نسخه چاپی

شاهزاده دائم الخمر با اراده شد!

به گزارش نما، کیهان در ویژه های خود نوشت:

وقتي شاهزاده دائم الخمر ناگهان شخصيت با اراده مي شود؟!

پژوهشگر سياسي عربستاني تعيين «مقرن بن عبدالعزيز» را به عنوان نايب دوم نخست وزير عربستان، نشانه تشديد منازعات در داخل خاندان آل سعود دانست.

«فواد ابراهيم» در گفت وگو با شبكه العالم گفت: تعيين مقرن بن عبدالعزيز در اين سمت غافلگيركننده بود، زيرا ظاهر امر بيانگر نوعي هماهنگي ميان جناح ملك عبدالله و جناح السديري براي تعيين محمدبن نايف وزير كشور به عنوان نايب دوم نخست وزير عربستان بود و قرار بود «متعب بن عبدالله» هنگام غيبت پادشاه از صحنه سياسي، نايب دوم نخست وزير عربستان باشد اما با اين اتفاق مشخص شد كه اختلافات بين جناح هاي رقيب در عربستان تشديد شده است.

زيرا مقرن چندي پيش از رياست سازمان اطلاعات اين كشور بركنار شد و بندربن سلطان جاي او را گرفت و همين امر حاكي از آن است كه هرگاه كسي از منصبي بركنار مي شود بدي هايش را بيان مي كنند و هرگاه دوباره منصوب شود محسناتش را برمي شمرند.

ابراهيم خاطرنشان كرد: مقرن نزد عموم مردم عربستان به بي مبالاتي و دائم الخمر بودن معروف است و بيشتر وقتش به بطالت مي گذرد اما امروز ناگهان وي به انساني با اراده تبديل شده كه مسئوليت مهمي را مي پذيرد.

پژوهشگر سعودي افزود: مقرن از شخصيت قوي برخوردار نيست و تعيين او در سمت جديد باعث گشايش باب اختلاف ميان جناح هاي رقيب مي شود و اين بدان معناست كه با توجه به وخامت حال وليعهد و احتمال حذف او از صحنه سياسي عربستان مرحله بعدي ممكن است بسيار پيچيده شود.

آمادگي دارد... بعيد است، صلاح نيست!

در حالي كه يك نماينده سابق اصلاح طلب مي گويد هاشمي آمادگي حضور در انتخابات را دارد اما منتظر اعلام نظر بزرگان نظام و نخبگان است، حسن روحاني اعلام كرد بعيد مي داند هاشمي و خاتمي كانديدا شوند. محمدرضا عارف نيز گفته كه «حضور هاشمي و خاتمي در انتخابات به صلاح نيست».

داريوش قنبري عضو فراكسيون اقليت در مجلس هشتم با سايت ضد انقلابي روز آن لاين (پاريس) مصاحبه كرده و گفته است: فكر مي كنم آقاي هاشمي آمادگي حضور در عرصه انتخابات را دارند اما شايد منتظر اين هستند كه از طرف بزرگان نظام و كشور و همين طور نخبگان، در اين خصوص اعلام نظر بشود.

وي مي افزايد: از آنجا كه آقاي هاشمي همواره مرد بحران ها بوده مي تواند ما را از اين شرايط عبور دهد. وي همچنين گفته است: اگر هاشمي و خاتمي نامزدي را قبول نكنند، در اين صورت، اصلاح طلبان اگر بخواهند با چهره اي گمنام وارد انتخابات بشوند، اميد چنداني به موفقيت نخواهند داشت و من فكر مي كنم بهتر است سراغ اين چهره ها نروند.

در همين حال حسن روحاني در جمع خبرنگاران گفت: بعيد مي دانم هاشمي و خاتمي كانديدا شوند.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك (وابسته به مجمع تشخيص مصلحت نظام) در حاشيه مراسم ختم مرحوم دكتر حسن حبيبي و در پاسخ روحاني در پاسخ به سوالي درباره احتمال كانديداتوري هاشمي رفسنجاني و خاتمي گفت: با توجه به علائمي كه تاكنون دريافت كرده ام بعيد مي دانم آقاي هاشمي قصد كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري سال آينده را داشته باشد همچنين با توجه به شرايط موجود بعيد است كه آقاي خاتمي هم كانديدا شود.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره اخبار منتشر شده مبني بر تشكيل ستاد انتخاباتي وي اين موضوع را تكذيب كرد و گفت: اگر براي انتخابات رياست جمهوري سال آينده كانديدا شوم، به صورت مستقل خواهم آمد.
محمدرضا عارف ديگر نامزد احتمالي انتخابات و معاون اول رئيس جمهور در دولت اصلاحات گفته است: حضور هاشمي و خاتمي در انتخابات به صلاح نيست.

وي در جمع خبرنگاران در خصوص احتمال كانديداتوري هاشمي و خاتمي گفت: من در اين خصوص پيش از اين موضع خود را اعلام كردم و معتقدم صلاح نيست اين دو وارد عرصه انتخابات شوند.وي همچنين درخصوص تشكيل ستاد انتخاباتي گفت: تاكنون كار جدي براي انتخابات انجام نداده ام چرا كه هنوز تصميمم قطعي نشده و در حال بررسي حضور در انتخابات هستم.

عارف همچنين ضمن ابراز اميدواري براي به اجماع رسيدن اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبان تاكنون به اجماع نرسيده اند و اگر به اجماع مي رسيدند اكنون اينقدر با مشكل مواجه نبوديم.

نگراني 6 رئيس سابق شين بت نسبت به آينده اسرائيل

شش رئيس سابق سازمان امنيت رژيم صهيونيستي در اتفاقي كم سابقه نسبت به آينده اسرائيل ابراز نگراني كردند.
شش رئيس پيشين سازمان امنيت داخلي اسرائيل (شين بت) براي اولين بار به طور مشترك صحبت كرده و اظهارات كم سابقه اي را در سطح مقامات اسرائيلي بيان كرده اند.

به گزارش سي ان ان اين افراد كه هر يك در دوره اي بلندپايه ترين مقام امنيت داخلي بودند و وظيفه آنها حفظ امنيت اين كشور در برابر حملات و اقدامات تروريستي و جاسوسي بوده اكنون مي گويند در مورد آينده اسرائيل نگران اند.

به گزارش شبكه خبري «سي ان ان» درور موره فيلمساز اسرائيلي توانسته در فيلم مستند خود با عنوان «قلعه بانان» توانسته شش رئيس سابق شين بت را دور هم جمع كرده و سخنان آنها را ضبط كند. به گزارش راديو فردا بخش اعظم اين سخنان مربوط به دوران اشغال سرزمين هاي فلسطيني توسط اسرائيل است و از زبان كساني نقل مي شود كه در حساس ترين لحظات براي امنيت اين رژيم نقش كليدي داشته اند.

كارگردان فيلم به شبكه خبري «سي ان ان» مي گويد اين افراد بهتر از هركس ديگري بحران اسرائيل و فلسطين را مي شناسند در شرايطي كه روند صلح خاورميانه عملا در حالت بن بست قرار گرفته هر 6 رئيس پيشين سازمان امنيت داخلي اسرائيل به درجات گوناگون استدلال مي كنند كه تداوم اشغال سرزمين هاي فلسطينيان براي اسرائيل زيانبار است.

«آوراهام شالوم» كه در ميان اين شش نفر از همه سالخورده تر است مي گويد، اسرائيل از دوران جنگ شش روزه در سال 1967 و اشغال كرانه باختري رود اردن و نوار غزه عملا از همزيستي با فلسطينيان فاصله گرفته و از آن زمان مشكل حادتر شده است.وي در بخشي از اين فيلم مستند مي گويد: «ما مسئله و معضل فلسطينيان را فراموش كرديم.»

شبكه خبري «سي ان ان» مي افزايد: مضمون اصلي فيلم مستند قلعه بانان اين است كه اسرائيل راهبرد يا راهكار طولاني مدت ندارد. درور موره سازنده فيلم مي گويد: از سخنان «آوراهام شالوم» كه زاده اتريش و از جمله كساني است كه از دست حكومت نازي آلمان گريخته به شدت حيرت كرده است. اين رئيس سابق شين بت در بخشي از فيلم اشغال سرزمين هاي فلسطيني توسط اسرائيل را با اشغال خاك كشورهاي اروپايي توسط آلمان نازي مقايسه مي كند.

آوراهام شالوم كه در دوران كودكي به عنوان يك يهودي در مناطق تحت كنترل آلمان نازي مصيبت كشيده است در بخش ديگري از سخنانش مي گويد: «من با تجربه شخصي خودم دقيقا مي دانم كه زندگي تحت يك حكومت نژادپرست چگونه است.»سازنده صهيونيست اين فيلم مستند گفته است: اين بهترين فيلمي است كه توانسته ام در دفاع از اسرائيل بسازم. وقتي كه مي بينيد كشتي به سمت تصادف با كوه يخ پيش مي رود چه كار ديگري مي توانيد بكنيد؟»

منتقدان مي گويند كارگردان با تهيه اين فيلم خواسته جناح چپ سياست اسرائيل را تقويت كند. اما «درور موره» مي گويد كه هر شش نفري كه در اين فيلم صحبت مي كنند همه از شخصيت هاي واقع بين و عمل گرا هستند و همه آنها مي گويند كه اشغال سرزمين هاي فلسطيني بايد پايان يابد.

در همين حال انديشكده آمريكايي بروكينگز در گزارشي از كاخ سفيد خواست از حمايت يكجانبه نسبت به اسرائيل دست بردارد. در اين گزارش با تصريح بر اين كه «مواضع دولت فعلي اسرائيل باعث به خطر افتادن امنيت منطقه اي و جهاني شده»، آمده است: آمريكا بارها در حمايت از تل آويو قطعنامه هاي شوراي امنيت را وتو كرده ولي در مقابل نتانياهو اولويت هاي دولت آمريكا را به استهزا مي گيرد.

مداراي آمريكا و اروپا از اين دست به تعادل از دست رفته ميان اسرائيل و فلسطين، بيش از گذشته ضربه زده است. ادامه اين روند قدرت بخشي به نتانياهو، مجموعه اي از تبعات خطرناك و غيرقابل پيش بيني را به همراه داشته است.

اين گزارش مي افزايد اگر روند تخريب دورنماي صلح همچنان ادامه يابد بعيد نيست كه «بهار فلسطيني»، كه توان بالقوه آن از مدت ها پيش وجود داشته، بروز كند. مي توانيم اولين جوش و خروش هاي اين گونه را در تظاهرات غيرخشونت آميز عمومي در دو شهر «باب الشمس» و «باب الكرامه» مشاهده كنيم. اين دو شهر همان هايي هستند كه به شهرك سازي در نوار اشغالي غربي اعتراض كردند تا جلوي آن را بگيرند.

در پايان اين گزارش تصريح شده است: آمريكا بايد مرزهاي خود را روزي مشخص كند، و آن زمان همين امروز است. اين كشور بايد ديپلماسي مدعيانه تري در پيش بگيرد، مثلا از سرپوش گذاشتن بر حركات خطرناك و مخربي چون گسترش شهرك سازي دست بردارد. اگر «نتانياهو» همچنان به حركت در اين مسير ادامه دهد بايد بداند كه در اين راه تنها خواهد بود. سياست وتو آمريكايي ها و حمايت بي قيد و شرط از اقدامات غيرقانوني اسرائيل بايد تمام شود.

هر كه با ما نيست پوپوليست است!

خاتمي چند ماه است يك اتاق فكر 35 نفره تشكيل داده است.
«ع.ش» از اعضاي حزب منحله مشاركت ضمن بيان اين خبر به روزنامه بهار گفت: همين طور اجمالي جلسه مشاورين آقاي خاتمي را كه ارزيابي كردم ديدم تقريباً 50درصد نظرشان بر اين است كه ما با وجود شرايط فعلي بايد در انتخابات وارد شويم تا نتيجه را ببريم و 50 درصد مي گويند ما نبايد وارد شويم چرا كه نحوه برگزاري به گونه اي است كه نتيجه اي براي ما نخواهد داشت.

مي گويند اين انتخابات براي ما نيست و شركت در آن هيچ حاصلي براي ما نخواهد داشت.... عده اي مي گويند اگر ما وارد انتخابات شويم معلوم نيست وارد چه معركه اي شده ايم و معلوم نيست بتوانيم راي اكثريت را به رقيب بقبولانيم اما همه در اين اتفاق نظر دارند كه بايد از فرصت انتخابات براي ارتقاي حركت استفاده كنيم.

وي با ادعاي اينكه اصلاح طلبان «صندوق راي» را به «خيابان» ترجيح مي دهند، درباره زدن به زير ميز بازي انتخابات و مقابله با راي اكثريت در سال 88 توضيحي نداد اما درباره انتخابات پيش رو اظهار داشت: پنجره انتخابات را ما نمي توانيم باز كنيم، پنجره بايد باز شود. ما نمي دانيم كدام پنجره قابليت باز شدن پيدا مي كند. الان فكر نمي كنيم باز شود ولي مطمئن هستم كه وضع به همين صورت باقي نمي ماند.

شايان ذكر است تلقي تندروها در انتخابات مجلس نهم (اسفند ماه 1390) اين بود كه با فشار خارجي و داخلي، نظام مجبور مي شود مقابل فتنه گران كوتاه بيايد؛ رويايي كه به كابوس تبديل شد و پروژه تحريم انتخابات با مشاركت 64 درصدي مردم اسباب سرافكندگي جريان ساختارشكن همسو با خارج مواجه شد. درست به همين دليل هم فتنه گران تصريح مي كنند كه آن اتفاق، يك وزن كشي افتضاح بود و نمي تواند مجدداً در انتخابات رياست جمهوري سال آينده تكرار شود.

«ع.ش» در مصاحبه با روزنامه زنجيره اي بهار با اهانت مجدد به همه شهرونداني كه حاضر به همراهي با فتنه گران نشدند مدعي «پوپوليسم روستايي در ازاي توزيع پول» شد و گفت: ولي طبقه متوسط شهري در عرصه كار و عرصه اجتماع حضور دارد. در واقع شعار ما بيشتر بر طبقه متوسط تأثيرگذار است و اصولاً ساز و كارش با عوام فريبي فرق مي كند.

عضو حزب منحله مشاركت در اينجا نيز يك واقعيت مهم را كتمان مي كند و آن اينكه فتنه پيچيده سبز با ميدانداري عناصري كه درصدد بودند مردم انقلابي و ضد انقلاب را يكجا همراه خود كنند، نتوانست در ميان طبقه متوسط شهري گسترش پيدا كند بلكه در عرض 8 ماه به انگشت نما شدن اعضاي گروهك هاي مختلف نفاق در ميانه ميدان محدود شد و متقابلاً همين طبقه متوسط و پايين جامعه ( از نظر اقتصادي) بودند كه بساط فتنه گري مدعيان اصلاح طلبي را - كه وارد فاز ساختارشكني و آشوب شده بودند - جمع كردند.

اين عضو فراكسيون مشاركت در مجلس ششم جزو عناصر مستعفي و متحصن در مجلس ششم بود كه در شيپور خروج از حاكميت نواختند و جريان متبوع آنها در فتنه گري پس از انتخابات رياست جمهوري سال 88 نيز به هيچ نوع مذاكره با مراجع قانوني و مسالمت در مسير حقوقي تن نداد اما اكنون از موضع يك ورشكسته سياسي مي گويد: نياز به مذاكره با حكومت كاملاً در جبهه اصلاحات وجود دارد.

يعني فكر مي كنم اين ضرورت آينده ما است و قبلاً هم اين حرف را گفته ام غفلت از اين موضوع شايسته نيست ما بايد از هم اكنون به ساز و كار مذاكره فكر كنيم تا اگر در آينده روزي خواستيم مذاكره اي انجام دهيم چارچوب ها، آدم ها و روش هايمان، براي اين كار تعريف شده و مشخص باشد منتها اين را هم بگويم كه هنوز هيچ كدام از ما متولي اين امر نيستيم. اگر در شرايط سياسي كشور گشايشي ايجاد شود حتماً لازم است ساز و كار تشكيلاتي براي اين مسئله داشته باشيم.

وي درباره مدعاي فريبكارانه وحدت ملي از سوي برخي فتنه گران وحدت شكن اذعان كرد: به نظرم تشكيل دولت وحدت ملي شدني نيست. در شرايطي كه ما در الفباي خودمان هنوز مشكل داريم، نه امكانپذير است و نه قابل دوام.

«ع.ش» درباره برخي اختلافات ميان اصولگرايان گفته است: مي ترسيم ما هنوز نمي دانيم صحنه آرايي طرف مقابل چقدر واقعي و چقدر تصنعي است. يعني احتمال اين را مي دهيم كه اينها همه صحنه سازي باشد.

وي اين را هم گفته كه «برخي مشاوران خاتمي نظرشان اين است كه ما با زور، خودمان وارد انتخابات شويم». «ع.ش» مدعي شد اصلاح طلبان عمداً در انتخابات مجلس وارد نشده اند كه انرژي شان را ذخيره كنند (!)

۱۳۹۱/۱۱/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...