نسخه چاپی

بی‌خاصیت‌ترین بیمه كشور !

عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینكه بی‌خاصیت‌ترین بیمه كشور بیمه روستایی است، گفت: متاسفانه در بحث نظارت بر وزارت بهداشت اعتراف می‌كنیم كه كمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضعیف عمل كرد و امیدواریم در دولت‌ آینده جبران كنیم.

به گزارش نما، حسن تأمینی لیچایی در گفت‌وگو با تسنیم در تشریح چگونگی ادغام بیمه‌ها که در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است، اظهار داشت: یکی از بیشترین تلاش‌های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مقوله ادغام بیمه‌ها است تا بتوانیم یک بیمه واحد داشته باشیم تا این بیمه واحد در همه داروخانه‌ها و مراکز درمانی به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: یکی از معضلات تعدد بیمه‌ها در آن است که مثلاً یکی از بی‌خاصیت‌ترین بیمه‌های کشور بیمه روستاییان است که در هیچ جا اعتبار ندارد و مقوله دیگر بیمه تکمیلی در کشورمان است که هر سازمان متملک برای کارکنانش این بیمه را گرفته است که در تمام دنیا این بیمه تکمیلی منسوخ شده است و واقعا در این مقوله به ما می‌خندند و می‌پرسند که چرا بیمه تکمیلی دارید مگر بیمه پایه ندارید که در پاسخ آنها مجبور هستیم عنوان کنیم بیمه پایه ما کشش لازم را ندارد و آن کارآیی که از آن انتظار می‌رود وجود ندارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به منویات و دغدغه‌های مقام معظم رهبری در زمینه کاهش فشار بر بیماران بخصوص در حوزه هزینه‌های درمانی ادامه داد: براساس قانون باید پرداخت پول از جیب مردم در حوزه درمان به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد و ۷۰ درصد آن را دولت بپردازد و متاسفانه مردم در این زمینه مشکلات عدیده‌ای دارند زیرا بیمه‌ها آن کشش لازم را ندارند و بسیاری از افراد نیز به دلیل همین ناتوانی بیمه‌ها حتی حاضر نیستند خود را بیمه خویش‌فرما کنند.

تأمینی تصریح کرد: تا چند وقت پیش سرانه حوزه درمان برای هر نفر ۶ تا ۷ هزار تومان بود و ما سعی کردیم آن را به ۲۰ هزار تومان و در نهایت به ۱۲ هزار تومان که واقعی‌تر نیز است افزایش دهیم ولی متاسفانه در این زمینه به ما کمکی نکردند.

وی در تشریح سوابق خود که از ۲۲ سال قبل در حوزه بهداشت و درمان فعالیت کرده است، گفت: ما در جلساتی که با دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی داشتیم مشکلات حوزه سلامت را مطرح کردیم زیرا به هر حال حوزه آموزش پزشکی، بهداشت و علوم پایه آنطور که باید و شاید به آن پرداخته شده است ولی بیشترین مشکل حوزه سلامت در مقوله درمان و دارو است.

تأمینی در پاسخ به این پرسش که به هر حال با توجه به تمام اقدامات شما هنوز مشکلات حوزه سلامت برطرف نشده است و این مشکلات نیز همچنان ادامه و افزایش نیز می‌یابد، گفت: متاسفانه در حوزه سلامت مشکلاتی عدیده‌ای از جمله عدم اجرای پزشک خانواده، عدم افزایش سرانه و نپرداختن ۶ هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندسازی یارانه‌ها به حوزه سلامت را مواجه بوده‌ایم و دولت آنطور که باید و شاید با ما در این زمینه همکاری نکرده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امیدواریم با ادغام بیمه‌ها و حل معضل بیمه‌ها بتوانیم با همکاری دولت آینده بیمه‌های قوی داشته باشیم که در هر جا بیمار دفترچه بیمه خود را به آنجا برد بتواند تمام امکانات حوزه سلامت را با کمترین هزینه دریافت کند.

تامینی در پاسخ به این پرسش که به شواهد و بیان همکارانتان در کمیسیون بهداشت و درمان اعضای این کمیسیون نتوانستند نظارت مطلوبی بر وزارت بهداشت داشته باشند، خاطرنشان کرد: بله، این مسئله را می‌پذیرم و متاسفانه در حوزه نظارت بر وزارت بهداشت ضعیف عمل کردیم. البته ناگفته نماند که همکاری دولت نیز در این مقوله بسیار کم بود. بطور مثال در سال ۸۹ به دلیل افزایش قیمت نفت براساس قانون قرار بود ۳ هزار میلیارد تومان به حوزه سلامت اختصاص یابد که دولت آن را نپرداخت و در نهایت با تهدید و شکایت به قوه‌قضائیه مبنی بر اینکه بودجه سلامت به طور مستقیم به وزارت بهداشت واریز نشود دولت ۲ هزار میلیارد آن را به حوزه سلامت اختصاص داد ولی متاسفانه در نهایت بیش از یک هزار میلیارد تومان دیگر در جای دیگر هزینه شد.

۱۳۹۲/۵/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...