نسخه چاپی

چرا ترامپ اعلام كرد ارتش آمریكا از سوریه خارج می شود؟

برخی گزارش‌ها حاكی از آن است ترامپ پس از یك گفتگوی تلفنی با اردوغان تصمیمی گرفت كه حتی محافل داخلی آمریكا را شوكه كرد؛ خارج كردن نیروهای آمریكایی از سوریه.

به گزارش نما، به نظر می‌رسد ترامپ با این تصمیم به اردوغان بزرگترین پیروزی دیپلماتیکش را هدیه داد.

به گفته مقام‌هایی که اجازه گفتگو در این باره را نداشته‌اند و نمی‌خواهند نامشان فاش شود، تماس تلفنی ۱۴ دسامبر یک روز پس از آنکه مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه و مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا توافق کردند که روسای جمهور دو کشور درباره آغاز عملیات ترکیه علیه کردهای سوری در منطقه شمال شرقی سوریه و جایی که نیروهای آمریکایی مستقر هستند، گفت‌وگو کنند، صورت گرفت.

مایک پامپئو، وزیر خارجه و جیمز ماتیس، وزیر مستعفی دفاع آمریکا ترامپ را برای گفتگوی قاطع با اردوغان آماده کرده بودند تا مانع عملیات ترکیه در این منطقه سوریه شود. این مقامات اعلام کردند ترامپ که در گذشته توصیه‌ها را قبول کرده و رییس جمهور ترکیه را برای حمله نکردن به کردها اقناع می‌کرد اما اینبار حتی این توصیه‌ها را رد کرده و در کنار اردوغان ایستاد.

یکی از این مقامات می‌گوید در ابتدا ترامپ از اردوغان خواست عملیات را متوقف کند. اما اردوغان به وی یادآور شد که آمریکا اعلام کرده است که تنها دلیل حضورش در سوریه مبارزه با داعش بوده و اکنون ۹۹ درصد این گروه شکست خورده است. پس چرا باز هم نیروهای آمریکایی آنجا هستند. در حالی که اردوغان هنوز پشت خط بود ترامپ از بولتون پرسید اگر این حرف درست است چرا نیروهای آمریکا هنوز در سوریه هستند؟

بولتون مجبور شد اعتراف کند که حرف اردوغان مورد تأیید ماتیس، پامپئو، جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و برت مک‌گورک، نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف ضد داعش است.

بولتون با این حال تاکید کرد که شورای امنیت ملی معتقد است که این پیروزی باید تثبیت شود و این نیازمند انجام اقداماتی بیشتر است.

ترامپ اما بدون توجه به این حرف بولتون نظر اردوغان را به سرعت پذیرفت و بولتون و اردوغان را شوکه کرد.

در این مکالمه تلفنی حتی اردوغان نسبت به عقب نشینی عجولانه هشدار داد.

این مذاکره تلفنی در حالی پایان یافت که در آخر ترامپ تاکید کرد که آمریکا از سوریه خارج می‌شود اما پیشنهادی نداد که خروج به چه شکل انجام خواهد گرفت.

در طول چند روز گذشته تمام تیم شورای امنیت ملی آمریکا تلاش کردند که یا این تصمیم را به عقب بیندازند و یا لغو کنند اما چنین اتفاقی رخ نداد.

این تحولات نشان می‌دهد که چطور اردوغان راه خود را برای ایفای نقشش به عنوان بازیگر محوری در سیاست‌های خاورمیانه و سیاست خارجی آمریکا هموار کرده است. او رئیس‌جمهور آمریکا را به اجرای قول‌هایش برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از گرداب خاورمیانه تحریک کرد.

اگرچه کاخ سفید اظهارات این مقامات مبنی بر اینه این خروج با یک تماس تلفنی انجام شده را رد کرد و سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز گفت مشخص است که این خبر نادرست از سوی مقاماتی اعلام شده است که فاقد صلاحیت برای پاسخگویی درباره این مساله هستند. با این حال وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون از پاسخ درباره این مساله خودداری کردند.

۱۳۹۷/۱۰/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...