۱۱ میلیون نفر سن متعارف ازدواج را رد كرده‌اند

۱۱ میلیون جوان ایرانی سن ازدواج را رد كرده اند كه مدیركل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دیروز آمار دیگری را اعلام كرد.

به گزارش نما، مردادماه گذشته عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس خبرداد: ۱۱ میلیون جوان ایرانی سن ازدواج را رد کرده اند که مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز آمار دیگری را اعلام کرد مبنی بر این که ۱۳ میلیون جوان مجرد ایرانی در آستانه ازدواج هستند ولی سن مناسب ازدواج را سپری کرده اند یا در حال سپری کردن این سن هستند.

هشدار محمد اسماعیل مطلق درحالی اعلام شده است که به گفته وی سن مناسب برای ازدواج بین سنین ۱۸ تا ۳۵ سالگی است. این سن علاوه بر این که زمان مناسب برای ازدواج است، بهترین سن برای باروری و بچه دار شدن است و عبور از این سن برای فرزندآوری مخاطراتی به دنبال دارد.

مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به دلایل مختلف متوسط سن ازدواج دختران و پسران ایرانی در یک دهه اخیر در استان های مختلف بین چهار تا شش سال افزایش یافته و اکنون متوسط سن ازدواج دختران ایرانی ۲۵ سال و متوسط سن پسران ایرانی ۲۷ سال است و البته این آمار در استان های بزرگ مانند تهران بالاتر و رو به افزایش است.

وی تاکید کرد: بررسی دیگری در وزارت بهداشت نشان می دهد، کسانی که در سن مناسب ازدواج کرده اند، در زندگی احساس امنیت بیشتری دارند و کمتر در معرض رفتارهای مخاطره آمیز مثل مصرف الکل، اعتیاد و رفتارهای جنسی خطرناک قرار می گیرند و رشد عاطفی، فکری و اجتماعی در افراد ازدواج کرده بیشتر از افراد مجرد است.

اعلام این عدد درباره جوانانی که سن ازدواج را رد کرده اند در حالی است که چندی پیش عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس آمار ایرانیانی که سن ازدواج را رد کرده‌اند بیش از ۱۱ میلیون نفر اعلام کرد و ضمن تذکر به وزیر ورزش و جوانان در این باره، گفت: در این میان تعداد زنان سه برابر مردان است.
ناهید تاج‌الدین افزود: طبق آمار سازمان ثبت احوال کشور بیش از ۱۱ میلیون جوان ایرانی مجرد داریم که سن متعارف ازدواج را رد کرده‌اند و هرگز ازدواج نکرده اند . وی ادامه داد: طبق آمار دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سن تجرد قطعی هستند و این تعداد زنان هرگز ازدواج‌ نکرده اند. تاج‌الدین افزود: همچنین در سال های گذشته نرخ رشد خانوارها ۲.۷ درصد بود در حالی که نرخ رشد جمعیت ۱.۲۴ بوده و میل به تجرد در جامعه بسیار قوت گرفته است.
با قصورکنندگان اجرای قانون تسهیل ازدواج برخورد شود

اعلام خبرهای مربوط به تجرد جوانان بدون تردید باعث نگرانی است به ویژه آن که قانون تسهیل ازدواج جوانان طی سال های گذشته همواره مورد بی مهری مسئولان دستگاه های مختلف قرار گرفته است و هیچ کس درباره اجرا نشدن آن پاسخ گو نیست.

بر این اساس نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی هم از قوه قضاییه درخواست کرد با قصورکنندگان اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان بر اساس ماده ۲۳۶ آیین‌نامه داخلی مجلس برخورد کند. نصرا... پژمانفر گفت: با توجه به این که چندین بار در این زمینه با دستگاه قضایی مکاتبه شده که چه برخوردی با قصورکنندگان صورت گرفته پاسخ لازم دریافت نشده است!


۱۳۹۷/۹/۱۲

اخبار مرتبط