نسخه چاپی

راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در بافت های تاریخی فارس

به گزارش نما - «خبرجنوب» نوشت: معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: امکان ایجاد اقامتگاههای بوم گردی در شهرهای فارس نیز فراهم شد.

سيد مويد محسن نژاد با بيان اينكه متقاضيان اقامتگاه هاي بوم گردي مي توانند در شهرهاي فارس نيز مجوز بگيرند، افزود: در حال حاضر مجوز راه اندازي اقامتگاههاي بومگردي در بافتهاي تاريخي فارس به ويژه شهر شيراز به متقاضيان اعطا ميشود.
به گفته وي، پيش از اين راه اندازي اقامتگاههاي بومگردي در روستاهاي هدف گردشگري و مناطق طبيعي و تاريخي استان صورت ميگرفت كه طبق دستورالعملهاي جديد، اين اقامتگاهها در بافت هاي تاريخي نيز مجاز به فعاليت هستند.
معاون گردشگري فارس اضافه كرد: در حال حاضر علاوه بر مراكز اقامتي (هتل) و سفره خانهها، مجوز اقامتگاههاي بومگردي نيز در بافتهاي تاريخي استان به متقاضيان سرمايهگذاري داده ميشود.
وي ادامه داد: هم اينك متقاضيان بسياري براي ايجاد اقامتگاههاي بومگردي در شهرستانهاي شيراز، فراشبند، سپيدان، نيريز، استهبان، بوانات و پاسارگاد وجود دارند.
محسن نژاد افزود: راه اندازي اقامتگاههاي بوم گردي كمترين آسيب را براي محيط زيست و محيطهاي طبيعي و بافت تاريخي دارد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی فارس در ادامه اضافه کرد: یکی از مصداقهای مهماننوازی ایرانی را می توان در اقامتگاه های بوم گردی دید، تاسیس اقامتگاه بومگردی با هدف توسعه پایدار، احیاي ارزشهای بومی و سنتی، حفظ محیط زیست و کمک به اقتصاد جامعه محلی امکان یافت و این مهم از ارکان تاثیرگذار در تاسیس و فعالیت در این حوزه به شمار میرود.
به گفته موید محسن نژاد تاکنون 46 روستای گردشگری در استان شناسایی شده و 40 نفر نیز متقاضی ایجاد و راه اندازی اقامتگاه های بومگردی هستند.
وی با بیان اینکه از بهمن سال گذشته روند شروع صدور مجوزها شروع شده، افزود: در حال حاضر مجوز سه اقامتگاه بوم گردی در فارس داده شده که تا پایان این هفته به 5 اقامتگاه دیگر مجوز فعالیت داده خواهد شد.
به گفته محسن نژاد اقامتگاه های بومگردی برخلاف هتلهای چند ستاره نیاز به صرف هزینه هنگفت برای ساخت ندارد چرا که همان محل زندگی افراد است و اعضای خانواده در اداره آن سهیم هستند و یکی از مقرون به صرفهترین نوع گردشگری است که رونق آن سود سرشاری را به استان فارس وارد میکند.
وی تصریح کرد: تنوع در اقامت، ارزان قیمت بودن و تجربه یک زندگی در روستا یا بافت تاریخی شهرها از جمله جاذبههایی است که سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی به سکونت در این اقامتگاهها میشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به اینکه با توسعه گردشگری روستایی جوامع محلی و میزبان توانمندتر میشوند، بیان کرد: در این راستا افراد به این باور میرسند که فرهنگ،آداب و سنن و حتی معماری و بافت روستا ارزشمند است و باید حفاظت شوند.
وی با بیان اینکه با رونق و توسعه گردشگری روستایی توزیع سفر نیز صورت میگیرد، اظهار داشت: در ایام پیک سفر اردیبهشت و مهرماه که استان فارس میزبان گردشگران بسیاری است می توان با هدایت و اقامت گردشگران و مسافران به سمت روستاهای هدف شاهد رونق بیشتر گردشگری در استان بود.
محسن نژاد گفت: آماده سازی جوامع محلی و فراهم کردن زیرساخت های لازم در روستاهای هدف گردشگری در اولویت است از این رو باید جوامع محلی خود را برای پذیرش گردشگران آماده کنند.

۱۳۹۵/۴/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...