نسخه چاپی

جزییات قراردادهای بندری با سرمایه‌گذاری خارجی

به گزارش نما - ایلنا نوشت:معاون آخوندی با تشریح جزییات قراردادهای بندری و دریایی با سرمایه گذاران خارجی و عملکرد سازمان بنادر در طول ۴۴ ماه گذشته، گفت: ۴۴۰ میلیون دلار از بانک مرکزی به خرید تجهیزات دریایی اختصاص یافت.

محمد سعیدنژاد با اشاره عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در طول ۴۴ ماه گذشته، اظهار داشت: بخش حمل‌ و نقل دریایی ایران در طی ۴۴ ماه از فعالیت دولت یازدهم، علی رغم تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی توانست با ایجاد تحرک در فعالیت‌های ناوگان حمل‌ و نقل و بنادر بازرگانی و با بهره‌گیری از فناوریهای نوین و پیشرفته حمل و نقل همگام با تحولات بین‌المللی اهداف و ماموریت های افزایش سرعت، ایمنی و تسهیل جریان کالا را محقق کند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنار تجاری کشور تا پایان سال گذشته نسبت به سال ۹۲ به افزایش ۴.۵ درصدی رسید، افزود: میزان تخلیه و بارگیری در طول این بازه زمانی از ۱۳۹ میلیون تن به ۱۴۵ میلیون تن رسید.

وی درباره افزایش ترانزیت کالاهای غیر نفتی از بنادر کشورمان در طول ۴۴ ماه گذشته گفت: افزایش ۲۵۳ درصدی در ترانزیت کالای غیر نفتی را در پایان سال گذشته نسبت به سال ۹۲ تجربه کردیم. همچنین صادرات کالای غیر نفتی هم در این مدت افزایش بیش از ۳۲ درصدی داشت و از ۳۷ میلیون تن به ۴۹ میلیون تن رسید.

سعیدنژاد با اشاره به افزایش جابه جایی مسافران دریایی در طول ۴۴ ماه گذشته، اظهار داشت : در پایان سال گذشته میزان جا به جایی مسافر دریایی از بنادر مسافری نسبت به آمارهای سال ۹۲ بیش از ۵۳ درصد رشد داشت. همچنین تعداد شناورهای تجاری متردد به بنادر تجاری در پایان سال ۹۵ نسبت به ابتدای سال ۹۲ چیزی حدود ۵.۵ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به پروژه های افتتاح شده در بخش بندر در طول ۴۴ ماه گذشته گفت: از این بازه زمانی توانستیم ۱۰۱ پرو‍ژه زیربنایی و تجهیزات بندری و دریایی در بنادر تجاری کشور به ارزش ۵/۱۱ هزار میلیارد ریال به بهره برداری برسانیم. همچنین بالغ بر ۲۷ هزار میلیارد ریال برای سرمایه‌گذاری درتوسعه زیرساخت‌های بنادر از محل منابع داخلی سازمان بنادرودریانوردی هزینه شده است .

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جذب سرمایه‌گذاری غیر دولتی گفت : در این بازه زمانی بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد ریالی بخش غیر دولتی در بنادر کشور در قالب ۱۲۶ قرارداد سرمایه گذاری منعقد کردند و همچنین از بخش غیردولتی برای ساخت یا خرید شناورهای تجاری، خدماتی، مسافری و گردشگری، تامین تجهیزات و طرح‌های سرمایه‌گذاری از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی ۶.۳ هزار میلیارد دلار حمایت شد.

سعیدنژاد افزود: بهره‌برداری از تعداد ۴۰ طرح ساخت یا خرید شناورهای تجاری و خدماتی (۲۴ فروند)، مسافری(۱۳ فروند) و نفتی(۱ فروند) و تامین تجهیزات بنادر(۲ طرح) به ارزش بیش از هزار میلیارد ریال با پرداخت ۵۳ میلیارد ریال یارانه سود تسهیلات از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی از دیگر اقدامات سازمان در طول بازه زمانی ۴۴ ماهه بوده است.

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تخصیص اعتبارات به سرمایه گذاران حوزه بندری و دریایی گفت: در سال ۹۵، ۴۴۰ میلیون دلار سهمیه ارزی از بانک مرکزی جهت خرید تجهیزات دریایی و بندری اختصاص یافت. همچنین ۳۳۴ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی و ۷۰ میلیون دلار از منابع داخلی برای اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تخصیص داده شد.

معاون آخوندی افزود: انعقاد قراردادهای تجهیز، بهره‌برداری، مشارکت و فاینانس خارجی مرتبط با توسعه بندر چابهار با طرف‌های هندی به ارزش ۲۳۵ میلیون دلار، انعقاد قراردادهای خرید انواع ترانستینر (RTG)، گنتری کرین، یدک‌کش، شناور جستجوونجات دریایی (SAR)، قایق راهنمابر، آنلودر، مکنده غلات از کشتی، لایروب و بالگرد جستجو و نجات دریایی به ارزش ۶۵۰ میلیون یورو و ۶۲۶ میلیارد ریال از محل منابع داخلی، صندوق توسعه ملی و فاینانس خارجی با مشارکت داخلی- خارجی،انعقاد قرارداد ساخت یک نیروگاه برق ۲۵ مگاواتی به ارزش ۳۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی با مشارکت داخلی و خارجی،انعقاد قرارداد احداث سیلوی مکانیزه ۱۰۰ هزارتنی غلات به ارزش ۳۴ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی با مشارکت داخلی و خارجی از دیگر فعالیت های اقتصادی در حوزه سازمان بنادر و دریانوردی بوده است.

۱۳۹۶/۱/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...