عامل كاهش باروریِ مردان در كشورهای صنعتی

نرخ تولد در تمامی كشورهای صنعتی رو به كاهش است و فاكتورهای اجتماعی – اقتصادی و سن زنان تنها عوامل تاثیرگذار بر این وضعیت نیستند.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، سلامت باروری در مردان و فاکتورهای زیست محیطی همچنین حائز اهمیت هستند. گروهی از متخصصان سلامت باروری از دانمارک، آمریکا و فنلاند به مطالعه چندین فاکتور مرتبط با باروری پرداخته و اصلی‌ترین نتیجه به دست آمده حاکی از آن بود که کیفیت پایین اسپرم‌ها در افزایش نرخ ناباروری و استفاده از تکنولوژی‌های کمک کننده به باروری نقش دارد.

در این بررسی همچنین نشان داده شد میزان ابتلا به سرطان بیضه در مردان در سراسر جهان بالا رفته و میان مردم اروپا شایع‌تر است. علاوه بر این پزشکان مشاهده کردند که سطح تستوسترون در مردان با جثه متوسط پایین است.

پروفسور «نیلز ای. اسکاکبائیک»، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: همچنین ما به این یافته تعجب‌آور دست یافتیم که کیفیت اسپرم میان مردان جوان ۲۰ تا ۲۵ ساله پایین است. به طور طبیعی تعداد اسپرم‌های تولید شده زیاد است و بنابر این ناقص بودن تعداد اندکی از آنها تاثیر در کاهش قدرت باروری ندارد اما در این بررسی مشاهده شد که در کشورهای صنعتی تولید اسپرم‌های معلول در بدن مردان به اوج می‌رسد به گونه‌ای که کیفیت پایین اسپرم‌ها بسیار گسترده شده و به کاهش توان باروری در مردان منجر می‌شود.

به گزارش ساینس دیلی، پروفسور «آندرس جوول» نیز افزود: در این مطالعه بر تاثیر تعداد فزاینده‌ای از مشکلات باروریِ مردان در پایین آمدن نرخ تولد تاکید شده است. شکی نیست که فاکتورهای در این زمینه زیست محیطی نقش دارند و ترکیب‌های شیمیایی مختل‌کننده عمکلرد غدد درون ریز که تاثیر مشابهی روی حیوانات دارد نیز می‌تواند یکی از فاکتورهای مظنون در کاهش نرخ باروری در مردان باشد.

۱۳۹۴/۹/۲۲

اخبار مرتبط