عضو كمسیون اقتصادی مجلس:

تغییر مثبت به جای نگرش منفی

مخالفت با استارت‌آپ‌ها و اعتراض غیرمنطقی كاری پیش نخواهد برد، آینده به سمت مسیرهای نو درحركت است.

به گزارش نمانیوز به نقل از نوپانا ، احمد انارکی عضو کمسیون اقتصادی مجلس گفت: امروزه جهان به سمت کسب‌وکارهای نوپا که غالبا مبتنی بر تکنولوژی و فضای مجازی استوار است حرکت می‌کند اما در کشور آنطور که لازم است، استارت‌آپ‌ها مورد توجه قرار نمی‌گیرند.
او در ادامه افزود: با اینکه سازمان فناوری اطلاعات قول حمایت و همراهی با استارت‌آپ‌ها را داده است، اما این کسب‌وکارها هنوز با مشکلات و سنگ‌اندازی‌های مختلفی روبه‌رو هستند. از طرفی باید گفت که این مشکلات توان مقابله را از شرکت‌های نوپا نگرفته و آنها همچنان با سخت‌کوشی به کار خود ادامه می‌دهند.
انارکی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌ها به نظر می‌رسد در آینده نزدیک در بخش‌های مختلف دیگر نیز از جمله صنعت، معدن و ... باید از نوآوری‌های استارت‌آپی و شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم تا بتوانیم در این حوزه‌ها نیز به پیشرفت دست پیدا کنیم.
نماینده مردم رفسنجان در ادامه گفت: باتوجه به اینکه سرعت تغییرات فناوری و هزینه تولید در دنیا بسیار بالاست ما نیز باید مانند کشورهای توسعه‌یافته خود را با نخبگان و بخش دانشگاهی همسو کنیم و در مسیر توسعه اقتصادی گام برداریم.
عضو کمسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به این‌که راه‌اندازی مشاغل جدید هزینه سرمایه‌گذاری کمتری دارد و سریع‌تر رشد می‌کند، پس توصیه می‌شود در تمام حوزه‌های اقتصادی از ایده‌های جدید استفاده کرد تا بتوان به مشکل اشتغال و سرمایه‌گذاری غلبه کنیم.
احمد انارکی با اشاره به هدف قراردادن کارآفرینان توسط بعضی از طرفداران جناح‌های خاص سیاسی گفت: جناح‌بندی سیاسی نمی‌تواند مانع حرکت جدید باشد و با اعتراض صاحبان مشاغل سنتی نمی‌توان مقابل تغییر ایستادگی کرد.
او در همین باره گفت: دلیل خام فروشی در کشور این است که ما همچنان با روش‌های سنتی عمل می‌کنیم و خود را با علم روز همسو نکرده‌ایم.
نماینده مردم رفسنجان در ادامه گفت: یکی از اثرات برجام، بازشدن انسدادهای اقتصادی است و درحال حاضر بهترین زمان است که با شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا همکاری کنیم و به سمت دانشگاه‌های نسل سوم که مبتنی بر مهارت و کارآفرینی است برویم.
احمد انارکی محمدی راهکار چالش‌های موجود را ارتباط بیشتر استارت‌آپ‌ها با دولت دانست و گفت: ما نمی‌توانیم مقابل فضای مجازی بایستیم بنابراین لازم است دولت با هم‌افزایی و ارتباط بین بخش‌های مختلف ازجمله صنعت، کشاورزی و خدمات در مسیر بهبود شرایط گام بردارد؛ برای مثال در بحث حمل‌ونقل، استارت‌آپ‌ها با ارائه خدمات مطلوب‌تر نبض بازار حمل‌ونقل را در دست گرفته و با استقبال بی نظیر مردم روبه‌رو شده‌اند.
او افزود: بنابراین مخالفت و اعتراض کاری پیش نخواهد برد و آینده به سمت مسیرهای نو درحرکت است.
عضو کمسیون اقتصاد مجلس گفت: لازم است کسب‌‌وکارهای نوپا به دلیل امنیت، سرعت انتقال، کیفیت محصول و در نتیجه رضایتمندی مشتری، مورد حمایت قرار بگیرند.
او درخصوص نحوه تعامل مشاغل سنتی با کسب‌وکارهای نوپا گفت: از آنجایی که هزینه تولید درمشاغل سنتی بالاست برای رقابت و رسیدن به رشد اقتصادی مطلوب لازم است، مشاغل قدیمی از طریق پیوند با دانشگاه‌ها و کارآفرینان خود را با تغییرات جدید همراه کنند.
انارکی همچنین تغییر قوانین مهاجرتی آمریکا و اقدامات جدید ترامپ را فرصتی استثنایی ارزیابی کرد که می‌توان با حمایت از اکوسیستم استارت‌آپی برای حفظ نخبگان از ظرفیت‌های فکری آنها درجهت رشد و تعالی کشور استفاده کرد.
او در پایان افزود: سرمایه‌گذاری خارجی در توسعه استارت‌آپ‌ها بسیار با اهمیت است. کشور برای رسیدن به پیشرفت و توسعه نیازمند جذب سرمایه‌گذاری خارجی است؛ کشور ما به لحاظ زمینه خوب و بکر، امنیت و موقعیت جغرافیایی مناسب، گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود؛ بنابراین با سرمایه‌گذاری خارجی علاوه بر کمک به پیشبرد طرح‌ها می‌توان با تبادل اطلاعات، انتقال تکنولوژی و به روزرسانی صنعت به جذب بازارهای جدید صادراتی کمک کرد.


۱۳۹۵/۱۲/۱۰

اخبار مرتبط