نسخه چاپی

چرا حسن روحانی پیشتاز است؟

عکس خبري -چرا حسن روحاني پيشتاز است؟

حسن روحانی» عضو جامعه روحانیت مبارز است كه هم اینك به عنوان كاندیدای دو گروه كارگزاران و اصلاح‌طلبان به میدان آمده و به رقابت با جامعه روحانیت پرداخته و با توجه به این كه روحانی ده‌ها سال سخنران مجالس اعضای روحانیت و مدرسین بوده، مدتی طول می‌كشد تا مردم باور كنند كه او یك اصلاح‌طلب است.

در حالي كه نتايج اوليه اعلام شده از انتخابات نشانگر پيشتازي محسوس روحاني نسبت به ديگر نامزدها است كه بر خلاف انتظارات اوليه بود، سعدالله زارعي ، از تحليلگران نامدار روزنامه كيهان، در يادداشتي به بررسي چرايي راي بالاي حسن روحاني پرداخت.
به گزارش نما وي در اين يادداشت ضمن بررسي آمار مشاركت در آمريكا، اروپا و ديگر كشورها و با يادآوري اينكه مشاركت رخ داده در روز 24 خرداد نمونه ندارد، نوشت: انتخابات روز گذشته را نمی‌توان در قاب جناح‌ها به نظاره نشست بلکه باید آن را ترجمان تمایلات ملی به حساب آورد.
وي يادآوري كرد: انتخابات 24 خرداد در شرایطی برگزار شد که یک جناح سیاسی با یک کاندیدا که در مشی سیاسی «میانه رو» دیده می‌شد، به میدان آمد و روی حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم تمرکز کرد و جناح دیگر نتوانست به انسجام درونی برسد و با 4 کاندیدا وارد میدان شد.
زارعي افزود: این کاندیداها در حالی که در چشم اجتماعی، نمایندگان جناح حاکم شمرده می‌شدند، بعضا به نقد تلویزیونی یکدیگر روی آورده و شرایط جاری کشور را مانند رقیب،«سیاه» و پر از مشکلات معرفی کرده و در « گفتمان» با رقیب به وحدت رسیدند!
اين تحليلگر ارشد با اشاره به اينكه حجت الاسلام « حسن روحانی» عضو جامعه روحانیت مبارز است که هم اینک به عنوان کاندیدای دو گروه کارگزاران و اصلاح‌طلبان به میدان آمده و به رقابت با جامعه روحانیت پرداخته است، يادآور شد: درمیان اصولگرایان اما برخی به عنوان کاندیدای مستقل به میدان آمدند.محسن رضایی که به دلیل رابطه قدیمی با طیف اصولگرایان عمدتا اصولگرا دیده شده و به همین دلیل از سوی جریان دوم خرداد برای حضور در مجلس ششم پذیرفته نشد، سعی کرده تا خود را در عین اصولگرایی، اصلاح طلب معرفی نماید! او به طور بنیادی روی آرای مردم استان خود- خوزستان- و استان‌های لر نشین حساب ویژه باز و گمان می‌کرد مردم به طور یکسان از اصولگرایان و اصلا‌ح طلبان ناراضی‌اند ، «میانه» را برگزید که موفقیتی نداشت در عین حال تردیدی نیست که مردم او را بخشی از اصولگرایان دانسته‌اند.
وي افزود: دکتر جلیلی نیز به عنوان مستقل به میدان آمد اما از همان ابتدا موسسه اصولگرای حضرت آیت‌الله مصباح یزدی از وی حمایت کرد و بخش زیادی از بدنه اجتماعی اصولگرایان به حمایت از وی روی آوردند. جلیلی اگرچه روند موجود کشور را مطلوب نمی‌داند ولی از نقد جدی شرایط اجتناب ورزید و در چشم مردم به عنوان مدافع وضع موجود دیده شد. مواضع انتخاباتی روحانی، رضایی ، عارف و ولایتی درباره تحریم‌ها و مدیریت پرونده هسته‌ای به گونه ای بود که در منظر اجتماعی ، جلیلی به عامل اصلی گرانی‌ها و تحریم‌ها تبدیل گردید.
زارعي خاطرنشان كرد: در این میان محمد باقر قالیباف که به عنوان اصولگرا به میدان آمد و به طور طبیعی باید حداقل ولایتی و حداد – به نفع او کنار می‌رفتند ، در میانه میدان با نقد جدی بخش‌هایی از اصولگرایان مواجه شد و بخصوص طرفداران دکتر جلیلی درباره اصولگرابودن او ابراز تردید می‌کردند. به هر روی در این فضا اصولگرایان با وجود اکثریت آرا ، « دوم» شدند و این خود یک درس تاریخی به حساب می‌آید.
متن كامل اين يادداشت را مي توانيد در اين آدرس (+) بخوانيد.

۱۳۹۲/۳/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی: