به گزارش نما به نقل از جام جم آنلاین: رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران گفت :عدم اطلاع رسانی و عدم دسترسی فروشنده به خریدار و بالعکس باعث شده است تا طرح پیش فروش اقساطی مسکن به نتیجه مطلوب نرسد.
حسن محتشم در پاسخ به این پرسش که اززمان اجرایی شدن طرح پیش فروش اقساطی مسکن چه تعداد از واحدها در این قالب به فروش رفته است افزود :بحث پیش فروش مسکن نیاز به یک کارساماندهی دارد، اما متاسفانه بستر لازم برای این کار فراهم نشده است . اگر این شرایط مهیا شود و خریدار بتواند فروشنده قسطی یا سازنده انبوه ساز را پیدا کند آن وقت است که می توانند توافق کرده و یکسری معاملات انجام دهند.
به گفته این انبوه ساز متاسفانه ساماندهی که نظمی به این کار دهد در حال حاضر وجود ندارد مگر آنکه بانک مسکن اعلام کند چون تضمین کننده این طرح بانک مسکن است . قرار بود سامانه ای برای معرفی واحد های انبوه سازان در قالب طرح پیش فروش اقساطی به مردم ایجاد شود اما هنوز برقرار نشده است و ارتباط فروشنده و خریدار در حالت ابهام است مگر آنکه دو طرف همدیگر را با روشهایی پیدا کنند .
وی درباره تاثیر گذاری این طرح در بازار مسکن نیز گفت : حتی اگر این بستر فراهم شود حجم معاملات باز به گونه ای نیست که بتواند تحولی در بازار ایجاد کند ولی می تواند به عنوان یک ایده یا مسکنی که به شرایط رکود تزریق می شود از آن استقبال کرد و در این شرایط هر چند واحدی که معامله شود نیزخوب است . البته اگر معاملات می توانست در کل کشور فراگیر شود تاثیرش در سطح بازار مسکن خوب بود و لی اینکه در این شرایط معاملات تک و توک انجام شود تاثیر گذاری چندانی نخواهد داشت و بازار مسکن را نمی تواند متحول کند.
محتشم با تاکید بر اینکه برای خروج از رکود باید شرایط کلان اقتصادی بهبود یابد گفت :بازارمسکن با شرایطی که درآن هستیم با این روشها قابل تغییر نیست در مجموع دولت باید سیاست های اقتصادی را مورد باز بینی قراردهد وباید نگاه اقتصادی در تیم اقتصادی دولت مورد توجه قرار گیرد تا از این وضعیت خارج شویم و به تبع آن نیز بخش مسکن سهم خودش را بدست بیاورد و از این شرایط نابسامان خارج شود.
رییس انجمن انبوه سازان استان تهران تصریح کرد:سیاست یک جانبه در مورد کاهش نرخ تورم بدون بررسی ابعاد آن نتیجه اش رکود است که درنهایت موجب بیکاری وکند شدن چرخ صنایع داخلی می شود. وی تاکید کرد : دولت باید دستش را از روی فنری که بافشار نگه داشته تا تورم زیر 10 درصد باشد بردارد و از آن طرف هم به میزانی که شرایط اقتصادی رونق می یابد فنر را شل کند.البته مدنظر ما آن تورم 40 درصدی که برای اقتصاد زیان آور بود نیست ،اما نرخ تورم 8 درصدی نیز مانع خروج از رکود می شود .
محتشم گفت :نرخ تورم تک رقمی یکی از آرزوهای کشور است که هم اکنون محقق شده است اما نرخ تورم پایین باید در شرایطی تحقق یابد که شاهد بیکاری و کند شدن فعالیت کارخانه ها نباشیم و فکر می کنم در شرایط فعلی نرخ تورم 16 درصد برای وضعیت اقتصادی ما مناسب تر است و باید رسیدن به نرخ تورم تک رقمی را در طول دو برنامه تو سعه محقق کنیم برای آنکه تک رقمی شدن نرخ تورم دراین مدت کوتاه آثار مثبتی برای کشور نداشته و قابل دوام نیست.
وی گفت:هم اکنون رکود موجب شده تا بسیاری از صنایع مرتبط با مسکن نیز خط تولیدشان به تناسب سفارش فعال شود یعنی تا سفارشی نداشته باشند خط تولیدشان نیز خاموش است.واقعیت این است که کل صنایع داخلی ما به دلیل عدم رقابت پذیری با خارج از کشور و عدم امکان صادرات باید در داخل مصرف شود و این زمانی اتفاق می افتد که بخش ساختمان در داخل فعال باشد اما از آن جهت که بخش مسکن و ساختمان در داخل فعال نیست لذا صنایع مرتبط نیز دچار مشکلات رکود و بیکاری شده اند.