به گزارش نما به نقل از مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، بهرامي از منسجم شدن برنامه پرتاب ماهواره در سال جاري خبر داد و اظهار داشت: در عين حال به دنبال توسعه استفاده از داده هاي ماهواره به عنوان داده هاي با ارزش افزوده هستيم.
وي با اشاره به امضا توافقنامه با وزارت جهاد كشاورزي و سازمان محيط زيست خواستار توجه به داده هاي فضايي شد و مركز ماهدشت را داراي پتانسيل بالا در اين زمينه دانست و گفت: برنامه توسعه مفصلي براي ارتقا توان اين مركز تهيه شده كه آماده تصويب در وزارت و مراجع مربوط است.
بهرامي تصريح كرد: عملاً اين مركز مي تواند سايت اصلي دريافت داده ها و كنترل ماهواره اي كشور باشد.
وي همچنين از مذاكره با اپسكو جهت احداث رصدخانه بين المللي در اين مركز خبر داد و گفت: كار احداث ساختمان رصدخانه تمام شده و در آينده نه چندان دور و به محض دريافت و نصب تلسكوپ راه اندازي خواهد شد.
بهرامي با اشاره به ارتباطات بين المللي اشاره كرد و گفت: با همكاري اپسكو به صورت چند جانبه و بين المللي برنامه توسعه فناوري فضايي، را جلو مي بريم.
وي با اشاره به برنامه ششم، ادامه داد: در برنامه ششم برنامه هاي دراز مدت موضوع اقتصاد مقاومتي و توسعه توانمندي داخلي از نظر نرم افزاري و سخت افزاري، را در نظر خواهيم گرفت.
معاون وزير ارتباطات با اشاره به محدود بودن منابع و تخصصي بودن زمينه كار در اين بخش گفت: پيشرفت بخش فضايي از نظر توسعه كند است، چرا كه شكل توسعه فناوري اينگونه مي طلبد و اميدواريم امسال سال نتيجه باشد.
وي همچنين از نگاه بلندمدت به دانشگاه هاي داخلي خبر داد و افزود: دانشگاه مكان مناسبي براي نگاه به تكنولوژيهاي آينده در زمينه فضايي است و از اين رو در قالب پروژه مكعب دانشجويي به نوعي ارتقاي توانمندي، جذب فناوري و توسعه بخش را با كمك دانشگاه دنبال مي كنيم.
بهرامي اين رقابت را در راستاي اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: ساخت ماهواره يكي دو سال طول مي كشد و برداشت ما اين است، با ماهواره هاي مكعبي كه نسبت به ماهواره سنگين ارزان تر است مي توان در سطح دانشگاهي به تكنولوژي هاي نو توجه كرد.