نسخه چاپی

تصویب طرح نحوه فعالیت احزاب در مجلس

مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی كشور با كلیات این طرح موافقت كرد.

به گزارش نما، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز(چهارشنبه 18 تیر) در جریان بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی کشور با کلیات این طرح با 171 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در جریان بررسی کلیات این طرح دواتگری و دهقان به عنوان موافق و پیرموذن و حیدری‌طیب به عنوان مخالف کلیات طرح صحبت کردند.

در ادامه بررسی این طرح سید سعید حیدری طیب در مخالفت با کلیات نمایندگان مخالف طرح نحوه تشکیل وفعالیت احزاب گروه های سیاسی با اسناد به اصل 26 قانون اساسی گفت: قانون فعالیت احزاب،‌جمعیت ها و انجمن های صنفی را آزاد ساخته و با صراحت اعلام کرده هیچ کس را نمی‌توان به شرکت و یا شرکت نکردن در یک حزب مجبور ساخت در حالی که در طرح ارائه شده این هدف اصلی نقض شده و نقض قرض صورت گرفته است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده 5 طرح مذکور ادامه داد: این ماده افراد و اشخاصی را از عضویت در احزاب و یا تأسیس حزب محروم می‌کند که این موضوع مورد تائید افکار عمومی نیست و در مجامع بین المللی پذیرفته نمی‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری اینکه در طرح نحوه تشکیل وفعالیت احزاب گروه های سیاسی کمکی توسط دولت به احزاب دیده نشده است تاکید کرد: لازم است دولت کمک هایی را در قالب یارانه برای فعالیت بهتر احزاب به آنها پرداخت کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم با استناد به ماده یک فصل اول طرح مذکور گفت: در تعریف ارائه شده از حزب در این ماده فقط به اشخاص حقیقی اشاره شده است در حالی که که اشخاص حقیقی بسیاری داریم که در احزاب فعالیت می‌کنند بنابراین لازم است طرح برای اصلاح به کمیسیون شوراها و امور داخلی ارجاع داده شود.

کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل، سرعین، نیر و نمین در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با کلیات طرح نحوه تشکیل وفعالیت احزاب گروه های سیاسی با یادآوری اینکه احزاب در ساختار مردم سالاری دنیا بخشی از حاکمیت هستند، گفت: در ایران هم باید این نقش به احزاب اعطا شود و ما نمایندگان حق نداریم با وضع قانون آزادی های مشروع و قانونی احزاب را سلب کنیم.

وی تاکید کرد: جایگاه واقعی احزاب ترسیم شود تا احزاب بتوانند در تصمیم گیری های کلان کشور و به ویژه قدرت حضور داشته باشند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه ما رکود دار تعداد احزاب بی خاصیت در دنیا هستیم تصریح کرد: در طرح ارائه شده شاهد دخالت نهاد قدرت در تاسیس احزاب خواهیم بود در حالیکه قانون احزاب باید مصداق حق حاکمیت بر سرنوشت خود که خداوند اعطا کرده باشد .

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: به محدود کردن احزاب مبادرت نکنید و قانون احزاب را مطابق با قانون نه این طرح ابتر و مخالف حقوق شهروندی ارائه کنید.

همچنین محمد دهقان عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح نحوه تشکیل وفعالیت احزاب گروه های سیاسی ،گفت: فعالیت احزاب برای تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران لازم است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آغاز مجلس هشتم مرکز پژوهش‌های مجلس موضوع اصلاح قانون احزاب را در دستور کار قرار داد و با توجه به بررسی‌های کارشناسی شده طرح پخته‌ای در حال حاضر به صحن علنی آمده است.

دهقان افزود: در اصل 26 قانون اساسی فعالیت احزاب آزاد اعلام شده مگر اینکه این فعالیت ها مخل قوانین اسلامی باشد.

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) بعد از پیروزی انقلاب به کار تشکیلاتی و حزب تأکید داشته و تشکیل حزب جمهوری اسلامی نیز ثمره تلاش‌های بعد از انقلاب است.

دهقان ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز با فعالیت تشکیلاتی و حزبی موافق است البته نحوه فعالیت احزاب داخل کشور با فعالیت‌های کشورهای غیر دینی کاملا متفاوت است.

عضو هیأت رئیسه مجلس یادآور شد: برخی‌ها برای تشکیل حزب موفق به اخذ پروانه تأسیس می‌شوند اما باید توجه داشت که حداقل باید 300 نفر در مدت 9 ماه در حزب عضو شوند تا حزب بتواند فعالیت رسمی خود را شروع کند.

مهدی دواتگری در موافقت با طرح مذکور ادامه داد: بعد از گذشت 33 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی اصلاح قانون احزاب کشور اجتناب‌ناپذیر است.

نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع آزادی در طرح رسیدگی به فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی کشور که کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس آن را بررسی کرده به صورت شفاف تبیین شده است.

دواتگری گفت: باید توجه داشت که در تمامی نظام های رایج دنیا اقدام علیه امنیت ملی قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: در اصل 26 قانون اساسی حقوق و حدود احزاب مشخص شده است در موضوع حقوق کلمه آزادی تبیین شده و حدود بر رعایت موازین اسلامی از سوی احزاب تأکید دارد.

دواتگری گفت: یکی از وظایف احزاب امر به معروف و نهی از منکر است که این موضوع در تدوین این طرح لحاظ شده و مردم می‌توانند از طریق احزاب اقدام به عمل امر به معروف و نهی از منکر کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: شفاف شدن وضعیت مالی احزاب از نکات مثبت تدوین طرح رسیدگی به فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی کشور است.

منبع: فارس

۱۳۹۳/۴/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...