به گزارش نما ،در آستانه برگزاری مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در ژنو، اخبار مختلف و متنوعی درباره محتوای پیشنهادات غربی ها و بسته پیشنهادی ایران به گروه1+5 ارائه می شود ، سيد عباس عراقچي معاون وزير امور خارجه و عضو هيات مذاكره كننده جمهوري اسلامي ايران در آستانه مذاکرات ژنو اعلام کرده غني سازي و حفظ حقوق مردم را خط قرمز مي دانيم و از آنچه مردم ايران بر اساس معاهدات بينالمللي از آن برخوردارند، ذرهاي كوتاه نخواهيم آمد، این در حالی است که رئیس کمیسون امنیت ملی مجلس هم در گفتگو با نما تعطیلی فردو و تعلیق غنی سازی را جز خط قرمز های مذاکرات آتی دانسته است.
علاالدین بروجردی رئیس کمیسون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات غربی ها درباره طرح موضوع تعلیق غنی سازی در مذاکرات ژنو اظهار داشت: در اظهار نظر برخی مقامات غربی و رئیس جمهور فرانسه این مطلب عنوان شده اما آن چیزی که مهم است باید گروه 1+5 این حق ایران را به دور از سیاستهای خصمانه به رسمیت بپذیرند ، این حق از دید ما رسمی است چرا که ما عضو NPT هستیم و این حق به اعضا داده شده تا از حق غنی سازی برخوردار باشند، باید امریکایی ها و اروپای ها در یک نشست رسمی این موضوع را بپذیرند.
پذیرش رسمی غنی سازی اورانیوم در چارچوب NPT برای ایران می تواند گام اول غربی ها برای کاهش بی اعتمادی باشد.
وی درباره اینکه سفراعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به نیروگاه ها و سایتهای هسته ای با چه هدفی انجام می شود اعلام کرد: ما به عنوان نمایندگان مجلس هیچ گاه اجازه نخواهیم داد مکانهای که فعالیتهای صلح آمیز هسته ای کشورمان فعال است و این فعالیتها هم تحت نظر آژانس است بسته شود.
رئیس کمیسون امنیت ملی مجلس درباره شایعات مربوط به بسته شدن سایت فردو درمقبل لغو بخشی از تحریم ها خاطر نشان کرد: سخن از بسته شدن فردو اصلا قابل قبول نیست چون فردو چیزی نیست جز رعایت پدافند غیر عامل و معصوم نگه داشتن فعالیتهای صلح آمیز ما از تیرس دشمن و این هیچ وقت تعطیل نخواهد شد و این کار نشدنی است.
تیم مذاکرهکننده هستهیی ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف و سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه، مجید روانچی معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه، امیری نماینده سازمان انرژی اتمی، بعیدینژاد و احتمالا مرتضی کمالوندی در این مذاکرات حضور خواهند داشت.
دور جديد مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ از روز سه شنبه (۲۳ مهرماه جاري ) در ژنو سوئيس آغاز شود.
رئيس كميسون امنيت ملي مجلس در آستانه مذاكرات ژنو:
بسته شدن سایت فردو درمقابل لغو بخشی از تحریم ها صحت ندارد

علاالدین بروجردی گفت:سخن از بسته شدن فردو اصلا قابل قبول نیست چون فردو چیزی نیست جز رعایت پدافند غیر عامل و معصوم نگه داشتن فعالیتهای صلح آمیز ما از تیرس دشمن و این هیچ وقت تعطیل نخواهد شد و این كار نشدنی است.
۱۳۹۲/۷/۲۲

