دستگاه قضایی به مبلغ قرارداد كالدرون ورود كند

عکس خبري -دستگاه قضايي به مبلغ قرارداد کالدرون ورود کند

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: دستگاه قضایی می‌تواند به عنوان مدعی العموم به تضعیف بیت‌المال ورود كند و ببیند چه اتفاقی افتاده كه مبلغ قرارداد كالدرون به اینجا رسیده است.


به گزارش نما، امیررضا واعظ‌آشتیانی در گفتگو با رادیو تهران در خصوص پول‌هایی که به خاطر قراردادهای خارجی و با رقم‌های وحشتناک بالا در فوتبال ایران به هدر می‌رود، اظهار داشت:‌ تمام این مشکلات به موضوعی به نام نظارت برمی‌گردد. وقتی نظارت وجود نداشته باشد شاهد خیلی اتفاقات خواهیم بود. جالب است هیچ باشگاهی را پیدا نمی‌کنید که در تشکیلاتش بودجه نویسی داشته باشد و بودجه، درآمد و هزینه‌ها مشخص باشند تا به اندازه درآمدشان هزینه کنند.

وی تصریح کرد: مجامع باشگاه‌ها فرمالیته است و در آن‌ها حسابرسی انجام نمی‌گیرد. چه در باشگاه‌ دولتی و چه شبه دولتی می‌بینیم که تصمیمات هیأت مدیره به مجامع بالا دستی نمی‌رود تا آن‌ها بررسی کنند که آیا در چارچوب وظایف‌شان کار می‌کنند و بودجه بندی وجود دارد یا خیر. به دلیل عدم نظارت و توجه اگر بدهی از مدیری بماند کسی سراغشان نمی‌رود که چرا این اتفاق افتاده است.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با اشاره به اینکه مدیران فوتبال بدهی‌ها را به گردن مدیر بعدی می‌اندازند و برایشان مهم نیست چقدر بدهی انباشته می‌شود، گفت: از دو مدیری که نام آنها را نمی‌برم مثال می‌زنم. یک مدیر می‌گوید بدهی برای مرد است و مدیر دیگر می‌گوید باشگاهی که سه هزار میلیارد ارزش دارد صد میلیارد هم بدهی داشته باشد اشکالی ندارد. شما ببینید چه نگاه‌های سطح پایین به خاطر عدم آگاهی به مسائل تیم‌داری در چارچوب باشگاهی که می‌خواهد طبق قانون تجارت فعالیت کند، وجود دارد.

واعظ‌آشتیانی ادامه داد:‌ وقتی چنین افرادی با چنین نگاهی هستند که فکر می‌کنند خیلی هم نگاه مناسب ونافذی دارند انتظار دارید این اتفاقات نیفتد؟ مربی یا بازیکن خارجی می‌آورند و با آنها قرارداد می‌بندند، عمده مشکلات از این است که وفای به عهد در مورد قراردادها نمی‌کنیم. اگر قراردادی گران هم بسته شود اما به تعهدمان عمل کنیم سود کرده‌ایم. اما نه قرارداد خوب می‌بندند و نه به تعهد عمل می‌کنند.

وی تصریح کرد: خارجی‌ها می‌آیند، پولشان را نمی‌دهند. می‌گویند او تا برود شکایت کند 6 سال طول می‌کشد و ما فرصت داریم. ببینید چه نگاه‌های کوته نظرانه‌ای در مورد طلب یک خارجی در ذهن برخی مدیران وجود دارد. به خاطر همین کالدرون، استراماچونی و ... می‌آیند و میلیاردها پول را به خاطر تعهدی که باید به موقع انجام دهند اما انجام ندادند، پرداخت می‌کنیم. پولی که در ابتدا به تومان ما دو میلیارد تمام می‌شده امروز به 20 میلیارد تومان رسیده است.

وی در خصوص ورود نهادهای نظارتی عنوان کرد: در مورد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ظاهرا دیوان محاسبات به عنوان نهاد نظارتی حساب و کتاب‌هایشان را رصد می‌کند. از سوی دیگر طبق قوانین سازمان بازرسی کل کشور هم وجود دارد اما من ندیدم این سازمان بابت برخورد با مدیر متخلف که بیت‌المال را تضییع کرده گزارشی بدهد. شاید هم این کار را کرده باشند اما رسانه‌ای نشده که افکار عمومی بدانند مدیری که متخلف بوده و حرص بیت‌المال و پول نداشته یا در بخش خصوصی تضییع حقوق سهامداران کرده مورد مؤاخذه قرار بگیرد.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال ادامه داد:‌ فقط عده‌ای یاد گرفته‌اند مقداری کاغذ زیر بغلشان بزنند و از این شبکه به آن شبکه بروند و گزارش مالی بدهند. آنها فکر می‌کنند باید در شبکه‌های تلویزیونی پاسخ ابهامات را بدهند، در صورتی که باید در مراجع قانونی ابهامات را برطرف کنند. آیا من اگر بخواهم اسناد و مدارکی ارائه دهم باید به شما بدهم، مگر شما رای می‌دهید؟ رای را جای دیگری می‌دهند اما یک عده این طور آموخته‌اند. واقعا بحث‌هایی می‌شود که جای تاسف دارد. بیت‌المال تضییع می‌شود و سکوت پیشه می‌کنند و یا اگر هم سکوت نمی‌کنند نتیجه ورود را اعلام نمی‌کنند.

واعظ‌آشتیانی در مورد لزوم ورود قوه قضائیه به این مسائل، تصریح کرد: مرجع قضایی به عنوان مدعی‌العموم هم می‌تواند ورود و بررسی کند. فرض می‌کنیم وزارت ورزش علاقمند به نظارت نیست اما دستگاه قضایی می‌تواند به تضعیف بیت‌المال ورود کند و ببیند چه اتفاقی افتاده که مثلا مبلغ قرارداد کالدرون به اینجا رسیده، چه کسانی کوتاهی کرده‌اند و چه کسانی تلاش کردند اما تلاش‌شان توسط دیگران بایکوت شد.

وی افزود: اگر برای یک بار مدیری را بابت حیف و میل کردن و سو مدیریت نه تنها در ورزش بلکه در همه عرصه‌ها مورد مؤاخذه و محاکمه قرار دهند و با آنها برخورد شود تاثیر مؤثری بر توجه بیشتر مدیرانی که قرار است مسئولیت بگیرند، خواهد داشت.

۱۳۹۹/۴/۱۷

اخبار مرتبط