به گزارش نما ،دکتر رضا جلیلی خشنود ضمن قدردانی از تلاش نیروهای کادر درمان، بهداشت و پشتیبانی بیمارستان شهدای تجریش در دوران کرونا، اظهار کرد: با شیوع کووید ۱۹، ویروسی ناشناخته با ماهیت همه گیری بالا و در برخی موارد کشنده، شاید یکی از اصلی ترین دغدغه های مسئولان مراکز درمانی و بهداشتی ترک محل خدمت پرسنل درمان خصوصا پرستاران بود، ولی پرستاران نه تنها محل خدمت خود را ترک نکردند بلکه تمام قد و با همه قوا در خط مقدم دفاع از سلامت مردم حضور داشتند.
دکتر خشنود ضمن یادآوری مشکلات و چالش های پرسنل بخشهای کرونایی خاطرنشان کرد: مراقبت بی کم و کاست از بیمارانی که در پی ابتلا به کرونا در بیمارستانها بستری میشوند از اهمیت ویژه برخوردار است و این درحالیست که بخش اعظمی از این مسئولیت دشوار بردوش کادر پرستاری قرار گرفته، تلاشگرانی که متاسفانه مدت زمان زیادی هم از خانواده خود دور هستند.
کارنامه جانفشانی مدافعان سلامت درخشانتر از همیشه
به گفته رییس بیمارستان شهدای تجریش، پرستاران نسبت به خدماترسانی به تک تک افراد جامعه دغدغهمند هستند و تا به امروز با همه سختیها و موارد زیاد ابتلای خود و انتقال ویروس به خانواده بازهم پای کار بودند و در بالاترین سطح ممکن خدمات ارزندهای ارائه دادهاند.
وی در ادامه کارنامه ایثارگری و جانفشانی مدافعان سلامت را درخشان توصیف کرد و ادامه داد: بسیاری از نیروهای پرتلاش بیمارستان شهدای تجریش زمانیکه به کرونا مبتلا میشدند به محض بهبودی و یا حتی در برخی موارد علیرغم ضعف جسمانی باز هم سنگر خدمت را خالی نگذاشتند و به مراقبت بیماران ادامه دادند.
وی با بیان این که از روز شیوع بزرگترین چالش قرن تا به امروز حتی یک روز بدون بحران هم نداشتیم، یکی از مهمترین چالشهای روزهای اول کرونایی را کمبود تجهیزات حفاظت فردی کارکنان و پرسنل دانست و گفت: از همان روزهایی که شیوع کرونا اعلام شد، مصرف وسایل حفاظت فردی بالارفت به شکلی که تقاضا بیشتر از تولیدات کشور بود هر چند که این امرمشکلی در تمام مراکز درمانی دنیا بود ولی با توجه به این که تامین و تضمین سلامت کارکنان یکی از مهمترین وظایف متولیان و سیاستگذاران حوزه بهداشت است، تامین و تولید این وسایل حفاظتی در اولویت قرار گرفت.
ابتلای بیش از ۳۵۰ تن از کادر بیمارستان شهدای تجریش به کرونا
دکتر خشنود یکی دیگر از مشکلات کادر درمان و بخشهای مختلف خدماتی و پشتیبانی در بیمارستانها را کمبود نیروی انسانی دانست و خاطرنشان کرد: این درحالیست که فقط تا به امروز بیش از ۳۵۰ نفر از کادر درمان و پشتیبانی بیمارستان شهدای تجریش به ویروس کرونا آلوده شده و از مرخصی استعلاجی استفاده کردند.
رییس بیمارستان شهدای تجریش در ادامه با بیان این که از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ و از آنجایی که در موج اول تعداد اشغال تخت بسیار بالا رفت، نسبت به استخدام و بکارگیری پرستاران ۸۹ روزه اقدام شد، گفت: این راهکار در عین حال که از خستگی و بی رمقی کادر درمان کاست به میزان قابل توجهی هم در ارائه خدمت باکیفیتتر به بیماران اثر گذار بود.
دکتر خشنود ادامه داد: البته در طرح های جدید بکارگیری پرستاران ۸۹ روزه به صورت خرید خدمت یا به صورت طرحی و یا تمدید طرح در دستورکار است و این افراد در اولویت استخدام قرار دارند.
رییس بیمارستان شهدای تجریش اظهار کرد: با شروع پاندمی کرونا و عدم مراجعه بیماران غیر کرونایی به دلیل ترس از ابتلا به بیمارستانها به یکباره با کاهش مراجعات غیر کرونایی مواجه شدیم ، بنابراین برخی از بخشهای بیمارستان را با هم ادغام کردیم تا بتوانیم از نیروهای این بخشها برای درمان بیماران مبتلا به کرونا کمک بگیریم.
رسالت بیمارستانها ارائه خدمت باکیفیت به تمام بیماران است
وی با اشاره به این که رسالت بیمارستانها ارائه خدمت باکیفیت به تمام بیماران است گفت: جداسازی اورژانس و بخشهای کرونایی از بخشهای غیر کرونایی از همان روزهای اول شیوع اپیدمی در بیمارستان شهدای تجریش آغاز شد، به شکلی که در بازه زمانی کمتر از دو تا سه هفته بیش از ۵ بخش بستری بیمارستان به کرونا اختصاص داده شد.
رییس بیمارستان شهدای تجریش با یادآوری این که همچنان بسیاری از ابعاد مختلف ویروس کرونا ناشناخته است، در مورد اجرای پروتکلهای درمانی درباره مبتلایان به کرونا توضیح داد: بسیاری از دستورالعملها و شیوه نامههای سازمان بهداشت جهانی و یا سایر کشورهای پیشرو در زمینه درمان مدام به روز رسانی میشد و حتی خیلی از این درمانها هم ناکارآمد و یا به طور کلی مردود اعلام میشد.
درمان بیماران بدحال کرونایی با روشهای نوین
دکتر خشنود به یکی از اقدامات خلاقانه وزارت بهداشت در درمان مبتلایان به کووید اشاره کرد و گفت: ضمن این که درمان بیماران کرونایی طبق پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت انجام می شود، اما در موارد خاص و معدود، درمان بیماران بدحال با روشهای نوین که به تایید شورای پژوهشی دانشگاه رسیده، انجام میشود.
وی از چاپ بیش از ۵۰ مقاله معتبر تحقیقاتی توسط محققان بیمارستان شهدای تجریش خبر داد و افزود: نتیجه این پژوهشهای بالینی در قالب مقالاتی به همراه برچسبهای اخلاق در مجلات معتبر جهانی منتشر شده است.
مدیریت بحران را بشناسیم تا ضریب خطا به کمترین مقدار برسد
وی در بخش دیگری با بیان این که با اعمال محدودیت های جدید تعداد بیماران بستری به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است اظهار امیدواری کرد که این روند همچنان ادامه پیدا کند.
دکتر خشنود تاثیر پررنگ توسعه زیرساخت های ارتباطی در مواجهه با بحرانها و رویدادهای احتمالی آینده را یادآور شد و گفت: تلاش دو چندان دستگاهها خصوصا در حوزه بهداشت و درمان برای جبران کاستیها و ایجاد آمادگی برای مواجه اصولی با بحرانها ضرورت دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی تاکید کرد: لازمه مواجهه درست با رویدادها این است که مدیریت بحران را بشناسیم و هر کدام از ما یک مدیر بحران باشیم چرا که این دانش برای تضمین موفقیت و پیشگیری از ایجاد کمترین ضریب خطا ضروری است.
ایسنا