نسخه چاپی

220 ایرانی در كویت زندانی هستند

سفیر ایران در كویت از تلاش ها برای انتقال زندانیان ایرانی موجود در كویت به كشور خبر داد.

به گزارش نما، سفیر ایران در کویت از تلاش ها برای انتقال زندانیان ایرانی موجود در کویت به کشور خبر داد.

علیرضا عنایتی تعداد ایرانیان زندانی در کویت را 220 نفر اعلام کرد و گفت: براساس موافقتنامه امضا شده میان ایران و کویت در سال 1383، تمامی ایرانیان زندانی در کویت که درخواست انتقال به ایران بدهند؛ می توانند باقی مانده حبس خود را در کشورشان بگذرانند.

وی افزود: هر زندانی ایرانی در کویت که فرم درخواست انتقال به ایران را امضا کند می تواند از شرایط انتقال به ایران و ادامه تحمل حبس در کشور خود برخوردار شود.

سفیر ایران درباره سن زندانیان و مدت حضور آنها در زندان کویت هم گفت: مدت محکوميت و سن زندانيان متفاوت است. درصد زيادي از اين زندانيان متهم به حمل مواد مخدر هستند. حدود يک چهارم از اين زندانيان بيشتر از 10 سال است که در حبس به سر مي برند.

وی درباره جرم ایرانیان زندانی در کویت افزود: غالب زندانيان به اتهام مواد مخدر به حبس محکوم شده اند. تعداد اندکي هم به اتهام قتل و جعل سند. برخي از افرادي که هم زنداني هستند قبلاً مقيم کويت بوده اند. آمارهاي ما نشان مي دهد متأسفانه هرسال به طور متوسط 10 نفر ایرانی در کویت دستگير و زنداني مي شوند. البته بسياري هم پس از سپري نمودن محکوميت آزاد مي شوند.

عنایتی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه چه بخشی از زندانیان ایرانی در کویت می توانند شامل انتقال به ایران شوند توضیح داد: کليه افرادي که خواستار بازگشت به ايران باشند مشمول اجراي اين موافقتنامه خواهند بود. به نظر نمي رسد که مشکل خاصي براي انتقال وجود داشته باشد. مگر اين که کسي به هر دليل ترجيح دهد مدت باقي مانده محکوميت را در کويت بگذراند.

متن کامل گفتگو با علیرضا عنایتی سفیر ایران در کویت به شرح زیر است:

زندانیان ایرانی در کویت چه تعداد هستند؟

– تعداد کنوني زندانيان ايراني در زندان مرکزي کویت، بالغ بر 190 نفر و در زندان هاي عمومي و بازداشتگاه کويت حدود 30 نفر مي باشند.

لطفا درباره وضعیت زندانیان از جمله سن، مدت زمان حضور در زندان و جرم آنها بفرمایید؟

– مدت محکوميت و سن زندانيان متفاوت است. برخي که مدت بيشتري در زندان مانده اند، سن بيشتري دارند. درصد زيادي از اين زندانيان متهم به حمل مواد مخدر هستند. حدود يک چهارم از اين زندانيان بيشتر از ده سال است که در حبس به سر مي برند.

غالب زندانيان به اتهام مواد مخدر به حبس محکوم شده اند. تعداد اندکي هم به اتهام قتل و جعل سند. برخي از افرادي که هم زنداني هستند قبلاً مقيم کويت بوده اند. آمارهاي ما نشان مي دهد متأسفانه هرسال به طور متوسط 10 نفر ایرانی در کویت دستگير و زنداني مي شوند. البته بسياري هم پس از سپري نمودن محکوميت آزاد مي شوند.

چه تلاش هایی برای تایید موافقتنامه انتقال محکومان انجام شده است؟

– اين موافقتنامه در سال 1383 از سوي وزراي دادگستري ايران و کويت به امضاء رسيد و مراحل قانوني خود را جهت تصويب و اجرايي شدن در دو کشور طي نموده است. اين موافقتنامه يک سند جامع همکاري هاي حقوقي و قضايي است که به موجب آن حقوق اتباع دو کشور در کشور ديگر تأمين مي شود. خوشبختانه طرفين طي سالهاي اخير بر لزوم اجرائي شدن اين موافقتنامه تأکيد نموده اند. اين موضوع در نشست هاي مختلف کنسولي و سياسي و حتي نشست کميته عالي مشترک به رياست وزراي خارجه دو کشور مورد توجه قرار گرفت.

موضوع انتقال زندانيان به کشور متبوع خود جهت گذراندن مدت باقيمانده محکوميت، يکي از بخشهاي مهم اين موافقتنامه است. جمهوري اسلامي ايران در کويت بر اجرايي شدن اين موافقتنامه تاکيد مضاعف دارد.

بر اين اساس، سفارت ايران در کويت در جهت اجراي اين موافقتنامه گام هاي ملموسي را برداشته است. مسئولان ذيربط کويتي اعم از وزارت کشور وزارت خارجه کويت هم طي ماه هاي اخير همکاري جدي در اين خصوص داشته اند.

220 ایرانی در کویت زندانی هستند/ تلاش برای انتقال زندانیان به کشور

گام نخست، درخواست انتقال است که هم سفارت اين درخواست را انجام داده و هم زندانيان فرم مخصوص را جهت انتقال امضاء نموده اند. إن شاء الله اين مسير را ادامه مي دهيم.

به نظر شما این موافقتنامه چه زمانی امضا و اجرا می شود؟ با چه فاصله ای از امضای موافقتنامه، انتقال زندانیان ایرانی به کشور امکانپذیر است؟

– همان گونه که اشاره شد اين موافقتنامه در سال 1383 از سوي آقاي شوشتري وزير دادگستري وقت جمهوري اسلامي ايران با همتاي کويتي خود به امضاء رسيد. عنوان کامل اين سند "موافقتنامه همکاري هاي حقوقي و قضائيي در امور مدني، تجاري، احوال شخصيه وجزائي مي باشد.

اين موافقتنامه داراي 63 ماده مي باشد و به موضوعاتي مانند معاضدت قضائي ، انتقال محکومين ، اجراي احکام قضائي مي پردازد .

در صورت عملی شدن موافقتنامه، چه تعداد از زندانیان ایرانی در کویت به کشور برمی گردند؟

– کليه افرادي که خواستار بازگشت به ايران باشند مشمول اجراي اين موافقتنامه خواهند بود. بنظرم نمي رسد که مشکل خاصي براي انتقال وجود داشته باشد. مگر اين که کسي به هر دليل ترجيح دهد مدت باقي مانده محکوميت را در کويت بگذراند. موضوع انتقال ، شرايط انتقال و استثنائات وارده به طور مفصل در اين موافقتنامه بيان شده است . کليه زندانيان ايراني که در زندان هاي کويت هستند مشمول اين موافقتنامه خواهند شد.

۱۳۹۳/۸/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...