نسخه چاپی

حمله سایبری ایران و سوریه در صورت حمله امریكا به دمشق

یك اندیشكده آمریكایی در گزارشی با اشاره به توانمندی‌های سایبری ایران نوشته است در صورتی كه واشنگتن، دمشق را هدف قرار دهد باید منتظر حمله‌های سایبری باشد.

به گزارش نما به نقل از فارس، اندیشکده هریتیج در گزارشی به قلم «دیوید اینسرا» با اشاره به لفاظی‌های جنگ‌طلبانه و احتمال اقدام نظامی آمریکا در این کشور نوشت: «سوریه و ایران می‌توانند این حمله را با حمله‌های سایبری تلافی کنند.»

این اندیشکده نزدیک به جناح جمهوری‌خواه نوشته در حالی که آمریکا و متحدانش فعالانه در حال بررسی گزینه اقدام نظامی علیه سوریه هستند، آمریکا نمی‌تواند این احتمال را نادیده بگیرد که سوریه و متحدش، ایران با سلاح‌های سایبری این کشور را هدف قرار دهند.

طبق این گزارش، اگر آمریکا در سوریه مداخله نظامی کند، «این اولین باری است که آمریکا به کشوری حمله می‌کند که قابلیت آغاز حمله‌های تلافی‌جویانه سایبری علیه مواضع آمریکایی را دارد.»

هریتیج می‌افزاید که چنین اقداماتی می‌تواند در آمریکا پیامدهایی واقعی به بار آورد.

این اندیشکده آمریکایی به توانایی‌های سایبری ارتش الکترونیک سوریه که تا کنون حساب کاربری چندین رسانه غربی را هک کرده و اضافه کرده این گروه می‌توانند در صورت حمله آمریکا به سوریه سایر مواضع آمریکا را هم هدف قرار بگیرند.

هریتیج می‌افزاید: «این موضوع به ویژه با توجه به ارتباط بین ایران و سوریه و سابقه ایران در حمله به زیرساخت‌های اصلی، صحیح است.»

در ادامه این گزارش ادعا شده است: «ایران مظنون به حمله به شرکت نفتی آرامکو و تخریب موفقیت‌آمیز سی هزار دستگاه رایانه است. تصور می‌شود این کشور همچنین در یکی از بزرگترین حمله‌های هماهنگ دخیل باشد که به تخریب دهها وب‌سایت بانکهای آمریکایی منجر شد.»

هریتیج در پایان تأکید می‌کند: «واقعی بودن حملات سایبری به این معناست که آمریکا دیگر نمی‌تواند کشوری را با موشک هدف قرار دهد و انتظار هیچ پاسخی را نداشته باشد. در سوریه، و همچنین در درگیری‌های آتی آمریکا باید منتظر تلافی‌های سایبری باشد.»

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه (8 شهریور) در بیانیه‌ای قبل از آنکه نتایج تحقیقات کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل اعلام شود دولت بشار اسد را در استفاده از سلاح‌های شیمیایی مسئول دانست.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما می‌دانیم که موشک‌ها از مناطقی که تحت کنترل دولت هستند، شلیک شده‌اند.»

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم پس از جان کری به اظهار نظر درباره تحولات سوریه پرداخت و از اقدام نظامی محدود در آن کشور خبر داد.

وی گفت: «تیم نظامی اقدام محدود در سوریه را بررسی می‌کند، حمله بلند مدت در سوریه در کار نیست.»

پیش از آن، پارلمان انگلیس روز پنجشنبه 7 شهریور در اقدامی غیرمنتظره به طرح پیشنهادی آقای «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس برای دخالت نظامی در کشور سوریه به عنوان پاسخی به ادعاهای استفاده دولت این کشور از سلاح‌های شیمیایی رأی منفی داد.

به دنبال اعلام این خبر روز جمعه 8 شهریور گزارش‌هایی از مخالفت دست‌کم ده عضو ائتلاف ناتو، از جمله انگلیس با دخالت نظامی در سوریه منتشر شد.

لفاظی‌های جنگ‌طلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطه‌الشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.

استفاده از سلاح‌های شیمیایی چند روز پیش در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خان‌العسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.

دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاح‌های شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا می‌شود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند.

علی‌رغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته دولت سوریه برای اعتمادسازی دیر وارد عمل شده است.

سوریه از سال 2011 صحنه ناآرامی و خشونت‌های مرگبار بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیری‌های این کشور از آن زمان کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، قدرت‌های غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبه‌نظامیان معارض دولت در سوریه حمایت می‌کنند.

۱۳۹۲/۶/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...