نسخه چاپی

حذف «رای ممتنع» به وزرا درمجلس به تاخیرافتاد/ مطهری:بایدكاستی​ها در ارائه رای اعتماد به وزرا رفع شود

نمایندگان مجلس با دو فوریت طرحی مخالفت كردند كه در صورت تصویب نهایی رأی ممتنع در جریان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی حذف و همچنین نحوه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس تغییر می‌كند.

به گزارش نما - فارس نوشت:

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) پارلمان، دو فوریت طرح اصلاح ماده 206 آئین‌نامه داخلی خانه ملت را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.

وکلای ملت با 96 رأی موافق، 52 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 205 نماینده حاضر در جلسه، با دو فوریت طرح مذکور که علی مطهری نماینده تهران آن را ارائه داده بود، مخالفت کردند، بر همین اساس بررسی این طرح که درباره نحوه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی است، به صورت عادی در دستور کار خانه ملت قرار می‌گیرد.

در صورت تصویب نهایی جزئیات طرح مذکور، رأی ممتنع از رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی حذف می‌شود و همچنین هر یک از نمایندگان می‌توانند حداکثر 5 دقیقه از وقت خود را در اختیار یک نماینده دیگر که در آن مورد ثبت نام کرده است، قرار دهند.

با تصویب نهایی طرح مذکور سؤالات کتبی نمایندگان در طول مدتی که برنامه دولت مطرح است، از طریق رئیس مجلس به رئیس‌جمهور یا وزیر مربوطه داده خواهد شد.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه پارلمان، به عنوان طراح طرح اصلاح ماده 206 آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که مربوط به سازوکار رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت است، گفت: در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم مشخص شد که برخی از کاستی‌ها در این زمینه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کاستی‌های موجود در بحث رای اعتماد به وزرای پیشنهادی احساس اصلاح آئین‌نامه را ایجاد کرد، گفت: این نکته چند بار هم توسط رئیس وقت جلسه مطرح شد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: چون امروز این احساس همچنان وجود دارد، مطلوب است که طرح اصلاح ماده 206 مطرح شود.

مطهری با اشاره به سؤال از رئیس‌جمهور در زمان مجلس هشتم یادآور شد: در مجلس هشتم که سؤال از رئیس‌جمهور برای اولین بار صورت گرفت، دوستان کاستی‌هایی را حس کردند به همین دلیل در آن ایام طرح اصلاح نحوه سؤال از رئیس‌جمهور را نوشته و دنبال کردیم تا در صورت رخ دادن این موضوع، شاهد اقدامات مؤثرتری باشیم.

وی در خصوص دوفوریت طرح اصلاح ماده 206 آئین‌نامه داخلی مجلس نیز گفت: با توجه به اینکه هنوز رای اعتماد به سه وزیر باقی است و ممکن است رئیس‌جمهور پس از بازگشت از نیویورک وزیر پیشنهادی خود به مجلس معرفی کند، از فوت وقت جلوگیری می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه طرح اصلاح ماده 206 آئین‌نامه داخلی مجلس پیچیده نیست، تصریح کرد: عدم پیچیدگی طرح باعث می‌شود تا دیگر ساعت‌ها برای آن وقت نگذاریم.

مطهری به آئین‌نامه فعلی مجلس اشاره کرد و گفت: در آئین‌نامه مجلس درباره رای اعتماد وزرا این طور آمده که هر نماینده می‌تواند در موارد موافق و مخالف ثبت‌نام کرده و تمامی زمان خود را به فرد دیگری بدهد، این باعث شده یک فرد در تمامی موارد ثبت‌نام کند بدون اینکه بخواهد صحبت کند و این در حالی است که فردی که حرف برای گفتن دارد و برای چند مورد محدود ثبت‌نام کرده، زمان صحبت پیدا نکند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر هر نماینده مخالف و موافق 15 دقیقه برای صحبت زمان دارند در حالی که در طرح اصلاحی ما سه نفر نماینده مخالف و سه نفر نماینده موافق هر کدام 10 دقیقه صحبت می‌کنند و هر نماینده می‌تواند نیمی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد.

این نماینده مجلس از همکاران خود خواست به دوفوریت طرح اصلاح ماده 206 آئین‌نامه داخلی مجلس رای دهند.

۱۳۹۲/۷/۲

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...