به گزارش نما به نقل از ایسنا، سید محمد خاتمی در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور با یادآوری اینکه دانشجویان و اساتید از روزهای نخست انقلاب تا کنون هزینه های بسیاری پردا خت کردهاند، گفت: آنها در هدایت جامعه به مسیر درست،نقش مهمی داشتهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه با قاطعیت عرض میکنم نقشی که دانشگاه و دانشجویان عزیز در انتخابات اخیر داشتند، قابل قیاس با عوامل موثر دیگر نیست، افزود:یک زمان فکر می کردم چطور در بعضی از روستاهای دور افتاده حتی صددرصد رایشان و تمام رای صندوق به آقای روحانی بوده است. مساله مهمی است، یعنی شعور و رشد در همه جا هست، نه فقط آنها که در شهر هستند و به وسایل ارتباط جمعی دسترسی بیشتری دارند، بلکه مردم در دورترین نقاط راهشان را پیدا می کنند. من این را مدیون نسل جدید و دانشجویان می دانم که در شهر و روستا با عشق و علاقه تبلیغ کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دانشجویان حاضر در نشست با بیان این که شما بخش بزرگی از دانشگاه را نمایندگی می کنید، اظهارکرد: در اینجا نمایندگان انجمن های اسلامی هستند و دیگرانی که احیانا عضو انجمن های اسلامی نیستند، اما با یکدیگر وجه اشتراکی دارند. یعنی دلتان برای کشور میسوزد، با رویکردهای براندازانه مخالف هستید و انتقاد دارید؛ اما در عین حال می خواهید تا کشور و نظام اصلاح شود. آن سوی این نظام و وضعیت کنونی و آشفته سیاه و تاریک را میبینید. شما میخواهید اصل بماند، اما اصلاح شود. شما داخل نظام هستید، اما منتقد هستید و میخواهید نظام اصلاح شود.
خاتمی اضافه کرد:شما فضای باز برای دانشجو، برای استاد و برای آنکه دانشگاه حرمت داشته باشد، می خواهید. نظام ما و در درجه اول رییس جمهور منتخب ما، باید صدای شما را بشنود. بهتر است این جمع دیداری با آقای روحانی داشته باشد، حرفها را بشنود و بزند.
علی رغم هیاهو و بداخلاقی کسانیکه باعث این وضع هستند و نمی خواهند پیام "شکست معنا دار" خود را بشنوند، فرصت طلبانه ادعا می کنند که آنچه پیش آمده به نفع آنها بوده است.
وی تاکید کرد:ما باید بیآنکه بگوییم پیروز شدهایم، کاری کنیم که همه احساس برد کنند. تعبیر به کار برده شده که "پیروزی ما شکست هیچ کس نیست، بلکه پیروزی ملت است" کاملا درست و به جا است. از حکومت و نظام تا طبقات مختلف و گروه های چپ و راست، کاری کنیم که همه احساس برد کنند. این کار شدنی است و این توجه کردن به مطالبات مردم و نیازهای زمانه است. چرا بگوییم کدام جریان، دسته و جناح پیروز شدهاند، بگوییم کدام رویکرد و برنامه پیروز شد. برنامه و رویکرد آقایان روحانی و عارف مورد قبول ما بوده است و این نشانه بلوغ و تدبیر بود که رای های مردم شکسته نشود و نشد . اکنون معتقد هستیم آنچه که پیش آمده اگر دقت و انصاف باشد و قدر موقعیت را بدانیم به نفع همه است.ما مومن به برنامه و شعارهای عرضه شده در انتخابات هستیم.
وی در ادامه خطاب به رییس جمهور منتخب یادآور شد: همان طور که خود تاکید فرمودید پایبندی به برنامه ها و رویکردهایی دارید که مورد تایید و توجه مردم با اکثریت قاطع قرار گرفت و این پایبندی همچنان باید تداوم داشته باشد. به جای دعواهایی که هست و در جای خود می تواند مفید باشد، باید بگوییم رویکردهای اشتباه وجود داشته است که باید تغییر کند.
رییس بنیاد باران همچنین تاکید کرد که در این انتخابات "تغییر رویکردها در درون نظام" و "اصلاح در درون نظام" پیروز شده است.
وی ادامه داد:جناب آقای روحانی که شایستگی های فراوان دارد باید بر تحقق مطالبات مردم پافشاری کنند و متناسب با این رویکردها همکاران لازم را برای دولت خود انتخاب کنند، کسانیکه به برنامه های ایشان مومن باشند، حالا از هرجناحی که می خواهند باشد، فرقی نمیکند. دغدغه این است کسانی نیایند که با تغییر رویکردها مخالف بودند و تلاش کردند که جناب روحانی موفق نشود، هرچند که نتوانستند.
خاتمی با تاکید بر اینکه باید به جناب روحانی کمک کرد، تصریح کرد: مطالبات فروان است و اگر احساسات و هیجان پشت آن باشد کار مشکل می شود. رییس جمهور امکانات محدود دارد و مشکلات فراوان است. باید ایشان را کمک کنیم تا آنچه آسیب دیده است ترمیم شود. مشکلات و مسائل زیاد است و نمی توانیم توقع داشته باشیم همه مشکلات فورا حل شود. سطح مطالبات باید پایین بیاید و باید صبر کنیم. اما توقع این است بگونهای عمل شود که جامعه احساس کند، رویکردها عوض شده و رویکردی آمده که به اصلاح فرهنگ، سیاست و اجتماع معقتد است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر جامعه دانشگاهی ما گله دارد ، حتما افرادی بیایند که با این رفتارها مبارزه کنند و دانشگاه ها را به جایگاه واقعی خود برگردانند. روسا و مسوولان امر از دل دانشگاه بیرون بیایند، مانند دوران اصلاحات که دانشگاه و گروه های مختلف فرد شایسته را از میان خود برمیگزید. وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری موظف باشد او را بیاورد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کنند. یعنی یک روش نیمه انتخاباتی بود و اکنون هم انتظار داریم دانشگاه ها مجددا انتخاباتی شوند و هیات امنا در دوران اصلاحات اختیار بیشتری داشت و دولت کمتر می توانست در کار آن دخالت کند و می توانست کارش را با صلاحدید خود انجام دهد.
وی همچنین یادآور شد :البته در آن روزها، فضای کلی دانشگاهها ایده آل نبود، اما همین که احساس می شد به سمت مناسبی می رود و بخشی از حکومت این را میخواهد امید و تحمل بیشتر میشد و دانشجویان و اساتید از اینکه میدیدند بخاطر انتقاد و آزادی بیان هزینه نمیپردازند، راضی بودند.
رییس بنیاد باران در ادامه با تاکید بر اینکه همه باید حوصله داشته باشند، افزود: ما نماینده مطالبات مردم و طرفدار شعارهای انتخاباتی رییس جمهور منتخب هستیم و کمک می کنیم ان شاء الله عملی شوند. باید رویکردها عوض شود. از خدا می خواهم فردا هیچ کس در حبس و حصر نباشد. باید ببینیم کدام رویکرد منجر به حصر و حبس می شود، اگر آن رویکرد اصلاح شود دیگر حبس و حصر نخواهد بود.
وی ادامه داد: در عین حال دغدغه معیشت مردم و تهدید های خارجی هم هست ، دولت جدید بحمدالله برای همه آنها برنامه دارد. مشکلات فراروی آقای روحانی را همه می دانیم و باید کمک کنیم تا اولویت ها با توجه به امکانات و محدودیت ها مشخص شود و در جهت اجرایی شدن آنها اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه نمی خواهیم جای هیچ کس را تنگ کنیم، افزود: آنکه آزادی خواه است آزادی را برای همه می خواهد حتی فاشیست ها، اما فاشیست ها جز برای خود برای کس دیگری آزادی نمی خواهند، وجود غیر خود را تحمل نمی کنند. باید آرمان های انقلاب حاکم شود، انقلاب مال ملت است نه کسانیکه در آن نقشی نداشته اند و می خواهند گفتمان کج و کوله خود را بر گفتمان انقلاب حاکم کنند و به حذف، تحقیر و ترور شخصیت ها اقدام کنند.
رییس بنیاد باران ادامه داد:از هرجناحی باید در دولت استفاده شود وفقط کاردانی و انجام برنامه ها و تعهد به برنامه ها ملاک باشد. اما افراط، خشونت، تحریف و دروغ باید از عرصه قدرت رسمی کشور حذف شود اما به این معنی نیست که فردی که با من بد است خفه شود. در دوران مسئولیتم در قوه مجریه شنیدم یکی از این نشریات منتقد دولت که مرتب بد ما را می گفت تعطیل شده است به وزیر وقت نامه دادم که پیگیری کنند چرا این کار شده ، آنها هم حق دارند حرف بزنند.
وی اضافه کرد: نباید همه را حذف کرد، باید همه جریان ها در عرصه باشند و خدمت کنند. این رویکرد معقول و درست است. ما نماینده مطالبات مردم هستیم. تایید کننده شعارهایی که در انتخابات داده شد و رای آورد. تدبیر شد یکی از آقایان بماند و در واقع گفتمان اصلاح طلبی پیروز شد. ما در میان یک دوراهی بودیم و آنکه گفتمان اصلاح طلبی و اصلاح طلبان باهم شکست بخورند و یا گفتمان اصلاح طلبی پیروز شود که سرانجام با رای مردم گفتمان اصلاح طلبی و تدبیر و امید پیروز شد. اکنون، سخت ترین کار جناب روحانی تحویل گرفتن کشوری است که مشکلات فراوانی دارد.
وی در پایان تاکید کرد: نکتهای را در آخر متذکر می شوم، فعلا من کاری ندارم که فضای کنونی از جمله حبس ها و حصر چگونه بوجود آمده، ولی پیشنهادم این است همین دولت فعلی بکوشد تا این مشکل حل شود و ذکر خیربزرگی را از خود به جا بگذارند . آنچه در این دولت شده ولو خودش می خواست یا نمی خواست، می تواند به عنوان باقیات الصالحات تلاش سازنده ای بکند و این مشکل حل شود چون این توقع را از آقای روحانی داشتن آسان نیست .این مشکل می تواند با خیر و خوبی حل شود وبا دل خوش زحمت بکشیم و فداکاری کنیم و به یاری خداوند کشور از نو ساخته شود. دانشجویان در این برهه نقش و وظیفه مهمی دارند. برایتان آرزوی توفیق دارم ، همیشه خوش و خرّم باشید.
خاتمی :از هر جناحی باید در دولت استفاده كرد
رییس بنیاد باران مطالبات موجود در جامعه را فراوان خواند و گفت: اگر احساسات و هیجان پشت این مطالبات باشد كار مشكل می شود، رییس جمهور امكانات محدود دارد و مشكلات فراوان است.
۱۳۹۲/۴/۱۲