علائم تومور مغزی را بشناسید

حركت های بدن ما توسط بخشی از مغز كنترل می شود كه «مخچه» نام دارد. وجود تومور در این قسمت از مغز، در روند دریافت پیام ها توسط حواس اختلال ایجاد كرده و باعث مشكلات حركتی می شود.

به گزارش نما به نقل از خبر نو، هر وقت قرار می شود درباره علائم بیماری ها مقاله ای بنویسم، ترسی در دلم پیدا می شود که مبادا کسی این مطلب را بخواند و بی دلیل دچار نگرانی و تشویش شود.

راستش را بخواهید خود من هم زمانی که درباره علائم یک بیماری مطلبی می خوانم، ابتدا در خودم دنبال آنها علائم می گردم و گاهی نگرانی وجودم را فرامی گیرد.



اما قصد ما از نوشتن این قبیل مطالب صرفا هشدار دادن به افرادی است که اهمیت چندانی به سلامتی خود نمی دهند. این قبیل افراد برخی از علائم جدی را در خود می بینند، اما همچنان به آنها بی اعتنایی می کنند.



بدون شک بیماری های جدی مانند تومور مغزی علائمی مانند سردردهای شدید و غیره دارند که هر فردی را به مطب پزشک می کشاند. برای همین لازم نیست هر سردرد ساده یا حالت تهوع معمولی را حمل بر وجود تومور کنید و دلتان شور بزند.



هدف ما این است که تلنگری بزنیم تا نسبت به علائمی که در بدن تان مشاهده می کنید بی تفاوت نباشید، چون هر نوع بیماری اگر به موقع تشخیص داده شود، شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت.

علائم تومور مغزی زیاد است، مانند سردردهای شدید، حالت تهوع، اختلالات دید، عدم جهت یابی درست و غیره. این علائم بسته به نوع و منطقه ای که تومور در آن قرار دارد متفاوت هستند.

در این مطلب شما را با علائم تومورهای مغزی بیشتر آشنا می کنیم و امیدواریم این قبیل مشکلات سراغ تان نیایند.



سردردهای شدید
متخصصان سرطان شناس بر این باور هستند زمانی که تومور در مغز رشد می کند، در اطراف آن آب یا ادم (تورم) تشکیل می شود. از آنجایی که جمجمه مانند یک جعبه محکم است، این تورم به مغز فشار آورده و باعث بروز سردردهای شدید می شود.
معمولا این قبیل سردردهای شدید، صبح ها و زمانی که فرد دراز کشیده است بروز می کنند. معمولا حالت تهوع و استفراغ نیز با این قبیل سردردها همراه است.



البته امکان دارد این سردردها و حالت تهوع تان ناشی از استرس و فشارهای روحی باشد. اما با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کرده و دلیل مشکل را بررسی کنید.
قدرت فهم، تکلم و حتی جهت یابی در بخشی از مغز کنترل می شود که «لوب پاریتال» نامیده می شود. اگر تومور در این ناحیه رشد کند، می تواند مانع از تحلیل و پردازش اطلاعات توسط حواس شود. در این صورت امکان دارد که بیمار دچار مشکل تکلم، جهت یابی و بخصوص عدم درک درست از وقایع شود



اختلالات دید
لوب های پس سری(Lob occipital) بخش هایی از مغز هستند که بینایی را کنترل می کنند. در واقع منطقه درک بینایی هستند.
این لوب ها در قسمت عقب جمجمه قرار دارند و تشخیص تصاویر را کنترل می کنند. اگر تومور داخل یکی از این لوب ها قرار داشته باشد، می تواند باعث بروز اختلالات دید شود.
زمانی که عصب بینایی تحت تاثیر قرار می گیرد، امکان دارد بیمار دچار مشکلات بینایی شود، تا جایی که به دوبینی یا نابینایی منجر گردد.



این مشکل به تدریج بروز می کند و اگر خدای نکرده علائم وخیم شود، بینایی برنمی گردد. معمولا مشکلات بینایی ناشی از سکته مغزی قابل برگشت است، اما در تومورهای پیشرفته مغزی اگر نابینایی حاصل شود، معمولا برگشتی در کار نخواهد بود.

تغییرات شخصیتی
در بدن ما هر آنچه مربوط به شخصیت انسان است، در لوب پیشانی یا فرونتال کنترل می شود. در واقع عمل صبر، تحمل، تصمیم گیری و غیره در لوب پیشانی پردازش می شود.
زمانی که توموری در این ناحیه جا خوش می کند، فرد رفتارهای از هم گسیخته و ناهماهنگ از خود نشان می دهد و حتی حافظه وی نیز دستخوش تغییرات و اختلالاتی می شود.

امکان دارد فرد خویشتنداری خود را از دست داده و تبدیل به فردی با رفتارهای تهاجمی شود.

برخی بیماران، خط قرمزها و ممنوعیت ها و اخلاقیات را زیر پا می گذارند. حتی برخی از پزشکان شاهد این بوده اند بیمار مبتلا به تومور مغزی، در راهروی بیمارستان ادرار کرده است.

مشکل تکلم و جهت یابی
قدرت فهم، تکلم و حتی جهت یابی در بخشی از مغز کنترل می شود که «لوب پاریتال» نامیده می شود. اگر تومور در این ناحیه رشد کند، می تواند مانع از تحلیل و پردازش اطلاعات توسط حواس شود.
در این صورت امکان دارد که بیمار دچار مشکل تکلم، جهت یابی و بخصوص عدم درک درست از وقایع شود.
اگر در خود و اطرافیان تان این علائم را مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت تان مورد بررسی قرار گیرد.

قطع قاعدگی در زنان
غده هیپوفیز واقع در مغز، ترشح برخی غدد داخلی بدن شامل غده تیروئید، بیضه ها و تخمدان ها را تنظیم می کند. زمانی که تومور در ناحیه هیپوفیز شکل می گیرد، می تواند باعث کاهش میزان این هورمون ها شود.

این غدد هورمون کمی ترشح می کنند و علائم بر حسب بیماری متغیر است، به عنوان مثال در خانم ها مشکل کاهش و یا حتی قطع کامل قاعدگی بروز می کند. اگر این مشکلات را در خودتان مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات حرکت عضلانی
حرکت های بدن ما در بخشی از مغز کنترل می شود که «مخچه» نام دارد. وجود تومور در این بخش از مغز، در روند دریافت پیام ها توسط حواس اختلال ایجاد کرده و باعث مشکلات حرکتی می شود. در این صورت بیمار در تنظیم حرکات بدنش دچار اشکال می شود و به اصطلاح تلوتلو می خورد.

اگر این علائم بعد از مدتی برطرف نشود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن بررسی شود.



حملات صرع
مغز از نورون ها (سلول های عصبی) تشکیل می شود که پیام هایی را بین خود رد و بدل می کنند. زمانی که تومور در مغز تشکیل می شود، اختلالاتی در عملکرد نورون ها ایجاد شده و باعث نوعی اتصال های کوتاه می شود. در این صورت امکان بروز حملات صرع وجود دارد.



این حملات معمولا جزئی هستند به طوریکه یک تا دو دقیقه طول می کشند، اما برای اطرافیان کاملا مشهود خواهد بود. در این صورت هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

۱۳۹۳/۹/۱۶

اخبار مرتبط