برسيم و بعد برويم آن توافق را اجرا كنيم. او كار خودش را مي كند و شما مي توانيد او را تأييد بكنيد يا نكنيد. جنس آقاي هاشمي از جنس اصلاح طلب ها نيست اما به دليل اينكه انتقادهايي به روند اداره امور كشور دارد، در برخي وجوه با اصلاح طلبان مواضع مشترك پيدا كرده است... نه تنها ما بلكه هيچ مجموعه ديگري هيچ وقت در اين مدت وارد گفت و گويي با آقاي هاشمي نشده اند كه منجر به يك توافق شده باشد. ما اگر آن موقع حرف هاشمي را مي زديم، به اين معنا بود كه اگر رئيس جمهور شود بد نيست نه اينكه او را كانديداي خود كنيم چون فكر مي كرديم با توجه به رويكردهاي جديدي كه در دوران اصلاحات پيدا كرده مي توانست لااقل بخشي از اهداف توسعه اي آقاي خاتمي را با قدرت دنبال كند.

عضو مركزيت حزب مشاركت در بخش ديگري از مصاحبه خود با بيان اينكه «اگر در حاشيه بنشينيم، مردم ما را فراموش خواهند كرد»، از اقدام خاتمي در حضور در انتخابات مجلس دفاع كرد و گفت: آقاي خاتمي با آن رأي در واقع تست كرد و چون منفي بود امروز هيچ اصلاح طلب صاحب اعتبار و وزني را پيدا نمي كنيد كه بگويد بايد در انتخابات سال آينده موثر خواهيم بود.

برخلاف اين اظهارات شواهد حاكي از آن است كه طيفي از اصلاح طلبان با محوريت خاتمي اصرار دارند به هر طريق بتوانند در انتخابات سال آينده شركت كنند.

شكوري راد درباره عبارت «براندازان فرنگ نشين» كه در نامه نوشته شده توسط شماري از اصلاح طلبان به بهانه سالروز تولد خاتمي قيد شده بود، گفت: خيلي از افراد به نوشتن اين عبارت اعتراض داشتند و قرار بود كه حذف شود. حداقل اين است كه خود من زماني آن نامه را امضا كردم كه قرار بود اين عبارت حذف شود و به نظر من عبارت خوبي نبود. البته من معتقدم ما نمي توانيم با كساني كه برنامه خود را براندازي نظام اعلام مي كنند، تشريك مساعي كنيم. ولي در حالي كه صاحبان قدرت خود را معادل نظام معرفي مي كنند و ما را به دليل انتقاد از خودشان به ضديت با نظام متهم مي كنند وظيفه اي براي مقابله با معارضين نداريم[!] ما به اصل نظام وفاداريم و از آن دفاع مي كنيم. اگر روزي نظام موجود اصلاح پذير نبود و اصلاحات به بن بست رسيد، همان طور كه آقاي رضا خاتمي گفت ما با معارضين اصل نظام تشريك مساعي نمي كنيم ولي روي مقابله با آنها را نيز نخواهيم داشت. بنابراين ترجيح خواهيم داد همچون علي(ع) در خانه بنشينيم تا از آتش فتنه در امان باشيم.
اين قياس گزاف در حالي صورت مي گيرد كه هفته گذشته رجب مزروعي فرستاده ويژه حزب مشاركت و سازمان مجاهدين (انقلاب) به خارج كشور با طيفي از گروهك هاي ضد انقلاب در نشست مشتركي شركت كرد. در فتنه سبز نيز تمام گروهك هاي برانداز ساختارشكن- از سلطنت طلب ها و شبه ملي گراها تا گروهك هاي چپ منحله و منافقين و كومله و دموكرات- در كنار جريان نفاق مدعي اصلاح طلبي حضور به هم رسانده و تشريك مساعي داشت.

۱۳۹۱/۸/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...