نسخه چاپی

اثرات مثبت روزه بر دستگاه گوارش

ماه مبارك رمضان نه تنها فرصتی برای زدودن بدی ها و زشتی ها از روح و روانمان است بلكه زمان استراحت برای اندامهای داخلی بدن انسان نیز می باشد. از مهمترین دستگاههای بدن انسان دستگاه گوارش می باشد كه به صورت بیست و چهارساعته و بدون وقفه مشغول به كار می باشد. بنابراین ماه رمضان فرصت خوبی برای استراحت دادن به این عضو مهم بدن می باشد.

به گزارش نما، بر خلاف باور برخی که معتقدند تحمل 17 ساعت گرسنگی و تشنگی برای اندامهای بدن مضر می باشد پزشکان بعد از تحقیقات فراوان و شناخت بیماریها و درمانشان به این نتیجه رسیده اند که واقعا ً روزه داری تاثیرات بسیار مثبتی در دستگاه گوارش دارد.
دکتر سید محمود اسحاق حسینی در خصوص اثرات مثبت روزه داری در درمان بیماریهای گوارشی به ایسنا گفت: روزه گرفتن با رژیم غذایی کم چرب برای افرادی که کبد چرب دارند، به عنوان درمانی کمک کننده است و همچنین به دلیل مضر بودن مصرف غذای چرب برای افرادی که ریفلاکس گوارشی دارد، روزه گرفتن برای آنها نیز مفید است زیرا در این مدت بیماران احساس آرامش می کنند.
وی افزود: افرادی که سندرم روده تحریک پذیر دارند با روزه گرفتن از احساس نامطبوع نفخ شکم در امان هستند و احساس آرامش و راحتی می‌کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دستگاه گوارش مسئول تامین انرژی بدن است، گفت: این انرژی در برخی از سلول‌ها از طریق مواد قندی تامین می‌شود. دستگاه گوارش در ماه رمضان با سوزاندن چربی‌های موجود در بدن افرادی که روزه می‌گیرند، مواد قندی مورد نیاز مغز را تامین می‌کند.
وی همچنین یادآور شد: روزه گرفتن در افراد چاق با رعایت در مصرف کم غذا می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.
دکتر اسحاق حسینی در ادامه تصریح کرد: افراد در ماه رمضان باید برنامه منظم تغذیه داشته باشند و به صرف سحری و مصرف سبزیجات، آب و انواع میوه‌ها به ویژه میوه‌های گوشتی و آبدار توجه داشته باشند تا از یبوست نیز جلوگیری کنند. مصرف خربزه به دلیل داشتن آب، فیبر و قند مفید است.
وی در خصوص وعده افطار نیز گفت: روزه داران باید روزه خود را با یک لیوان آب ولرم باز کنند و از مصرف غذاهای حجیم و آش پرهیز کنند و با آرامش غذا بخورند. به دلیل فاصله کم میان افطار و سحری مصرف یک وعده غذا برای افطار کافیست تا بتوانند سحری را خوب میل کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: روزه گرفتن برای افرادی که سیروز کبدی پیشرفته و یا زخم فعال در معده دارند، مضر است زیرا این زخم‌ها دو ماه زمان می‌برد تا بهبود یابد که در این مدت نباید روزه گرفت.

گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۳/۴/۱۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...