نسخه چاپی

دفاع جوان‌ترین وزیر كابینه دوازدهم مقابل نمایندگان مجلس

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دولت دوازدهم پس از شنیدن توضیحات مخالفان و موافقان خود به دفاع از برنامه های پیشنهادی برای این وزارتخانه پرداخت.

به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین اهم تویحات وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دولت دوازدهم در ادامه آمده است:

*به شکلی در عرصه ارتباطات به پیشرفت رسیدیم که اگر لحظه‌ای شبکه مختل شود به جای اینکه چهار سال گذشته را به یاد بیاوریم تصور می‌کنیم که هزاران سال عقب مانده‌ایم و مردم به خوبی می‌دانند کیفیت شبکه ارتباطات در دو سال پیش به چه شکل بوده و امروز به چه پیشرفتی رسیده‌ایم.

*اگر مسیر حرکتی ما نادرست بود چرا وقتی بنده معرفی شدم سندیکای تولید تجهیزات مخابراتی تشکر می‌کند از معرفی من به عنوان وزیر پیشنهادی؟

*موفقیت‌ها در سال‌های اخیر کاری تیمی بوده که همه بخش‌های وزارت ارتباطات در آن شریک هستند و همه درگیر بودند که پروژه 12 سال زمین مانده شبکه ملی اطلاعات را اجرا کردند و این ظلم است که بگوییم شبکه ملی اطلاعات اجرا نشده است؛ البته ما قبول داریم که در بعد محتوا و خدمات کمبود داریم.

*اینها نشان‌دهنده عزم ملت در سال 92 و وفای عهد دولت و رئیس‌جمهور در پیگیری وعده‌ای است که به مردم داده شده و بنده هم به عنوان عضو کوچکی از این خانواده تلاش کردم.

*در بعد اقتصادی حجم مبادلات مالی بازار آی‌سی‌تی کشور از 21 هزار میلیارد تومان به 36 هزار میلیارد تومان رسید و 15 هزار میلیارد تومان در این چهار سال رشد داشت. به لحاظ شاخص‌های پهنای باند به ازای هر شهروند از یک کیلوبیت در ثانیه به 35 کیلوبیت در ثانیه رسیدیم و آنهایی که می‌فرمایند ما نسبت به تولید محتوای بومی بی‌تفاوتیم بدانند امروز 40 درصد ظرفیت پهنای باند به تولید محتوای داخلی اختصاص دارد.

* با افتخار اعلام می‌کنیم که بعد از چهار سال فعالیت و توسعه زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات در حوادث مهم ما یک ثانیه قطعی در شبکه‌ها نداریم و فرهنگ حاکم در جامعه عوض شده، روزی ارتباط تهدید امنیتی بود اما امروز برقرار نبودن اطلاعات تهدید امنیتی است. البته دکترین ما در عرصه فضای مجازی یک دکترین بیشتر نیست و آن دکترین مقام معظم رهبری است.

*نگاه ما به شبکه‌های اجتماعی و مجازی نگاه فرصت محور است. مقام معظم رهبری می‌فرمایند کسی موافق بستن شبکه مجازی نیست چرا که این کار عاقلانه نیست. البته تهدیدات آن هم بزرگ است. اگر کسی می‌گوید در ما در مقابل تهدیدات ضعیف عمل کردیم درست اما هجوم تهدیدات به قدری زیاد است که ضعف ما مکمن است مشهود باشد و همدلی در این بین ضعف ما را خواهد پوشاند.

*با متهم کردن یکدیگر آیا می‌توانیم در برابر دشمن و این تهدیدات بایستیم؛ 4 سال وزارت ارتباطات تنها در این عرصه ایستاد، چوب خورد و کار کرد یک محتوای مستحکم و مبتذل برای ما زیاد است اما برای اینکه این فضا را کنترل کنیم اولین عملکرد بستن است ما به این دکترین اعتقاد داریم بی‌غیرت نیستیم اما هم پیگیر حقوق مردمیم و هم مطالبات مردم و مردم از ما می‌خواهند که فضای مجازی را پاک و سالم نگه داریم.

*اگر شبکه‌های مجازی را ببندیم و مردم را در برابر خود قرار دهیم امنیت ایجاد کرده‌ایم یا اینکه مردم را با خود همراه کنیم.

* از دیدگاه آماری در کشورهای در حال توسعه امروز 1.87 درصد سهم اشتغال از فناوری اطلاعات است. در کشور ما این 0.2 درصد بوده تا سال 1394 و در سال 91 مجموع اشتغال در عرصه فناوری اطلاعات در کشور 45 هزار شغل بوده در سال 94، 50 هزار شغل،‌سال 95 این آمار به صد هزار شغل رسیده است. یعنی دو برابر میزان آن چیزی که بوده است و این مدیون توسعه شبکه ملی اطلاعات است که اثرات آن را در زندگی مردم می‌توان دید.

*ما ظرفیت داریم که 1.5 درصد اشتغال کشور را توسعه دهیم و این برای ما فرصت است؛ تمام برنامه ما تنظیم شده و از 900 هزار شغل بناست سالی صد هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات اضافه کنیم و این تعهد دولت است. وزارت ارتباطات مسئول ایجاد شغل نیست اما زیرساخت‌ها را باید فراهم کند. بسیاری از جوانان فرهیخته ما امروز در شرکت‌های خارجی کار می‌کنند در گوگل،‌فیس‌بوک و آمازون در ماکروسافت و اپل و اگر فضای کسب و کار را برای آنها فراهم کنیم برمی‌گردند کما اینکه امروز مهاجرت معکوس نیز داشته‌ایم

* برنامه ما در حوزه اشتغال بوده و توسعه اقتصاد دیجیتال و زیربناهایی را بر این اساس شکل داده‌ایم. اگر در چند ماه آینده توفیق داشتم و اعتماد شما را جلب کردیم آمار را در اینجا اطلاع می‌دهم و بنابر سند برنامه ششم خود را موظف بدانیم هر سه ماه یکبار گزارش دهیم.

۱۳۹۶/۵/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...