به گزارش نما ناصر حکیمی مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان این مطلب افزود: موضوع اضافه برداشتها یکی از آسیبهایی است که روی سیستم اقتصادی از طریق ایجاد نقدینگی مضاعف به وجود میآید و آثارش در تورم روشن است که با راهاندازی این سامانه تحت کنترل در میآید.
وی با بیان اینکه نقیصهای که ما در خصوص پردازش کاغذی چکها داشتیم با الکترونیکی شدن مرتفع میشود، گفت: با راهاندازی این سامانه، سقف تعهداتی که بانکها دارند مشخص و مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه الکترونیکی کردن مبادلات چک در دستور کار قرار گرفته که سامانه مدیریت اسناد بانکی به این منظور ایجاد میشود گفت: یکی از موضوعات مهم مورد بحث و از ایرادات عمدهای که وجود دارد استاندارد نبودن چکها است به این مفهوم که شکل و رنگ چکها متفاوت است که به این منظور با همکاری موسسه استاندارد، استانداردی تعریف کردیم که امیدواریم تا پایان امسال اجرایی شود و همه بانکها از یک استاندارد مشخص برای چک بهره مند شوند.
مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی گفت: با هماهنگی نهادهای کشور که در این زمینه فعالیت دارند امکاناتی فراهم میکنیم که چکهایی که به حساب خوابانده میشود به جای این که فیزیک چک مبادله شود و پردازش بر اساس فیزیک آن صورت گیرد براساس اطلاعات و تصویر چک، پردازشش در بانکها صورت بگیرد.
حکیمی ادامه داد: امیدواریم با راهاندازی این سامانه، فاصلهها از بین رفته و مخاطراتی که ممکن است در این زمینه وجود داشته باشد از بین برود.
مدير كل فنآوري اطلاعات بانك مركزي خبر داد:
ارائه راهكاری برای كنترل و مدیریت اضافه برداشت بانكها
مدیر كل فنآوری اطلاعات بانك مركزی خبر داد: با ایجاد سامانه مدیریت اسناد بانكی، موضوع اضافه برداشت بانكها كه یك عامل خسارت زننده به سیستم بانكی است را كنترل می كنیم.
۱۳۹۲/۲/۲۹