نسخه چاپی

رشد 87 واحدی شاخص بورس

شاخص كل بورس امروز (یكشنبه) با 87 واحد رشد در جایگاه 79 هزار و 390 واحدی قرار گرفت، اما شاخص فرابورس چهار واحد كاهش یافت.

به گزارش نما به نقل از ایرنا، در معاملات امروز، بیش از یک میلیارد و 270 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و 208 میلیارد ریال در 93 هزار و 948 نوبت داد و ستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 20 واحد، شاخص کل (هم وزن) 25 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 20 واحد و شاخص بازار دوم یک هزار و 33 واحد رشد کرده است.
در مقابل، شاخص آزاد شناور 24 واحد و شاخص بازار اول 89 واحد کاهش یافت.
نمادهای تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گازتامین)، اخابر (مخابرات)، فارس (هلدینگ خلیج فارس)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و خپارس (پارس خودرو) در معاملات امروز با رشد خود بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
اما نمادهای فملی (ملی صنایع مس) و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) بیشترین تاثیر منفی را برجای گذاشتند.
بالاترین رشد قیمت در معاملات امروز به حق تقدم داروسازی روزدارو، قند اصفهان، صنایع جوشکاب یزد و تاید واتر خاورمیانه تعلق داشت.
حق تقدم سایپا آذین، حق تقدم سیمان شاهرود، حق تقدم لبنیات پاک و حق تقدم آهنگری تراکتورسازی ایران نیز با بیشترین کاهش قیمت روبرو شدند.

**کاهش چهار واحدی فرابورس
در معاملات امروز، حجم، ارزش و تعداد معاملات فرابورس افزایش قابل توجهی یافت، به گونه ‌ای که بیش از 638 میلیون ورقه بهادار به ارزش حدود 2 هزار و 447 میلیارد ریال در 65 هزار و 346 نوبت معاملاتی در بازارهای شش‌گانه فرابورس ایران مبادله شد.
شاخص کل فرابورس ایران نیز پس از افت ‌و خیز فراوان، چهار واحد نسبت به روز گذشته افت کرد و به ارتفاع 912 واحدی رضایت داد.
در بازارهای اول و دوم فرابورس نزدیک به 299 میلیون سهم به ارزش بالغ ‌بر 706 میلیارد ریال دست‌به‌دست شد به گونه‌ای که این دو بازار حدود نیمی از حجم معاملات کل را به خود اختصاص دادند.
در جریان نقل‌وانتقال‌های امروز در سه تابلو معاملاتی بازار پایه بیش از 333 میلیون ورقه به ارزش افزون بر 598 میلیارد ریال خریدوفروش شد و در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز بیش از یک میلیون ورقه به ارزش افزون بر یک هزار و 6 میلیارد ریال دست ‌به ‌دست شد.
رصد بازار شرکت‌های کوچک و متوسط نیز نشان می‌دهد که امروز 31 هزار سهم در این بازار معامله شده که ارزشی حدود یک هزار و 58 میلیارد ریال را رقم زده است.
«بهنام بهزادفر» مدیر امور اعضای کانون کارگزاران امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه گفت: بازدهی شاخص کل بورس و اوراق بهادار که در محاسبات آن، شرکت ها بر اساس سهام منتشر شده، وزن دارند برای امسال مثبت 1.8 درصد شد، اما بازدهی شاخص کل هم وزن که در آن همه شرکت ها هم وزن به شمار می روند، حدود 9 درصد بود که نشان دهنده بازدهی بیشتر شرکت های کوچک بورسی است.
وی افزود: وضع کنونی به این معناست که نقدینگی در بازار به میزان استاندارد نرسیده و بیشتر روی سهم های کوچک تری متمرکز است که فروشنده حقوقی پیگیر ندارد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در پایان سال 1395 و روزهای آغازین سال 1396 بورس یک رکورد هفت ساله برجای گذاشت و برای 20 روز کاری متوالی که بیشتر آن در فروردین ماه امسال بود، مثبت شد.
وی سه دلیل را سبب بروز این شرایط دانست: یک دلیل آن افت بازار در زمستان پارسال بود؛ زیرا به طور عموم پس از ریزش و رکود به نسبت طولانی در بازار سرمایه، رشدهای مقطعی نیز جزیی از روند طبیعی می شود.
به گفته وی، پارسال شاخص بورس از آذرماه تا نیمه اسفندماه ریزش 6 درصدی را تجربه کرد و در نتیجه از دیدگاه تکنیکالی (تحلیل فنی شاخص) نیاز به مقداری رشد، طبیعی است.
بهزادفر گفت: مروری بر روند سالیان گذشته نشان می دهد این روند ریزش و رکود در این دوره زمانی، مقداری سابقه تاریخی نیز دارد.
وی افزود: دلیل دیگر رشد بازار در آستانه انتخابات است. در این ایام، فضای بازار توام با خوشبینی همراه می شود و بازار سرمایه به وعده های افزایش تولید و حمایت از تولیدات داخلی و افتتاح طرح ها واکنش مثبت نشان می دهد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: همچنین، ورود پول های جدید به این بازار بی تاثیر نبوده است؛ چنانچه بازدهی اوراق خزانه موجود در بورس را معیاری برای بازدهی بازار پول بدانیم این بازار از آغاز سال تاکنون حدود 1.6 واحد بازدهی داشت که کمتر از بازدهی بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: در نتیجه برخلاف سال های گذشته که جذابیت بازار سرمایه و سایر بازارهای موازی بسیار کم بود دستکم در یک ماه گذشته می توان گفت سرمایه گذاری در بورس بازدهی بیشتری نسبت به سرمایه گذاری در بازار موازی پول داشته است که این موضوع به طور خودکار، موجب جذب پول می شود.
این استاد دانشگاه یکی دیگر از دلایل رشد بازار را نقدینگی جدید دانست و ادامه داد: پیش بینی می شود در هفته های آتی هر چقدر بازار سرمایه به ترافیک مجامع نزدیک تر می شود، از رفتارهای هیجانی خود بکاهد و نقدینگی در این بازار به سوی شرکت هایی برود که سودهای معقول تکرارشونده دارند.

۱۳۹۶/۲/۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...