نسخه چاپی

دردسر كار كردن برای شاهزاده‌های سعودی

مورد ضرب و شتم قرار گرفتن طراح پاریسی توسط یك شاهزاده خانم از عربستان و وادار شدن به بوسیدن پای او، سابقه‌ی خانواده‌های سلطنتی عربی در سوءاستفاده از كاركنان و خدمتكارانشان را نشان می‌دهد.

به گزارش نما به نقل از فرادید: کار کردن برای خاندان سعودی در خاورمیانه، همیشه به‌عنوان فرصت‌های شغلی‌ای در نظر گرفته می‌شود که مشکلات و خطرات خاص خود را دارد.

این خطرات عبارت‌اند از قتل، تجاوز و زندانی شدن. بنابراین طراح پاریسی که برای رنگ کردن آپارتمان شاهزاده خانم سعودی رفته بود و بعد از اتمام کار، مورد خشونت قرار گرفت و بدون دریافت دستمزد از آپارتمان به بیرون پرتاب شد، بسیار خوش‌شانس محسوب می‌شود.

به گزارش Le Point این طراح با عکس گرفتن از اتاق‌های آپارتمان، شاهزاده را عصبانی کرده بود. او می‌گوید عکاسی جزء روال کار است تا پس از اتمام، اثاثیه منزل در جای قبلی خود قرار داده شوند. اما شاهزاده فکر کرد او قصد دارد عکس‌ها را به مطبوعات بفروشد و به یکی از بادی‌گاردهای مسلح خود گفت: "این سگ را بکشید، لیاقت زندگی کردن ندارد."

سوءاستفاده از کارکنان یک پدیده رایج در میان خانواده‌های ثروتمند عربی است که تابستان خود را در شهرهای معروف اروپا می‌گذرانند. سال گذشته "ماجد ابوعزیز آل سعود" یک شاهزاده 29 ساله‌ی سعودی، به پنج زن در بورلی هیلز تجاوز کرد. زمانی که همسایگان یک زن برهنه و در حال خونریزی را دیدند که دیوانه‌وار سعی داشت از حصار اطراف خانه ماجد عزیز فرار کند، با پلیس تماس گرفتند و ماجد دستگیر شد.

معلوم شد که وی پسر شاه فقید عربستان سعودی "ملک عبدالله" است و چند روز بعد با وثیقه 300 هزار دلاری آزاد شد. او ظاهراً به قربانیان خود گفته بود: "من یک شاهزاده هستم و هر کاری بخواهم می‌کنم. اما شما کسی نیستید."

شیخ رشید، فرزند ارشد حاکم دوبی شیخ محمد، ظاهراً پس از قتل یک کارگر در دفتر پدرش با وی اختلاف پیدا کرد و در سال 2008 از جانشینی محروم شد.

به این قتل در یادداشتی محرمانه از کنسولگری ایالات‌متحده در دبی به واشنگتن اشاره شده بود که توسط ویکی لیکس منتشر شد. سرکنسول دیوید ویلیامز در این نامه نوشته بود: "گفته می‌شود رشید دستیاری را در دفتر حاکم به قتل رسانده و درنتیجه از جانشینی پدرش محروم شده است."

برخی کارگران خارجی که دور از سرزمین‌های مادری خود برای شاهزادگان کار می‌کنند نیز تحت سوءاستفاده و عذاب زیادی قرارگرفته‌اند. اخیرا به سفیر امارات متحده عربی در ایرلند دستور داده شد که به دلیل نقض حقوق اشتغالِ سه کارگر فیلیپینی، مبلغ 240 هزار یورو پرداخت کند.

سفیر "خالد ناصر راشد لوتا" و همسرش " مهرا متاد القوبیسی" به این زنان برای انجام کارهای خانه و دیگر امور درازای پانزده ساعت کار در روز، تنها ساعتی 2 دلار دستمزد می‌دادند. آن‌ها به‌طور مداوم در حال کار بودند و پاسپورت‌هایشان توقیف‌شده بود و هرگز مرخصی نداشتند. یکی از این زنان به وب‌سایت ایرلندی thejournal گفت که با آن‌ها مانند برده رفتار می‌شد.

یکی دیگر از شاهزاده خانم‌های عربستان به نام " بونیا آل سعود" در اورلاندو دستگیر و زندانی شد. او به ضرب و شتم خدمتکار جوان اندونزیایی و پرتاب او از پله‌ها متهم شد. او که خواهرزاده‌ی "ملک فهد" بود، این اتهامات را رد کرد. در سال 2013 یک شاهزاده خانم دیگر از عربستان به نام " میشائیل علایبان" در ارواین، کالیفرنیا به اتهام زندانی کردن و آزار خدمتکار خانگی‌اش دستگیر شد. اما درنهایت این اتهامات علیه او برداشته شد.

اما تکان‌دهنده‌ترین موردِ خشونت خانگی در سال 2010 اتفاق افتاد که شاهزاده سعودی " سعود بن عبدالعزیز بن نصیر آل سعود" پس از کتک زدن خدمتکارش تا حد مرگ در لندن، به حبس ابد محکوم شد. در طول محاکمه نصیر آل سعود مشخص شد مردی که به قتل رساند شریک جنسی‌اش نیز بوده است.

تمام این موارد مصیبتی که طراح پاریسی دچارش شد را خیلی ساده جلوه می‌دهد. همان‌طور که یک تاجر بریتانیایی با دانش و آشنایی بالا نسبت به عربستان به دیلی بیست گفت: " این تنها یک پدیده‌ی " سلطنتی" نیست. این همان فرهنگ رایجِ داعش، صدام حسین و قذافی است. این طراح بیچاره مجبور شد پای شاهزاده را ببوسد؟ پس قِسِر دررفته است."

۱۳۹۵/۷/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...