نسخه چاپی

منع خرید آب سنگین ایران در سنای آمریكا رای نیاورد

سناتورهای جمهوری‌خواه پیش از رای گیری اعلام كرده بودند تصویب این اصلاحیه كه دولت امریكا را ملزم به خودداری از خرید آب سنگین ایران می كند، مسیر دولت را در این زمینه روشن خواهد كرد.

به گزارش نما به نقل از پرس تی وی، این اصلاحیه که از سوی تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه در طرح بودجه انرژی گنجانده شده بود برای تصویب نیاز به 60 رای مثبت داشت اما در نشست روز چهارشنبه سنا 57 سناتور به آن رای مثبت دادند؛ با این حال 42 سناتور نیز از آن حمایت کردند.

سناتورهای جمهوری‌خواه پیش از رای گیری اعلام کرده بودند تصویب این اصلاحیه که دولت امریکا را ملزم به خودداری از خرید آب سنگین ایران می کند، مسیر دولت را در این زمینه روشن خواهد کرد.

این در حالی است که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اخیرا از ادامه مذاکره برای فروش آب سنگین به امریکا خبر داده بود که هدفش تعیین نحوه پرداخت پول از سوی واشنگتن است.

اوایل اردیبهشت امسال وزارت خارجه امریکا اعلام کرد واشنگتن در راستای اجرای برجام 32 تُن آب سنگین از ایران خریداری خواهد کرد.

امریکا به دنبال خرید آب سنگین ایران

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «این معامله باعث دسترسی صنایع امریکا به این ماده حیاتی می‌شود و در عین حال برای ایران این امکان را فراهم می کند تا بخشی از آب سنگین مازاد خود را به فروش برساند.»

به گفته مقامات رسمی، ارزش این معامله 8.6 میلیون دلار خواهد بود.

امریکا مدعی است این خرید را با هدف جلوگیری از ذخیره آب سنگین در ایران بیش از آنچه در توافق هسته ای آمده است انجام می دهد.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز با اشاره به وجود مشتری‌های دیگری برای آب سنگین ایران گفته است تهران مازاد تولید آب سنگین کشور را با در نظر گرفتن مسائل استراتژیک می‌فروشد.

قرارداد فروش به آمریکا لغو نشده است

سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران نیز روز چهارشنبه گفت: «احتیاط در خصوص فروش آب سنگین به امریکا به معنای لغو قرارداد منعقده نیست. احتیاط بیشتر برای این است که مطمئن شویم در بحث پرداخت اشکالی پیش نیاید و گرفتار احکام دادگاه‌های آمریکایی نشود.»

این اظهارات عراقچی در پی اظهارات روز سه شنبه علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان شده است که گفته بود: «قرار بود آب سنگین به آمریکا منتقل شود، اما بعد از قضیه ۲ میلیارد دلار دارایی‌‌های ایران در آمریکا، یک مقدار احتیاط کردیم.»

ایران پس از توافق هسته‌ای با گروه 1 + 5 به طور رسمی در کنسرسیوم تولید کنندگان مواد استراتژیک هسته‌ای عضو شد که دستاوردی ملی محسوب می‌شود.

آب سنگین ایران سال گذشته در آزمایشگاه بین‌المللی ساوانا در امریکا مورد آزمایش قرار گرفت و خلوص آن 99/75 درصد تائید شد که نشان دهنده استاندارد سازی و کیفیت بالای صنعت هسته‌ای ایران است.

ایران سالانه حدود 20 تن آب سنگین تولید می‌کند و قرار است در چارچوب برنامه سازمان انرژی اتمی آن را به مشتریان خارجی خود بفروشد.

۱۳۹۵/۲/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی: