نسخه چاپی

خطرات نوشابه های انرژی زا را می دانید؟!

كودكان و نوجوانانی كه ورزش می‌كنند معمولا بدون توجه به مواد موجود در نوشیدنی‌های ورزشی و انرژی زا، آنها را مصرف می‌كنند.

مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای ورزشکاران خصوصا در رده‌های سنی پایین خطرناک است. گزارش‌هایی در این زمینه نشان داده است که آمار مصرف نوشیدنی انرژی‌زا در بین کودکان و نوجوانان بالاست، در حالی که این محصولات برای آنها خطرناک هستند. در بیشتر مواقع کودکانی که ورزش می‌کنند نیاز دارند تا دوباره آب بدن را جایگزین کنند، برای آنها بهترین نوشیدنی آب است. نوشیدنی‌های انرژی زا دارای کافئین زیاد هستند که میزان زیاد آن برای کودکان خطرناک است.
طبق گزارش آکادمی آمریکایی مطالعات کودکان (AAP)، سوء مصرف این نوع محصولات در گروه سنی کودکان وجود دارد. شنیدر، یکی از اعضای کمیته‌ AAP می‌گوید: معمولا نوشیدنی‌های ورزشی و نوشیدنی‌های انرژی‌زا با هم اشتباه گرفته می‌شوند و نوجوانان تفاوت آنها را با هم نمی دانند. بعضی از کودکان نوشیدنی‌های انرژی‌زا می خورند که میزان زیادی کافئین دارد. این بدین معناست که آنها میزان زیادی کافئین و محرک‌های دیگر را دریافت می‌کنند که برای آنها خطرناک است.
تفاوت نوشیدنی‌های ورزشی و نوشیدنی‌های انرژی‌زا بدین شکل است:
- نوشیدنی‌های ورزشی:
این نوشیدنی‌ها دارای کربوهیدرات، الکترولیت، طعم دهنده و مواد معدنی هستند. این مواد الکترولیت و آبی را که به دلیل عرق کردن از دست می‌رود، جایگزین می‌کنند. ورزشکارانی که ورزش‌های طولانی‌ و شدید انجام می‌دهند. از نوشیدنی‌های ورزشی استفاده می‌کنند. با این وجود، در غالب موارد استفاده از آنها ضروری نیست.

نوشیدنی‌های انرژی زا این نوشیدنی‌ها حاوی محرک‌هایی مانند تورین، گوارانا و کافئین است. کافئین تاثیرات مخربی بر کودکان می‌گذارد. تاثیراتی که باعث آسیب زدن به سیستم‌ قلبی - عروقی و عصبی آنها می‌شود. نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کودکان و نوجوانان نامناسب است. معمولا با نگاه کردن بر روی لیبل محصولات نمی‌توان فهمید که واقعا چقدر کافئین دارد. بعضی از بطری‌های نوشیدنی‌های انرژی‌از بیش از 500 میلی‌گرم کافئین دارند که معادل 14 بطری نوشابه است.

کودکانی که ورزش می‌کنند به مایعات احتیاج دارند نه به کالری اضافه، کربوهیدراتی که در نوشیدنی‌های ورزشی وجود دارد، باعث چاقی و اضافه وزن در کودکان می‌شود. همچنین احتمال خرابی دندان‌ها نیز وجود دارد، باید کودکان و والدین آنها آگاه باشند که از نوشیدنی‌های ورزشی فقط به هنگام ورزش طولانی مدت و شدید استفاده کنند. در حالت‌های دیگر بهتر است که از آب استفاده شود.

۱۳۹۲/۴/۲۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...