تاجگردون: دولت با كسری بودجه روبرو می‌شود

كارشناسان ۲۳ دی‌ماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی لایحه بودجه سال آینده پرداختند.


به گزارش نما، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ۲۳ دی ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی لایحه بودجه سال آینده یک گام رو به جلو پرداخت.

اخبار سیاسی- رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با بیان اینکه در خصوص درآمد‌ها پیش بینی‌ها نسبت به سایر بخش‌ها در لایحه بودجه بالا است گفت: در بررسی بودجه دو نوع نگاه داریم اول این که یا باید درآمد‌ها را به شدت کاهش دهیم و یا اینکه بگذاریم دولت در طول سال متناسب با وصولی هایش و با مکانیسم تخصیص کارش را انجام دهد رویه دوم توسط کمیسیون تلفیق انتخاب شده است برای این امر دلیل داشتیم که یکی از مهمترین آیتم‌های آن بحث نفت بود.

تاجگردون با اشاره به اینکه در سنوات قبل از تحریم روزانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت فروش داشتیم گفت: دولت تحریم کننده اصلی اقتصاد ایران اعلام کرد که مانع فروش حتی یک بشکه نفت ایران خواهد شد.

او با اشاره به اینکه ما فروش یک میلیون بشکه نفت را در روز در لایحه بودجه لحاظ کرده‌ایم افزود: باید یک سری اختیاراتی برای اجرا به دولت داده شود به طوری که این اختیارات باید به دولت، وزیر اقتصاد و بورس داده شود تا آن‌ها بتوانند قدرت تصمیم گیری بیشتری داشته باشند، در سال ۹۸ افزایش اختیارات دولت برای مولد سازی دارایی‌ها را در جلسه کمیسیون تلفیق به بحث گذاشتیم این در حالی است که ارکان اجرایی دولت از اختیارات کافی برخوردار نیستند.

تاجگردون با اشاره به اینکه در لایحه، افزایش اختیارات ارکان اجرایی دولت به صورت کامل دیده نشده است گفت: افزایش اختیارات دولت برای مولد سازی دارایی‌ها و تبدیل سرمایه‌ها در مصوبه کمیسیون گنجانده شده است، دولت می‌گوید که ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌تواند بفروشد، ما نیز از این موضوع استقبال کردیم، اما دولت در این راستا اختیارات لازم را ندارد، رسیدن به عدد ۵۰ هزار میلیارد بعید است، ولی ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قابل قبول است.

او با اشاره به اینکه بودجه کسری دارد گفت: این موضوع واقعیت دارد، وقتی می‌خواهیم درآمد‌ها را کاهش دهیم همواره نمایندگان به این موضوع توجه می‌کنند که باید چه هزینه‌هایی را کاهش دهند، مجلس در این گونه مواقع خیلی دست به ترتیب درآمد‌ها و هزینه‌ها نمی‌زند، تا دولت در طول سال متناسب با تخصیص آن‌ها را ساماندهی کند و به دنبال این موضوع دولت با کسری بودجه روبرو می‌شود.

تاجگردون با اشاره به اینکه خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان و خانه‌های لوکس باید مالیات سالیانه پرداخت کنند افزود: این موضوع برای اولین بار تصویب شده است، خانه‌های مسکونی خالی در تهران به صورت فراوان داریم لذا امسال به کمک شهرداری‌ها باید از این خانه‌های خالی مالیات دریافت کنیم، همچنین ماشین‌های لوکس که ارزش بالای یک میلیارد تومان دارند مشمول مالیات می‌شوند.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به اینکه سامانه‌های شهرداری، سازمان ثبت، وزارت مسکن و سازمان امور مالیاتی را به هم متصل کرده‌ایم گفت: مرکز پژوهش‌ها اقدام خوبی را انجام داده است به طوری که سیستم بانکی، اطلاعات بین بانکی و اطلاعات حساب‌ها به هم متصل شده است تا فرار مالیاتی به حداقل ممکن برسد، سازمان مالیاتی و دولت از این پیشنهاد ما استقبال کردند.

او با اشاره به اینکه باید مالیات بر مجموع درآمد باشد گفت: دولت باید در این خصوص فهم مشترکی را در خود اجرا کند لذا این موضوع یکی از مسائل مغفول در جامعه است، سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی و سازمان برنامه با هم باید هماهنگ شوند و رئیس جمهور باید بپذیرد که مجموع درآمد باید عمل شود اگر آن‌ها این موضوع را بپذیرند مجلس آماده پذیرش آن است.

تاجگردون با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق در خصوص عرضه قیر مجانی به بخش‌ها به نحوه عرضه تهاتری این کالا رأی داد گفت: نمایندگانی هستند که فکر می‌کنند قیری را که به دستشان می‌رسد باید صرف و خرج بخش و شهر خود کنند، اما حقیقت این است که چنین قیری وجود ندارد و اگر قرار به تخصیص حدود ۴ میلیون تن قیر باشد باید از اعتبارات عمرانی کاهش پیدا کند و کسر شود البته در این بین یک نوع فساد شکل می‌گیرد.

او با اشاره به اینکه وقتی حواله قیر از وزارت راه صادر می‌شود به گونه‌ای است که معمولاً وزارتخانه‌ها پولی برای این موضوع ندارند و به پیمانکار خود می‌گویند بخشی از قیر را بابت دستمزد بردارند و در نهایت فساد شکل می‌گیرد.

۱۳۹۸/۱۰/۲۴

اخبار مرتبط