نسخه چاپی

نقش احتمالی آمریكا در غرق شدن ناو مسكوا

عکس خبري -نقش احتمالي آمريکا در غرق شدن ناو مسکوا

روزنامه انگلیسی تایمز با اشاره به حضور یك هواپیمای جاسوسی آمریكا در دریای سیاه، دقایقی قبل از هدف قرار گرفتن كشتی مسكوا، احتمال داد كه موقعیت مكانی این كشتی روس را آمریكایی ها به اوكراین داده باشند.

به گزارش نما، روزنامه انگلیسی تایمز در گزارشی اعلام کرد: یک هواپیمای بوئینگ گشت دریایی و ضد زیردریایی P-۸ آمریکا، دقایقی قبل از حمله ارتش اوکراین به مسکوا، در حال گشت زنی در دریای سیاه بوده است.

براساس این گزارش، رادارهای قوی P-۸ می تواند اطلاعات مکانی کشتی ها را از صدها مایل دورتر تعیین کند. ارتش اوکراین با شلیک دو موشک ضدکشتی نپتون، کشتی موسکوای روسیه را که در جنوب اودسا در حال گشت زنی بود، غرق کرد.

گزارش تایمز تصریح کرد: هواپیمای جاسوسی آمریکا از پایگاه هوایی این کشور در جزیره سیسیل ایتالیا به ساحل دریای سیاه در رومانی پرواز کرده و از آنجا موقعیت کشتی روسی مسکوا را شناسایی و در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.

از زمان شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین، فعالیت هواپیماهای جاسوسی ناتو و آمریکا در مرزهای اوکراین به ویژه در لهستان و دریای سیاه افزایش یافته است.

کشتی مسکوا نماد و پرچمدار کشتی های جنگی روسیه در دریای سیاه، مجهز به سیستم دفاع هوایی اس-۳۰۰ بود. تلاش ها برای بردن کشتی آسیب دیده به کریمه جهت تعمیر نتیجه نداد و در دریای سیاه غرق شد. موشک نپتون یک موشک ضدکشتی تولید اوکراین است که می تواند اهدافش را از فاصله بیش از ۱۷۵ مایل هدف قرار دهد.

آملیا اسمیت تحلیلگر داده های هوایی در گفت و گو با تایمز تصریح کرد: در روز حمله به مسکوا، تعداد زیادی از هواپیماهای جاسوسی آمریکا در منطقه در حال گشت زنی بوده اند.

آمریکا تاکنون ارائه کمک اطلاعاتی به اوکراین در حمله به مسکوا را تایید نکرده است.

تایمز به نقل از یک مقام نظامی ناتو، گشت زنی هواپیماهای جاسوسی این نهاد نظامی در دریای سیاه را تایید اما از ارائه جزئیات و اهداف عملیاتی آن خودداری کرد.

از ابتدای شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ماه فوریه، آمریکا و ناتو بر خودداری از رویارویی مستقیم نظامی با مسکو تاکید کردند. کارشناسان نظامی، شروع هرگونه رویارویی نظامی بین ناتو و روسیه را آغاز جنگ جهانی سوم اعلام کرده اند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
منبع: ایرنا

۱۴۰۱/۱/۳۱

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...