نسخه چاپی

واریز قسط هشتم دارایی‌ های نفتی ایران

بانك مركزی دریافت قسط هشتم از دارایی‌های نفتی ایران را طبق توافق اولیه ژنو تأیید و اعلام كرد "۴.۲ میلیارد دلار به صورت كامل در اختیار ایران قرار گرفت".

به گزارش نما به نقل از جمهوریت، طبق توافق ژنو که از 30 دی ماه اجرایی شد طرف غربی باید 4٫2 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران در کشورهای خارجی را در قالب هشت قسط به حساب ایران واریز می کرد.

البته طبق اطلاعیه های رسمی بانک مرکزی تا کنون هفت قسط از اقساط توافق ژنو از سوی بانک‌های مرکزی کشورهای ژاپن، هند و چین دریافت و به حساب بانک مرکزی ایران در کشورهایی از جمله امارات و عمان منتقل شده است.

زمان بندی واریز اقساط توافق ژنو عبارت است از اول فوریه (مبلغ 550 میلیون دلار)، اول مارس (450 میلیون دلار)، هفتم مارس (550 میلیون دلار)، دهم آوریل (550 میلیون دلار )، پانزدهم آوریل (450 میلیون دلار)، چهاردهم می (550 میلیون دلار)، هفدهم ژوئن ( 550 میلیون دلار) و بیستم جولای (550میلیون دلار) .

یک مقام ارشد بانک مرکزی دقایقی قبل به خبرنگار تسنیم اعلام کرد که 550 میلیون دلار (قسط هشتم توافق ژنو) از طریق کشور هند پرداخت و به حساب بانک مرکزی در امارات واریز شده است بنابراین تا کنون 4 میلیارد و 200 میلیون دلار از دارایی های نفتی ایران از سوی کشورهای غربی وصول شده و آنطور که مقامات بانک مرکزی اعلام کرده اند از این وجوه برای واردات کالاهای اساسی و کالاهایی که اجازه واردات آن را دارند، استفاده شده است.

زمان واریز قسط هشتم توافق اولیه ژنو 29 تیر 93 مصادف با 20 جولای 2014 بوده است اما ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در آن مقطع به خبرنگار تسنیم تأکید کرده بود: "مقدمات واریز قسط هشتم انجام شده و در زمان قانونی خود که احتمالاً تا دو هفته آینده خواهد بود مبلغ مورد نظر واریز می‌شود".

رئیس کل بانک مرکزی البته در پاسخ به این سؤال که بانک مرکزی دسترسی برای برداشت از این پول‌ها را دارد یا خیر، گفته است: "هیچ مشکلی در این زمینه برای برداشت نداریم".

ایران و گروه 1+5 در هفته های گذشته توافق کردند که مذاکرات خود را درباره برنامه های هسته‌ای ایران و تحریم‌های غرب علیه کشورمان برای چهار ماه دیگر ادامه دهند. همزمان آمریکا نیز اعلام کرده حدود سه میلیارد دلار دیگر از دارایی‌های ایران را به عنوان بخشی از توافق نامه ژنو آزاد می‌کند و در برابر ایران باید به رقیق کردن اورانیوم 20 درصدی خود بپردازد.

۱۳۹۳/۵/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...